^
A
A
A

Hvordan forhindres gentagelse af arytmi?

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

19 February 2020, 14:00

Medicinske eksperter fra De Forenede Stater, Tyskland, Polen og Rusland hævder, at teknikken for renering af den renering, en minimalt invasiv intervention, bidrager til at reducere hastigheden af tilbagefald af arytmier betydeligt og til at korrigere baggrunden i blodtrykket .

Arytmi kan tilskrives de mest almindelige hjertepatologier. Sygdommen er kendetegnet ved en krænkelse af hjerteslagets hyppighed og rytme, en ophidselsesforstyrrelse og muskelsammentrækning. Hos mange patienter ledsages rytmeforstyrrelser af en stigning i blodtrykket, hvilket yderligere forværrer problemet. En af de farligste former for arytmi er atrieflimmer . Vi taler om en speciel form for supraventrikulær takyarytmi, der opstår med kaotisk elektrisk aktivitet af atria ved en pulsfrekvens på 350-700 pr. Minut. Denne frekvens gør samordning af sammentrækninger umulige. Det er meget vigtigt ikke kun at behandle patologien, men også for at forhindre dens yderligere tilbagefald, som hver har en alvorlig fare for patienten.

En af metoderne til sådan forebyggelse kan kaldes en, der blev opdaget af forskere, der repræsenterer National Medical Research Center og Federal Center for Cardiovascular Surgery. Læger lancerede et multicenter randomiseret klinisk projekt, hvor de bestemte den positive forebyggende effekt af nyrenervering. Fremgangsmåden til ødelæggelse af nerver placeret i væggene i nyrearterierne udføres samtidigt med standardindgreb, som er en kateter radiofrekvensisolering af de terminale sektioner af de lungevene kar. Dette giver dig mulighed for at reducere sandsynligheden for en gentagelse af arytmi og favoriserer normalisering af blodtrykket.

I løbet af projektarbejdet blev forskere bekendt med sagshistorikken for mere end 300 patienter, der led af atrieflimmer ledsaget af en stigning i blodtrykket. For halvdelen af dem blev kateterablation anvendt, og for den anden halvdel udover standardprocedurer blev metoden til nyrenervering anvendt. Som et resultat blev de bedste resultater registreret i den anden gruppe patienter: I løbet af året efter behandlingssluttet var procentdelen af fravær af gentagelse af arytmi hos disse patienter højere end i den første gruppe. Derudover var deres blodtryk helt normalt.

Tidligere havde forskere allerede foretaget en lignende undersøgelse, skønt den var meget mindre omfattende: Den involverede kun 27 patienter, der led af atrieflimmer midt i forhøjet blodtryk. Resultaterne havde så meget til fælles med de aktuelle resultater. Det viser sig, at under den anden undersøgelse bekræftede eksperterne kun de oplysninger, der eksisterede før. Det næste trin er måske introduktionen af en ny metode i klinisk praksis.

Materiale offentliggjort i Journal of the American Medical Association

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.