^

Graviditetstest derhjemme

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

På trods af at apotekerne frit kan købe nogen af de næsten to dusin mærker af testsystemer til bestemmelse af graviditet, nogle spekulerer på, om måske gøre en graviditetstest i de tidlige stadier uden hjælp fra en klar sæt hurtige test.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Hvordan laver man en graviditetstest derhjemme?

Som det er kendt, testning for graviditet baseret på det faktum, at et par dage efter holdt undfangelsen (befrugtning) i chorioniske celler (embryoniske del af placenta) begynder syntesen af et særligt hormon - humant choriongonadotropin (hCG). Det falder i urinen kvinder, og der det løse partikler (beta-subunit) kan påvises under anvendelse af monoklonale antistoffer mod humant choriongonadotropin - proteiner produceret af B-lymfocytter i immunsystemet og har en høj følsomhed over for hCG.

Det vil sige, at graviditet ved farvning dejestrimler bestemmes som følge af en særlig immunokemisk reaktion - immunokromatografi. En stribe dej, mere præcist deres membraner, behandlet med passende kemisk sammensætning. Denne sammensætning ud over farvestoffet (farvede latexpartikler, nano-partikler af kolloidalt guld eller kulstof) indbefatter kombinationen af mærkede specifikke monoklonale antistoffer mod choriongonadotropin.

Hvad kan imødegå immunokromatografi af en populær graviditetstest med iod? Det siges at alt er meget simpelt: når graviditeten kommer, bliver jod lilla - hvis det drippes på urinvættet papir. Og hvis en kvinde ikke er gravid, ændrer jo jo jo jo ikke iod eller bliver blå.

Et andet forslag er at følge opførelsen af en dråbe jod, som skal droppes fra pipetten i en skål med urin. Når denne dråbe straks blurs, bør det betyde, at kvinden ikke er blevet gravid. Men hvis en dråbe alkoholopløsning af jod lingered på overfladen - så kom graviditeten.

Hverken den kemiske mekanisme eller de eksperimentelt verificerede data om pålideligheden af denne metode kunne ikke findes.

Graviditetstest med sodavand

Bicarbonatnatrium (bagepulver) refererer til alkaliske salte, og graviditetstesten med sodavand - tilsyneladende - bruger denne særlige kvalitet.

For at udføre sodavand for graviditet, har du brug for et halvt glas af den første morgen urin og en teskefuld soda, og så smider du bare sodavand i urinen. Dannelsen af sizzling skum og bobler vil betyde et negativt resultat, og udfældningen uden bobler er positiv.

Hele hemmeligheden bag dette "fokus" er, at sodavand har alkaliske egenskaber, og urin er sur. Så det negative resultat af denne "test", givet den specifikke pH i urinen, er garanteret. Kuldioxiden og vandet, hvormed mellemproduktet fra den sædvanlige reaktion af sodavandkolsyre opløses og bobler, når den udsættes for urinsyrer.

Graviditetstest med mangan

Den foreslåede graviditetstest med kaliumpermanganat er baseret på den overbevisning, at når graviditet opstår, ændrer urinen ikke den svage lyserøde farve af kaliumpermanganatopløsning, men det bør forekomme suspenderede partikler. Og hvis en kvinde ikke er gravid, så bliver blandingen gullig ved at tilføje sin urin til opløsningen af kaliumpermanganat.

Kaliumsaltet af mangansyre er den stærkeste oxidant og går ind i redoxreaktioner med salte der indeholder urin. Ved nedbrydning omdannes anionerne til kationer, og molekylært ilt frigøres, hvilket også affarger opløsningen af mangan. Og på hvad her graviditet?

Det handler om den samme absurditet, der kommer fra at forsøge at gennemføre en graviditetstest i de tidlige stadier af at bruge ... Tandpasta. I en beholder med urin anbefales det at lægge en tilstrækkelig mængde hvid tandpasta og vente i 10 minutter. Ved udseendet af skum i beholderen vurderes graviditeten, alt andet betragtes som en negativ indikator.

Vi vil gerne minde om, at i gården på det 21. århundrede, og forsøger at lave en test for graviditet i hjemmet ved alle ovennævnte metoder er simpelthen ikke praktisk.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.