^
A
A
A

Rhinitis i barnet

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 22.11.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

For at helbrede en løbende næse i et barn, skal du korrekt vælge stoffet, i betragtning af barnets alder og sundhed. Afhængigt af hvor alvorlig den sygdom, der forårsagede en løbende næse hos et barn, kan hans behandling tage fra en uge til 10 dage. Hvad er træk ved at behandle en forkølelse i et barn?

Læs også: Forkølelse hos børn: årsager, symptomer, behandling

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Årsager til et barns kolde

De kan være virale og bakterielle infektioner. For eksempel influenza eller koldt. Coryza kan også være forårsaget af tuberkulose, syfilis, gonoré og behandles med den underliggende sygdom på hospitaler eller specialiserede centre.

Det er meget vigtigt at tage højde for de aldersspecifikke træk ved behandling af forkølelse hos børn. Coryza af nyfødte, børn af yngre og ældre skolealder behandles forskelligt. Derfor bør forældre være opmærksomme på de særlige forhold i hver aldersperiode.

trusted-source[7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Førstehjælp til forkølelse

Altid, når et barn starter en løbende næse, skal du bruge andre metoder mere naturlige, før du bruger kemikalier.

Til barnet var mere behageligt at sove, du er nødt til at hæve hovedet på sin sofa eller seng. Derfor bør puden være højere, så hovedet stiger til en højde på 45 grader. Den eneste betingelse: barnet skal være behageligt at ligge. Derefter bliver slim fra næsen meget lettere at forlade, og barnet vil ikke lide af vejrtrækninger.

Hvis der forekommer en løbende næse i nyfødte og næsen er tilstoppet med slim, kan den fjernes med en pære eller en almindelig sprøjte (selvfølgelig uden en nål). Dette gøres især, hvis barnet ikke kan slippe af med slim i næsen selv. I spidsen af barnet skal du indtaste kanten af sprøjten eller spidsen af pæren, men meget forsigtigt for ikke at skade næseslimhinden. Slim suges gradvist af - først fra et næsebor, derefter fra den anden. Næseudslip fra sputum skal udføres så ofte som nødvendigt.

Hvad er træk ved at behandle en forkølelse i et barn?

trusted-source[14], [15], [16]

Hvordan ikke at skade næseslimhinden?

Til næsens slimhinde, sammen med slimmet tørrer ikke ud, du skal fugte det med slim. For at gøre dette skal du vaske barnets næse med saltopløsning. Hvis du ikke tager sig af barnets tud, kan slimmet tørre ud og næsepassagerne kan blive skadet. Ud over saltvandsløsning kan du anvende saltvand, som igen indlægges i hver næsebor. På dette tidspunkt bør barnet ligge med hovedet kastet tilbage.

Ved den første indtrængning af saltvand eller saltopløsning i barnets næse kan han have hoste, opfordre til opkastning eller nysning. Men hvis du gør indlæggelsesproceduren adskillige gange, vil følsomheden af nasopharynx slimhinde reduceres betydeligt, og der vil ikke være nogen ubehagelige fornemmelser. Spyling af barnets næsepassager kan gentages hver halve time-time - hvad angår næsestop. Det vigtigste er ikke at tillade slim i næsen at tørre op. Begrave din næse, du vil derved bidrage til at flyde slim og frigive det fra næsepassagerne.

Hvad kan jeg bruge til at behandle forkølelsen i stedet for saltopløsning eller saltopløsning?

Disse kan være olieholdige væsker. For eksempel er vitamin A i opløsning eller E-vitamin - de sælges i et apotek. Eller en oliebaseret dråbe. Disse væsker tillader ikke slimet at tørre op i næsen, og også befugter slimhinden i nasopharynx, de gør det muligt at fjerne irritation, regenerere væv.

Hvordan lindre barnets nasale vejrtrækning?

Lægemidlerne, der kaldes decongestants, hjælper barnet med at trække vejret. Når de er begravet inde, tillader de barnet at trække vejret normalt og behandles godt med rhinitis (akut kold). Disse stoffer bruges til børn i forskellige aldre - nyfødte, spædbørn eller børn i ældre skolealderen.

Disse stoffer hjælper ikke altid, og nogle gange forårsager uønskede reaktioner hos børn. Dette sker i tilfælde, hvor medicinen ikke anvendes til det tilsigtede formål, for ofte eller i store doser, end det er nødvendigt.

Men hvis barnet ikke behandles med disse stoffer, kan han få bihulebetændelse - spids næse med pusakkumulering samt svær hovedpine og feber. Derfor er det ikke kun nødvendigt at behandle et barns kolde, men også at fjerne tumorer fra næseslimhinden og også fjerne skadelige mikrober derfra ved hjælp af bakteriedræbende midler.

Hvad er medicin til behandling af forkølelse hos børn?

Det kan være lokale eller aktuelle og systemiske lægemidler fra gruppen af nedbrydningsmidler. De bruges primært til at reducere hævelsen af næseslimhinden og indsnævre karrene. På grund af dette bliver vejrtrækningen mere fri, barnet er lettere at bekæmpe andre kolde symptomer, såsom hoste og høj feber.

Takket være disse to grupper af lægemidler reduceres risikoen for bihulebetændelse, da næsens maksillære bihuler frigives.

Specificitet af stoffer til forkølelse hos børn

Forældre skal lære at den samme medicin kan produceres under forskellige navne, hvis producenterne er forskellige firmaer. Men på vejledningen til medicinen fra kulden kan du se stoffet, der er en del af din medicin. På det og skal være opmærksom på købet. Og hvis du ikke forstår disse finesser. Så skal du spørge den behandlende læge, hvilke alternative navne til de dråber han foreskriver, kan være på etiketten.

Et af de mest pålidelige midler til en løbende næse hos børn er Derinat. Det er karakteriseret som et middel med fremragende tolerance og god effekt ved at reducere kolde symptomer.

Dette lægemiddel aktiverer barnets immunitet og giver ham mulighed for hurtigt at klare forkølelser og deres manifestationer.

Hvad truer barnet med forkert indtagelse af stoffer til en forkølelse?

I tilfælde af, at forældre brugte lægemidler til barnet vilkårligt uden at blive udpeget af en læge, overskred de dosis, da stoffet blev for ofte, kan barnet have komplikationer. Blandt de bivirkninger eller komplikationer af lægemidlet fra almindelig forkølelse kan være rastløshed, hyperexcitabilitet af nervesystemet, allergisk rhinitis, atrofi af næseslimhinden, hjerne bremsning funktion, selv i koma.

Hvis barnet har en løbende næse, på trods af alle de foranstaltninger, der træffes af den behandling, ikke passerer, og vil kun blive værre, er det nødvendigt at henvende sig til børnelæge. Han vil fortælle dig det. Om der er komplikationer af kold eller anden sygdom i barnet. Det kan være bihulebetændelse, otitis, pharyngitis, som skal behandles med antibiotika. Disse antibiotika bør ordineres igen af en læge og ikke købt af barnet vilkårligt

Rhinitis i et barn kan passere hurtigt og nemt, og kan trække på og ikke passere. Alt dette afhænger af, hvor hurtigt du har henvendt sig til lægen, og hvor korrekt de observerede behandlingsforløbet, som blev tildelt dem.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.