^

Sundhed

Resektion af testiklerne

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 23.11.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Urologisk kirurgi med henblik på at fjerne berørte væv og testikulære strukturer er en resektion. Overvej indikationerne for dets adfærd, typer, komplikationer.

Sygdomme i den geniturinære sfære hos mænd forekommer i enhver alder. I dette tilfælde er tilfælde af fødselsdefekter - patologi i dannelsen af kønsorganer (testikler, skrotum, penis) og deres funktion øget. Dette medfører alvorlige komplikationer, den eneste måde at behandle dem på er kirurgisk indgreb.

Resektion af testiklen er en organbevarende operation, der involverer kileformet udskæring af den berørte del af organet. Det udføres med traumatiske skader, tumorformationer og andre smertefulde tilstande. En mere radikal behandlingsmetode er orkektomi, dvs. Fjernelse af mandlige organer. En sådan operation udføres kun i nærvær af strenge indikationer, da testiklerne giver den mandlige krop med de spermatozoer, der er nødvendige for barnets opfattelse.

Hovedtyperne af orchiektomi:

 • Enkel orchiektomi - fjernelse af en del af spermatisk ledning og testikler (testikel).
 • Subcapsular - excision af kirtlet væv.
 • Radikal - fuldstændig fjernelse af testikler og spermatiske ledninger.
 • Hemikastrering - fjernelse af en testikel.
 • Castration - Bilateral fjernelse af organer (truer infertilitet og hormonforstyrrelser).

Operationen er ikke teknisk kompliceret og udføres i den urologiske afdeling af den urologiske afdeling. Proceduren er under generel anæstesi og tager ikke meget tid. Rehabiliteringsperioden varer i 1-3 uger.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Indikationer for proceduren

Male testikler udfører vigtige hormonelle og reproduktive funktioner, men tilhører ikke livsstøtte. Deres kirurgiske behandling er truet af risikoen for endokrine patologier, nedsat seksuel lyst og irreversibel infertilitet. Den største fordel ved resektion er lav risiko for komplikationer og hurtig rehabilitering.

Indikation for operationen:

 • Alvorlige skader - organets frigørelse fra spermatiske ledninger.
 • Infektionssygdomme - abscessering, tuberkulose eller uspecifik orchitis.
 • Atrofi - ikke-optagelse testis, åreknuder.
 • Onkologiske læsioner af testikel, skrot, prostata.
 • Varikotsele - hævelse af testiklerne på grund af en overtrædelse af venøs udstrømning. Under operationen bandager lægen de beskadigede vener og derved opretholder reproduktive funktioner.
 • Cyst af epididymis - excision afhænger af arten af cystisk uddannelse. Der er purulente, serøse og hæmoragiske cyster.
 • Hydrocelen er ødemet af testiklen. Serøs væske akkumuleres mellem de parietale og viscerale plader i testisens indre hud, hvilket forårsager en signifikant stigning i pungen.
 • Rupturen af proteinovertræk - opstår på grund af alvorlige skader. Til pausestedet placeres sømme fra det absorberende materiale, hvilket minimerer dannelsen af arvæv.
 • Kræft - en onkologisk proces påvirker ofte kun en testikel. Kemoterapi og strålebehandling bruges til behandling. For at forhindre gentagelse fjernes den berørte test.
 • Testicular torsion - oftest på grund af skader og ledsages af en langvarig overtrædelse af blodforsyningen. På grund af vridningen forstyrres arteriel blodstrøm og venøs udstrømning, hvilket fremkalder alvorlig smerte i ljummen.

Ud over ovenstående indikationer kan operationen udføres på sunde testikler i tilfælde af kønsskift eller som en præventionsmetode.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12]

Forberedelse

Før operationen skal patienten gennemgå en række diagnostiske tests. Først og fremmest er en høring af en endokrinolog, urolog, hepatolog, onkolog og andre specialister nødvendig. Et par dage før operationen skal stoppe med at tage alle medicin, der påvirker blodkoagulation.

Forberedelse til resektion består af:

Hvis kirurgisk indgriben udføres på grund af en ondartet neoplasma, kan præparatet til kirurgi omfatte et indledende forløb af kemoterapi eller strålingseksponering. Dette er nødvendigt for at reducere tumorens volumen og lette kirurgens arbejde.

Med orchiektomi som følge af kønsforandring konsulteres patienten af androlog, urolog, psykiater og sexolog. Omfattende medicinsk rapport giver ret til at foretage en operation. Ved bilateral resektion skal patienten besøge en reproduktiv sundhedsekspert for at bevare genetisk materiale.

