^

Sundhed

A
A
A

Næse: symptomer på sygdomme hos voksne og børn

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Næseområdet omfatter den ydre næse og næsehulen.

Ydre næse (nasus externus) består af en rod, ryg, top og næse vinger. Nasal rod (radix nasi) placeret i den øvre del af ansigtet, pande adskilt fra udsparingen - fjernes. Sidesektioner af den eksterne næse i midterlinjen forbinder næseryggen (dorsum nasi), der slutter foran spidsen. Bunddelen laterale dele, der danner næse vinger (alae Nasi), der begrænser næseborene - åbninger til passage af luft. Næsebor (nares) divideret med midterlinjen membranøs del af næseskillevæggen. Den næseroden, den øvre del af den udvendige nasale knogle har ramme dannet af den nasale knogle og den frontale knogle i overkæben. Den midterste del af bagsiden og siden af den ydre næse separeres som baser er parret trekantede form lateral nasal brusk (cartilago nasi lateralis), som midterlinien er forbundet med samme brusk modsatte side. Nedad fra den laterale brusk er stor alar brusk (cartilago Alaris major), som foran og side grænser tilsvarende side næsebor. Små brusk vinger (cartilagines alares Minores) i en mængde på 2-3 i hver side er anbragt bag den store alar brusk, mellem det og kanten af pæreformede åbninger. Mellem den laterale brusk og større alar brusk ofte fundet I flere forskellige størrelse yderligere nasal brusk (cortilagines nasales accessoriae).

Brusk septi nasi (cartilago septi nasi) støder op til den indre overflade af næsens dorsum. Det er uparget, har en uregelmæssig firkantet form. Næse septumbrusk er forbundet med den lodrette plade af den latticed ben bagved og fra og bagfra og nedenfra med vomer og den fremre næse. Mellem den nedre kant af brusk i næsens septum og åbentens forkant er en smal vomer-nasal brusk (cartilago vomeronasalis). Næsebrusk, der er dækket af perichondrium, er forbundet sammen af strukturer med bindevæv.

trusted-source[1], [2], [3]

Hvilke tests er nødvendige?

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.