^

Elektronisk graviditetstest

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Elektronisk graviditetstest gør det muligt at etablere den kendsgerning, at dens forekomst (eller ikke indtræffer) nemt, hurtigt og, vigtigst af alt, stort set tage fejl af: producenterne af sådanne tests forsikre, at niveauet af nøjagtighed er ikke mindre end 99%.

Elektronisk graviditetstest Første respons (Guld Digital Graviditetstest), Ept Digital Graviditetstest og CVS Digital Graviditetstest produceres i USA; I Storbritannien udgives Lloydspharmacy 2 Digital Gravidity Tests, og i Schweiz - Clearblue Digital Graviditetstest.

Alle bestemmer graviditet med samme princip som konventionelle stripe tests, det vil sige baseret på påvisning af human chorionic gonadotropin (hCG) i urinen. Dette hormon er en "markør" af graviditet, fordi det begynder at producere cirka en uge efter undfangelsen (indførelse af et befrugtet æg i livmoderen) af overfladelaget del af kimceller moderkagen - chorion.

trusted-source[1], [2]

Hvem skal kontakte?

Elektronisk graviditetstest Clearblue

Hidtil har vores kvinder primært tilbudt en velprøvet Clearblue graviditetstest, udviklet af britiske specialister, og fremstillet siden 2008 af det schweiziske firma SPD Swiss Precision Diagnostics GmbH.

Forøgelse af nøjagtigheden af testresultaterne sikres ved deres umiskendelige afkodning med en digital optisk læser, som fuldstændigt eliminerer den menneskelige faktor, der er til stede ved brug af traditionelle teststrimler.

Fordele ved en graviditetstest består i, at ud over at fastslå graviditet, denne test har afgørende indikator for sigt for dens opståen (Weeks Estimator), som producenterne kaldes tælleren tid fra undfangelse til inden for en eller to, to eller tre eller mere end tre uger.

Undervisningen om ansøgningen til graviditetstesten af dette varemærke hævder, at korrektionen af dens term "klarblå" digital determinant af svangerskabet ifølge resultaterne af forsøgskontrollen er næsten ringere end ultralyd og er over 90%.

Sådan bruger du den elektroniske graviditetstest?

Håndbogen indeholder klare trinvise instruktioner om brugen af den elektroniske graviditetstest for Clearblue Digital.

Grundlæggende regler for brug af Clearblue testen:

 1. Testning skal ske i en vis periode - fra den forventede dag i begyndelsen af den næste måned. Selvom det er muligt at bruge det i 2-3-4 dage før den forventede menstruationsperiode (men så vil nøjagtigheden være meget lavere).
 2. Afprøvningen er ikke begrænset til tidspunktet på dagen, men den maksimale nøjagtighed af resultatet er garanteret, når du bruger urintesten til den første vandladning efter at være vågnet.
 3. Før testen du har planlagt, anbefales det ikke at bruge store mængder væske.
 4. Prøven skal fjernes fra den forseglede pakke umiddelbart før proceduren.
 5. Beskyttelseshætten fra de absorberende spids af dejen bør fjernes.
 6. Ved urinering skal urinstrømmen kun vådte den absorberende spids inden for 5 sekunder. For at undgå urin på andre dele af enheden anbefales det at urinere i en tørrensbeholder og lægge et tip i urinen i 20 sekunder.
 7. Der skal lægges en beskyttelsesdæksel på den brugte vådspids.
 8. Prøven skal holdes tippet ned, men det er bedst at sætte det strengt vandret.
 9. Prøvetiden kan spores ved at blinke timeglasikonet, der vises på indikatoren; Prøven bør ikke røres, vælges, rystes osv.
 10. Når timeglasikonet holder op med at blinke (efter ca. 3 minutter), viser indikatoren resultaterne: "+" -tegnet betyder, at du er gravid, "-" -ikonet er en negativ indikator. Tiden forløbet fra befrugtningstidspunktet er angivet i uger: 1-2, 2-3 eller 3+. På testerens skærm forbliver testresultaterne ca. En dag.

Ulemper ved den elektroniske graviditetstest

Specialister skelner mellem sådanne svagheder i den elektroniske graviditetstest:

 • hvis du bruger testen 3-4 dage før den forventede start af en anden menstruation, kan resultatet være forkert;
 • ikke alle kvinder kan få det korrekte resultat fra første gang, da hCG-niveauet ikke er højt nok på testtidspunktet; en anden test er påkrævet 2-3 gange efter den første;
 • testresultaterne vil være forkerte, hvis en kvinde behandles for infertilitet ved at injicere HCG-lægemidler eller ved at stimulere ægløsning.

Resultaterne af test med en elektronisk graviditetstest kan også være forkerte:

 • hvis en kvinde straks inden graviditetstesten holdt op med at bruge hormonelle præventionsmidler;
 • ved uregelmæssig månedlig
 • med et nylig abort, abort eller graviditet.

Elektronisk graviditetstest vil være forkert, og i tilfælde af kvinder, der har trofoblastiske eller kimcelletumorer (dysgerminomas, ovarie teratoma, choriocarcinoma, hydatidiform mol, etc.), som producerer humant choriongonadotropin.

trusted-source[3], [4], [5], [6]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.