På tærsklen til operationen udføres hygiejniske procedurer, dvs. Barbering af hår fra pungen. Dagen før resektion skal du stoppe med at ryge. Det sidste måltid skal være senest kl. 18.00, men du kan drikke vand to timer før behandlingen. I tilfælde af akut patologi, når der ikke er tid til eksamen og træning, er lægerne begrænset til et minimum for en sikker operation. Hele testkomplekset udføres efter operationen.

trusted-source[13], [14]

Teknik resektion af testiklerne

Fra de medicinske indikationer og det planlagte volumen af resektion afhænger teknikken i dens udførelse. Proceduren udføres under generel anæstesi, spinal eller lokalbedøvelse. Under resektion ligger patienten på ryggen med benene splittet og fastgjort til undervæggen med en penis. Skrotummet, det vil sige driftsfeltet, behandles med et antiseptisk og skåret. Vævskæringen udføres på en anatomisk sutur, og den kan nå 10 cm.

 • Gennem snittet fjernes et æg med en appendage, og efter at være påført sædcordet fjernes. Hvis huden bevares, fjernes kun testikelvævet. Fra den resterende skal udgør lægen en uddannelse svarende til testets anatomiske placering. Stoffer suges og dræning er installeret.
 • I cystiske læsioner kan operationen udføres ved en åben metode eller laparoskopisk. Punktering anbefales ikke, da det ofte giver tilbagefald. Når operationen er åben, læger lægen et snit i skrotområdet og udelukker det beskadigede væv, holder testiklen og dens vedhæng. Syning af væv er lag for lag, dræning er ikke etableret.
 • En anden minimalt invasiv metode til fjernelse af cystisk neoplasma er scleroterapi. Kirurgen introducerer i kaviteten et kemisk stof, der får vævene til at "holde sammen". Den største ulempe ved denne metode er komplikationer fra spermatisk ledning. Dens sklerose fører til vedvarende infertilitet.
 • Hvis indikationen for operationen var cancer, udføres udskillelsen af alle væv i pungen. I prostatacancer er adgang til orglet gennem den inguinale region. Lægen fjerner testis, appendage og spermatisk ledning.

Hvis testiklen er blevet fjernet under operationen, udføres protese for at fjerne den eksterne defekt. For at gøre dette skal du bruge silikoneimplantater, der gentager størrelsen og formen på orgelet. Prothese er kun mulig efter eliminering af inflammatoriske processer og fuldstændig genvinding af kroppen.

Resektion af epididymis

Adhærens af testikel er en indsnævret kanal i testikler, hvis hovedfunktion er udførelsen af spermatozoer. Det har tre divisioner: hoved, krop og hale. Inflammatoriske processer og mekaniske skader fører til forstyrrelse af sit arbejde.

Resektion af epididymis udføres med sådanne sygdomme:

 • Cysten er en tumor med en serøs væske. Det opstår på grund af krænkelser af funktionen af udskillelseskanaler og evakuering af sæd. Meget ofte dannes cyster med traumatiske skader i pungen.
 • Epididymitis - inflammation af epididymis. En smertefuld tilstand er en reaktion fra kroppen til patogenernes indtrængning. Patologi kan forekomme efter hypotermi, med seksuelt overførte sygdomme, forskellige skader, og tager medicin af visse farmakologiske grupper. Det manifesteres ved hævelse af pungen, feber og smerter i lysken.
 • Kræft - ondartet neoplasma påvirker ofte kroppen eller halen af appendagen, har en tuberøs struktur. Dens fare ved metastasering til fjerne organer. Til behandling er kirurgisk behandling og strålebehandling af bækkenlymfeknuder indikeret for at forhindre tilbagefald.

Resektion af appendagen udføres under lokalbedøvelse. Kirurgen dissekerer pungen og testiklerne, fører testikelen ind i det forberedte hul og fjerner dets appendage. Operationen udføres så omhyggeligt som muligt for ikke at skade testikelbeholderne.

Efter udskæring forbindes vas-deferenserne. Bilagens kuvert er fastgjort til testiklerne, såret sutureres og dræning sættes. En trykforbindelse påføres, hvilket giver kroppen en forhøjet position.

Gendannelsesperioden varer 5-7 dage. Patienten er ordineret antibiotika for at forhindre postoperative komplikationer af en smitsom natur. Prognosen er gunstig.

Resektion af testikler hos mænd

For at udføre en testikelresektion hos mænd skal der være alvorlige grunde. Kirurgisk behandling kræver et presserende behov. Operationen er oftest forbundet med sådanne faktorer:

Ud over de ovennævnte tilfælde udføres kirurgi med sexforandring, og også som et radikalt antikonceptionsmiddel. Operationen kan udføres på forskellige måder. Ved valg af en behandlingsmetode tages der højde for risikoen for bivirkninger og mulig prognose.

