^

E-vitamin

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 10.08.2022
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

I 1922 blev E-vitamin opdaget - af forskere biskop og evans. E-vitamin hedder med rette vitaminet "frugtbarhed og ungdom", fordi det genskaber kroppen, når aldringsprocesserne fortsætter, og øger produktiviteten af mandlige og kvindelige kønsorganer.

Grundlæggende oplysninger om E-vitamin

Dette vitamin er kendt for videnskaben kaldet tocopherol, også kaldet et anti-sterilt vitamin. Tocopherol er en meget kraftfuld antioxidant. Det bremser organismens cellulære aldring, stopper den skadelige virkning af frie farlige radikaler på cellerne. Tocopherol er en af vitaminerne, som kan måles af "internationale enheder", og de er lig med 1 milligram (IE = 1 mg).

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Behovet for E-vitamin om dagen

En person bør forbruge 140-220 IE anti-sterilt vitamin om dagen.

Hvorfor øger behovet for E-vitamin?

Hvis fødevarer kommer flerumættede fedtstoffer (vegetabilske olier), så skeen denne vegetabilsk fedtstof bør kombineres med vitamin E. 100ME på anstrengelse atleter nødt til at forbruge mere vitamin E. Det anbefales også at mennesker, der lever i højtliggende områder og i områder forurenet med stråling. Med stress, under pubertet og kropsvækst, i overgangsalderen er det nyttigt at øge indholdet af dette vitamin i kroppen.

Fordøjelighed af E-vitamin

Hvis E-vitamin kommer sammen med galde og fedtstoffer, så bliver det helt absorberet af kroppen.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15], [16]

De gavnlige virkninger af E-vitamin på kroppen

Vitamin E - reelt finde for kroppen: det forhindrer dannelsen af tromber og aktiverer de seksuelle endokrine kirtler, forhindrer forekomsten af hjertesvigt, det forynger kroppen og øger dens beskyttende system.

Tocopherol er i stand til at hjælpe mænds styrke og forhindre uønsket abort hos kvinder, sammen med vitamin A hjælper det med at let forurene forurenet luft, aktiverer musklerne og hjælper med at helbrede forbrændinger.

Samspillet mellem E-vitamin og andre elementer i kroppen

Vitamin A og selen (Se) oxideres i det mindste assisteret af vitamin E. Formuleringer bestående dels af jern (Fe), blokerer betjening af vitamin E. For ikke at ødelægge balancen af vitaminer i kroppen, bør præparater tage ferumsoderzhaschie 10-12 timer før modtagelse af vitamin E. Hvis du har morgenmad, tager du stoffer med Ferum (Fe), kan E-vitamin kun indtages efter middagen.

Tegn på vitamin E mangel

Muskelsvaghed, nedsat seksuel funktion, forekomsten af spontan abort, synshandicap hos børn, hud pigmentering i brun "plet" - et klart tegn antisterilnogo vitaminmangel. Hos børn kan der også forekomme mangel på vitaminet på tænderne i form af "kridt" pletter.

Tegn på en overdosis af E-vitamin

Tocopherol betragtes som et ikke-giftigt vitamin. Hvis du tager det i store doser (op til 4000 IE) hver dag, og endda lang tid, så kan en person have tarmlidelser og sår i tungen og læberne.

Hvad påvirker mængden af E-vitamin i fødevarer?

Lang tids opbevaring, nedkøling, opvarmning af stærkt samspil med lys og luft - alt dette kan ødelægge vitamin E. Når ristning fedt kan gå tabt op til 98% af aktive stoffer, så den bedste måde at opnå dette vitamin, en salat dressing vegetabilske olier.

Årsagerne til, at der er mangel på E-vitamin

Da folk i vores tid forbrænder hovedsagelig mel med finmalning, er indtrængen af hvedeembryoner i kroppen blevet umulig. Så faldt dosen af E-vitamin i kroppen fra 150 IE til 7 IE.

Produkter der indeholder E-vitamin

Mandler Hasselnødder og omfatter op til 25 mg vitamin E, jordnødder eller cashewnødder - 6-10 mg, tørrede abrikoser og acne havtorn - 6 mg, hvede - 3,2 mg og havregryn og kalina1.7-2 mg tocopherol. For at genopbygge kroppen med E-vitamin, skal du hele tiden bruge disse fødevarer.

Opmærksomhed!

For at forenkle opfattelsen af information, er denne instruktion til brug af lægemidlet "E-vitamin" oversat og præsenteret i en speciel form på grundlag af de officielle instruktioner til medicinsk brug af stoffet. Før brug skal du læse annotationen, der kom direkte til medicinen.

Beskrivelse er givet til orienteringsformål og er ikke vejledning til selvhelbredelse. Behovet for dette lægemiddel, formålet med behandlingsregimen, metoder og dosis af lægemidlet bestemmes udelukkende af den behandlende læge. Selvmedicin er farligt for dit helbred.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.