^
A
A
A

Tuberkulose i Ukraine: reelle tal

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

05 January 2019, 09:00

Ifølge de seneste statistiske oplysninger blev de største vejledende værdier, der karakteriserer forekomsten af immunbristvirus og tuberkulose, registreret i Odessa-regionen. Repræsentanter for pressetjenesten fra Central Health Care Center (Center for Folkesundhed i Ukraine) sagde om denne tendens.

Ifølge data for 2017 udgjorde forekomsten af tuberkulose, under hensyntagen til nyopdagede og gentagne tilfælde af patologi på Ukraines territorium, næsten 64 tilfælde pr. Hundrede tusinde mennesker. Der er registreret mere end 21 tusind tilfælde af tuberkuloseinfektion. Samtidig blev undersøgelsen af eksponentielle værdier i Donetsk og Lugansk-regionen ikke gennemført fuldt ud, men kun på det område, hvor det principielt kunne gøres - det vil sige i de zoner, der kontrolleres af den ukrainske regering. I løbet af det sidste år er der konstateret en tendens til en stigning i forekomsten i Chernivtsi og Donetsk-regionerne.

Endvidere hedder det i statistikkerne, at der i de seneste år er sket en stigning i forekomsten blandt mænd. Derfor er mænd syge omkring 2 gange oftere end kvinder. Forresten har mænd altid inficeret med tuberkulose oftere end kvinder, men disse tal ændres periodisk. Repræsentanter for instituttet angiver ikke aldersudviklingen.

Verdenssundhedsorganisationen bekræfter: tuberkulose er blandt de ti største dødsårsager blandt alle patienter på planeten. For eksempel førte sygdommen i løbet af 2016 til døden på mere end 1,6 millioner mennesker. Ifølge ukrainske statistikker kan mennesker med tuberkulose, der ikke er optaget af læger, tegne sig for 25% af alle patienter med denne diagnose. En af de fire patienter med denne sygdom undersøges heller ikke tilstrækkeligt eller skjuler tilstedeværelsen af en farlig patologi. Til dato er dispensarregistrering af næsten 35 tusinde ukrainere blevet gennemført: blandt dem lider omkring 8 tusind patienter af stofresistent tuberkulose.

Verdensstatistik rækker Ukraine blandt de fem største globale lande med den højeste procentdel af stofresistente former for sygdommen. Repræsentanter for sundhedsministeriet hævder, at tuberkulosesituationen i landet er seriøs, men kan kontrolleres. Prognosen forværres af den kendsgerning, at sygdommen oftest diagnosticeres allerede i afslutningsfasen, når patientens chancer for genopretning er tæt på "nul". Hvert år tager tuberkulose livet til fire tusinde ukrainere - det vil sige omkring 10-11 patienter om dagen. I verden dør over en million mennesker hvert år af denne sygdom.

Det har været 25 år siden Verdenssundhedsorganisationen rangerede tuberkulose på globalt plan. Denne opgave er dog stadig uden en bestemt løsning.

Oplysninger offentliggjort på side https://newsone.ua/news/zdorove/v-voz-rasskazali-skolko-ukraintsev-boleet-tuberkulezom.html

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.