Kontraindikationer til proceduren

Resektion, som enhver kirurgisk operation, har kontraindikationer til ansøgningen:

 • Sygdomme i nyrer og lever.
 • Kardiovaskulære patologier, myokardieinfarkt.
 • Alvorlige blødningsforstyrrelser.
 • Sygdomme i lungerne i dekompensationstrinnet.
 • Respiratorisk svigt 2-3 trin.
 • Risiko for blødning.
 • Infektiøse og inflammatoriske sygdomme.
 • Kræftfremkaldende tumorer med multiple metastaser.

Hovedkontraindikationen til kirurgisk indgreb er muligheden for at bevare organet og reproduktionens fulde funktion.

trusted-source[15], [16], [17], [18], [19], [20], [21], [22]

Konsekvenser efter proceduren

Æg er den vigtigste kilde til det mandlige hormon - testosteron, som er ansvarlig for sexdrev. Den postoperative periode afhænger af indikationerne for udførelse af patientens krops type resektion og individuelle egenskaber.

Hvis orkektomien var ensidig, antager den resterende testikel funktionerne ved at producere hormoner, så operationen pålægger ikke erektion og produktion af spermatozoer negativ. Ved bilateral operation er patienten ordineret hormonbehandling. Det er nødvendigt at minimere hormonelle lidelser.

De mest alvorlige konsekvenser efter resektion:

 • Vægtstigning på 5-10 kg.
 • Hårtab på ansigt og krop.
 • Specifik brystforstørrelse og ømhed.
 • Øget svaghed og træthed.
 • Udseendet af stregmærker på huden på grund af faldet i niveauet af collagen.
 • Øget tørhed af huden.
 • Irritabilitet og hyppige humørsvingninger.
 • Mindsket libido.

Et kraftigt fald i produktionen af testosteron provokerer udviklingen af osteoporose (en systemisk sygdom i skelets muskler). Mange mænd står over for æstetiske og psykiske problemer. Meget ofte fører kirurgisk indgreb til depression og depression. For at fjerne denne tilstand behøver patienten støtte fra nære mennesker. Implantation er angivet til korrektion af kosmetiske ulemper. Kirurgen syer ind i pungen plastik eller silikoneimplantater.

trusted-source[23], [24], [25], [26], [27], [28], [29]

Komplikationer efter proceduren

Som enhver operation kan resektion af testikelen forårsage visse komplikationer, overveje dem:

 • Smertefulde fornemmelser.
 • Alvorlig blødning.
 • Forhøjet kropstemperatur.
 • Betændelse i området af et postoperativt sår.
 • Afvigelse eller løsning af sømme (mulig, hvis sengestøtten ikke overholdes).
 • Langvarigt ødem på grund af nedsat lymfedræning.
 • Allergisk reaktion på suturmateriale.
 • Patologisk ardannelse.
 • Relapses af tumor neoplasmer.

Ovennævnte komplikationer vises i de første dage efter operationen og kræver øjeblikkelig lægehjælp.

trusted-source[30], [31], [32], [33], [34]

Pas efter proceduren

Længden af genopretningsperioden efter resektion afhænger af overholdelse af lægebehandlingsanbefalinger. Lad os overveje de grundlæggende postoperative regler, som skal overholdes inden for 2-3 uger:

 • Modtagelse af antibakterielle og smertestillende medicin.
 • Afvisning af motion.
 • Bære en særlig bandage i to uger.
 • Afvisning af at sidde bad og et varmt brusebad.
 • Afvisning af seksuelle kontakter.
 • Drikker masser af væsker.
 • Kostbalanceret ernæring.
 • Anvendelse af en ispakke for at forhindre hævelse.

Under hele rehabiliteringsperioden er det nødvendigt at behandle såroverfladen med antiseptiske opløsninger dagligt og lave bandager. En uge senere fjernes suturer, men ømhed i perineum kan opretholdes indtil fuldstændig opsving.

trusted-source[35], [36], [37], [38]

Anmeldelser

Resektion af testikel har forskellige reaktioner fra patienter. Ved ensidig behandling vender patientens tilstand hurtigt tilbage til normal, og hormonforandringer er minimal. Ved lateral orkektomi kan der opstå en række alvorlige komplikationer, der forværrer den postoperative periode og kræver yderligere behandling. Men en rettidig og vellykket operation gør det muligt at helbrede sygdommen, og i ondartede neoplasmer øges forventet levealder.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.