^

Sundhed

Førstehjælp til blærebetændelse hos kvinder og mænd

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 20.09.2022
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Blærebetændelse er en ret smertefuld tilstand forbundet med akutte eller kroniske læsioner i urinvejene. Førstehjælp til blærebetændelse ydes næsten altid, da patienten er bekymret for skarpe smerter, smerte, tilstanden forværres kraftigt. Efter at have ydet førstehjælp er det muligt at stoppe smerten, stoppe angrebet, hvorefter det allerede er muligt at fortsætte den planlagte terapi. Alle har brug for at vide, hvordan man hjælper en person med blærebetændelse.

Hvad skal man gøre ved det første tegn på blærebetændelse?

Patienterne skal i stigende grad høre spørgsmålet: "Hvad skal man gøre ved det første tegn på blærebetændelse?". Spørgsmålet er ret naturligt, da du skal handle hurtigt og præcist. Så den første ting at gøre, når de første tegn på blærebetændelse vises, er at stoppe smertesyndromet, lindre et angreb af spasme, kramper. Derefter kan du begynde at eliminere konsekvenserne af et akut angreb. Det er nødvendigt at give patienten anti-spasmodiske, smertestillende midler. Godt hjælpe med akutte anfald af smerte såsom midler som no-shpa, 5-NOK, baralgin. Med et stærkt smertesyndrom kan du bruge diclofenac (injektioner). Med anfald af moderat sværhedsgrad hjælper urolesan (et naturlægemiddel). Det dryppes på et stykke raffineret sukker 5-25 dråber, (afhængigt af sygdomsstadiet, sværhedsgraden af smertesyndromet). Som nødhjælpsmiddel er monural, furagin, cystone ordineret, som hurtigt lindrer betændelse og smerte. [1]

Efter at patienten er blevet bedre, er det nødvendigt at give ham masser af væske (te, varmt vand). Det er vigtigt at sikre ro og tilkalde en ambulance. Med et angreb af blærebetændelse er det bydende nødvendigt at ringe til en ambulance, selvom du formåede at stoppe angrebet på egen hånd, og dit helbred er forbedret betydeligt. Dette skyldes det faktum, at lægemidler kan maskere hovedsymptomerne på patologien, midlertidigt stoppe smerteprocessen. Men de eliminerer ikke årsagen og påvirker ikke den patologiske proces. Det betyder, at der med tiden kan forekomme en gentagelse af et angreb, som vil være meget mere alvorligt end det foregående. Derudover skal man huske på, at kroppen kan udvikle resistens over for de anvendte lægemidler, så næste gang vil de være ineffektive. Også, hvis den patologiske proces ikke er blevet helbredt, bliver den inflammatoriske proces kronisk. Den kroniske form er svær at behandle, kræver brug af forstærkede lægemidler, er karakteriseret ved et mere alvorligt tilbagefaldsforløb med hyppige eksacerbationer.

Skal jeg ringe til en ambulance for blærebetændelse?

Patienter, der lider af blærebetændelse, er normalt i stand til hurtigt at stoppe hovedanfaldet af blærebetændelse på egen hånd. Efter at det akutte anfald er gået over, er tilstanden blevet noget bedre, et logisk spørgsmål opstår: "Skal jeg ringe til en ambulance?". Ved blærebetændelse anbefales det altid at ringe til en ambulance, selvom angrebet blev elimineret, og patienten følte sig lettet. Det skal forstås, at blærebetændelse er en alvorlig sygdom i urinvejene, som ikke kun kræver akut pleje og lindring af hovedangrebet, men også kompleks kvalificeret behandling. Ambulancelæger vil yde al nødvendig assistance for at beskytte patienten så meget som muligt, forhindre tilbagefald, forhindre sygdommen i at blive kronisk og forhindre udviklingen af sygdommen eller udviklingen af komplikationer.

Det må antages, at seponering af et akut anfald ikke er grundlag for at nægte at fortsætte behandlingen. På egen hånd kan du kun lindre symptomer i kort tid, eliminere alvorlig smerte. Derefter er en undersøgelse af kvalificeret medicinsk personale nødvendig. Ambulanceteamet vil tage stilling til, om yderligere indlæggelse er nødvendig, eller om der skal fortsættes ambulant behandling hos den behandlende læge. Under alle omstændigheder vil kun en læge, og i den nærmeste fremtid efter et angreb, være i stand til korrekt at vurdere sværhedsgraden af den patologiske proces, dens konsekvenser og vil være i stand til korrekt at planlægge taktikken for yderligere behandling. Derfor, selvom det ser ud til, at sundhedstilstanden er blevet normal, bør du under ingen omstændigheder nægte at tilkalde en ambulance. Patienten skal kende denne regel fast og bruge den som et aksiom for hvert nyt anfald, uanset dets sværhedsgrad og omstændighederne ved dets forekomst. [2]

Hvad skal man gøre med blærebetændelse?

Enhver patient, der har en historie med en sygdom som blærebetændelse, skal vide, hvad de skal gøre med blærebetændelse. Familiemedlemmer og pårørende bør også kunne yde førstehjælp. Så den første ting at gøre er at drikke et bedøvelsesmiddel, et krampeløsende middel, som vil stoppe den inflammatoriske proces, eliminere et angreb af smerte, lindre spasmer. Midler som baralgin, nosh-pa, analgin, diphenhydramin er velegnede. Derefter skal du ringe til en ambulance. Du skal forstå, at mange midler simpelthen kan lindre et angreb, men det er ikke nok. Omfattende behandling er nødvendig for at eliminere patologiske ændringer i urinsystemet. Det er også vigtigt at forhindre udviklingen af sygdommen.

