^
A
A
A

Næsestop under graviditeten

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Næsestop under graviditeten er næsten det samme almindelige fænomen som toksik og ødem.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Årsager til næsestop i graviditeten

Næsens overbelastning under graviditeten skyldes, at hver celle i kvindens krop tilpasser sig denne nye tilstand. Åndedræt er meget vanskeligt.

Næsestop under graviditeten

Under graviditeten er den uafbrudte udbud af ilt til kroppen særligt vigtig. Men desværre kan en allergi eller bakteriel rhinitis forhindre det. Coryza og allergiske reaktioner hos gravide er mere almindelige på grund af nedsat immunitet under graviditeten.

Også under påvirkning af kvindelige kønshormoner kan du have hyppig næseblødning. Alt vil passere efter fødslen. Normalt begynder næsestop og blødninger fra det at forstyrre den gravide kvinde i tredje trimester, men kan også på tidligere vilkår.

trusted-source[7], [8], [9], [10], [11], [12], [13], [14]

Alvorlig nasal overbelastning under graviditet

Alvorlig nasal overbelastning under graviditeten er en forholdsvis almindelig klage fra forventede mødre. En forkølelse eller infektion, som alle mennesker, kan forårsage forkølelse. I dette tilfælde er der en udledning af grøn tyk pus fra næsen og en ondt i halsen. For at overvinde denne tilstand er det nødvendigt at vaske næsen med saltopløsning.

Hvis årsagen til forkølelsen er en allergi, skal du fjerne den faktor, der forårsager det. Lægen kan også ordinere dig antihistaminer godkendt under graviditeten. Brug ikke vasokonstriktive dråber som Nazol!

For at undgå overbelastning i næsen under graviditeten må du ikke komme i kontakt med røgen og rydde op ved hjælp af husholdningsemikalier til andre familiemedlemmer.

Massage: Tryk først på næsebroen, og massage derefter området mellem næsen og læberne.

Højre næseklemme, klemme gennem venstre, indånde gennem munden - ånde ud. Gør det samme med det andet næsebor.

Husk at mangel på ilt kan forårsage en forsinkelse i barnets udvikling, så du ikke kan ignorere den stærke stuffiness af næsen.

Konstant nasal trængsel i graviditeten

Konstant nasal overbelastning under graviditeten skyldes den såkaldte forkølelse af gravide kvinder. Prøv at bruge Flemings salve til behandling. Sæt bomuldspinde i næsepassagerne i 15 minutter. Salvens sammensætning indeholder sikkert til gravide komponenter: calendula, esculus, menthol. Kontraindikation til brug af salven kan kun være en allergi over for dets komponenter.

Du kan bruge næsedråber til nyfødte, for eksempel Tizin xylococcus. Det indsnævrer skibene i næseslimhinden. Indikationer: viral, bakteriel, allergisk rhinitis hos gravide kvinder, bihulebetændelse, bihulebetændelse. Begrave 2-3 dråber af stoffet 3 gange om dagen. Eventuel reaktiv hyperæmi i slimhinden, forøget træthed, hovedpine, takykardi. Tysin Xylo er ikke ordineret til gravide kvinder med hjerte-kar-sygdomme.

trusted-source[15], [16]

Næsestop som tegn på graviditet

Næsestop i tidlig graviditet er et af dets symptomer, som toxæmi, følsomhed over for lugte og ømhed i brystet. Dette skyldes den stærke hormonelle omstrukturering af kvindens krop. Du kan også begynde at snorke - det er også et tidligt tegn på graviditet. Kan forstyrre nysen og vanding. Vær opmærksom på smagen af metal i munden, oppustethed og halsbrand.

Hvem skal kontakte?

Behandling af næsestop i graviditeten

Næsestop under graviditeten behandles godt med Aquamaris på basis af havsalt. Det begrænser ikke placentas skibe, som Nafitizin. Aquamaris indeholder ingen kemi.

Det er især godt at bruge Aquamaris spray til vanding af alle dele af næsen. Aquamaris hjælper med at fjerne inflammation og øger lokal immunitet. Lægemidlet bruges 4-6 gange om dagen, hvilket gør to injektioner i hver næsebor. Aquamaris har ingen bivirkninger, bortset fra mulige allergiske reaktioner.

Det er nyttigt at grave i næsen med havtornet olie, fersken smør, gulerodsaft.

Forebyggelse af nasal overbelastning under graviditeten

Forstyrrelser i næsen under graviditeten kan ikke kun forårsages af hormonel omorganisering, men også af bakterier og vira. Så i efteråret og vinteren, gå til klinikken for en undersøgelse, bære en maske. Vask dine hænder med bakteriel sæbe eller brug antibakterielle servietter, hvor der ikke er mulighed for at vaske dine hænder. Efter en tur eller en rutinekontrol i klinikken skal du skylle næsehulen. Spørg din læge om at ordinere vitaminer til gravide kvinder. Ventil lejligheden og vær opmærksom på, hvilken fugtighed der er i dit hus.

Tilstoppet næse under graviditet bør ikke volde dig ekstrem angst, hvis det ikke er ledsaget af andre symptomer på SARS, men ikke desto mindre, er du nødt til at fange din ånde ved hjælp af midler til nyfødte og alternative metoder til barnet i hvert fald ikke lider af ilt sult.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.