^

Socialt liv

Har vi styr på den tid, vi bruger med gadgets?

Som talrige undersøgelser viser, har de fleste mennesker ingen kontrol over, hvor meget daglig tid de bruger med gadgets, og hvor længe de ser på skærmene på en skærm eller smartphone.

16 August 2021, 09:00

Fysisk straf ændrer børns hjerner

Fysisk straf, selv i mild form, har den samme negative virkning på hjernens udvikling af børn som voldelige overgreb. Dette bekræftes af forskning foretaget af forskere ved Harvard University.

17 June 2021, 09:00

Hvordan gætter man præcist forfaldsdatoen?

Eksperter har foreslået en ny diagnostisk metode, der hjælper med at bestemme fødselsdatoen med maksimal nøjagtighed.

15 June 2021, 09:00

Hvor overbærende er vi over for kære?

Der er en opfattelse af, at vi opfører os mere overbærende med kære og venner end med fremmede. Men forskere har bevist, at alt i virkeligheden ikke er sådan.

15 March 2021, 09:00

Dårlige gerninger lugter

I begyndelsen af eksperimentet fik deltagerne lov til at føle en ubehagelig duft og derefter opleve en let smerte fra en let forbrænding. Forskere formåede således at forstå karakteristika ved en bestemt persons reaktion på ubehagelige fysiske fornemmelser.

05 February 2021, 09:00

Workaholics har en højere risiko for at udvikle hypertension

Amerikanske forskere delte en vigtig konklusion: for lange eller travle arbejdsdage på kontoret kan udløse udviklingen af hypertension - et almindeligt syndrom med forhøjet blodtryk. 

07 October 2020, 09:38

Berømte "mandlige" piller nedsætter synet

Sildenafil, bedre kendt som Viagra, bruges til at forbedre erektil funktion hos det stærkere køn. Denne medicin er ret populær, hvilket kan forklares med dens effektivitet og ekstremt sjældne bivirkninger.

11 February 2020, 17:36

Børnlig retfærdighedsfølelse manifesterer sig fra 3-årsalderen

Fra en ung alder viser børn en akut retfærdighed. De er parate til at gøre meget, så en person, der viser en sådan uretfærdighed, straffes i overensstemmelse hermed, selvom barnet selv skal ofre noget for dette.

24 July 2019, 09:00

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.