Med blærebetændelse, sammen med den inflammatoriske proces, udvikles der også en infektiøs proces, oftest af bakteriel ætiologi. Infektionen migrerer opad langs de stigende veje og kan let trænge ind i nyrerne, hvilket vil føre til udvikling af en nyrebetændelsesproces. Sådanne komplikationer af blærebetændelse som pyelitis, pyelonephritis, glomerulonephritis er farlige. Hvis de ikke behandles, kan anfald desuden blive kroniske og tilbagevendende, og det vil være meget sværere at slippe af med dem. Opmærksomheden henledes på det faktum, at langvarig brug af lægemidler fører til modstand i kroppen over for virkningerne af lægemidler, så næste gang er lægemidlerne muligvis ikke effektive.

Derfor tilkaldes en ambulance efter at have fjernet angrebet. Lægen gennemfører en undersøgelse, introducerer de nødvendige lægemidler til at lindre betændelse, forhindrer den smitsomme proces. Derefter besluttes taktikken for yderligere behandling. Lægen kan foreslå hospitalsindlæggelse for yderligere indlæggelsesbehandling (i alvorlige tilfælde, risiko for komplikationer, behov for detaljeret diagnose). I enklere tilfælde kan du begrænse dig til ambulant behandling på en klinik.

Under alle omstændigheder vil antibiotikabehandling være påkrævet. Det er at foretrække at bruge kompleks terapi, som vil omfatte antibiotika, svampedræbende midler. Afhængigt af sværhedsgraden af den patologiske proces, karakteristika ved sygdomsforløbet, kan kompleks terapi omfatte enten probiotika, der sigter på at genoprette den normale mikroflora i urinvejene, eller immunmodulerende midler, der sigter mod at normalisere lokal immunitet og systemet med uspecifik resistens.

Under alle omstændigheder bør behandlingsregimet udelukkende vælges af lægen, da doseringen, behandlingsmetoden, varigheden og endda valget af lægemidlet afhænger af hovedpatogenet, der forårsager den inflammatoriske og infektiøse proces, på ætiologien og detaljerne af patogenesen. Derfor er det mest rationelle udnævnelsen af antibiotikabehandling efter at have analyseret patogenets følsomhed over for antibiotika. Problemet er, at denne analyse tager tid (mindst 5-7 dage, afhængigt af tidspunktet for dyrkning af mikroflora). Tilførslen af tid er ofte begrænset, terapi er påtrængende nødvendig. Derfor stoppes valget på bredspektrede antibiotika, der påvirker en lang række mikroorganismer. Efter at have modtaget analyserne kan behandlingsregimet justeres. Du bør under ingen omstændigheder selvmedicinere. Dette kan være fyldt med alvorlige komplikationer og negative konsekvenser. [3]

Hvad skal man gøre, hvis der vises blod med blærebetændelse?

Udseendet af blod i blærebetændelse er et ekstremt ugunstigt tegn. Det indikerer en alvorlig inflammatorisk-infektiøs proces, hvor blodkar er beskadiget. Også bemærket er vaskulær stenose, hæmodynamisk forstyrrelse, hæmaturi, op til åben blødning. Spørgsmålet opstår straks: hvad skal man gøre, når blod vises med blærebetændelse? Den første ting at gøre er ikke at gå i panik og vurdere den reelle tilstand af blodtab. Uanset om vi taler om blødning, eller de sædvanlige blå mærker, blå mærker. I tilfælde af blødning får blodet en skarlagenrød farvetone, flyder ud i en lille strøm, og når det kombineres med urin, divergerer det og danner en mørkere plet i midten. Normalt, når man bløder, er der meget blod - fra 1-1 milliliter til flere hundrede milliliter. I tilfælde af blødning, drik et hæmostatisk middel: aminokapronsyre, dicynon, brændt og andre midler. Og tilkald straks en ambulance.

Hvis du ikke har blødning, men et normalt blåt mærke, kan du ikke drikke hæmostatiske midler, men du skal ringe til en ambulance så hurtigt som muligt. I dette tilfælde er det bedre at vente på råd fra en kvalificeret læge og nøje følge hans yderligere anbefalinger. Typisk er årsagen til et sådant blåt mærke skade på blodkar, nedsat tonus og permeabilitet af blodkar, nedsat hæmodynamik, mikrocirkulation, nedsat tilstand af systemet af uspecifik modstand og clearance af slimhinder. Dette kræver særlig behandling, som lægen vil vælge ud fra anamnese, undersøgelsesresultater og laboratorietest.

Førstehjælp til blærebetændelse hos kvinder

Faren for blærebetændelse hos kvinder er, at de dramatisk øger sandsynligheden for komplikationer fra det reproduktive system. Blærebetændelse er en inflammatorisk og infektiøs proces i urinorganerne. På grund af den anatomiske nærhed til det kvindelige reproduktionssystem spredes infektionen ofte til tilstødende organer, og skeden, livmoderen og æggestokkene er involveret i den patologiske proces. Dette fører til udviklingen af tilsvarende gynækologiske sygdomme. Bemærkelsesværdig er den ret hurtige spredning af den infektiøse-inflammatoriske proces langs den stigende vej - fra urinrøret til nyrerne, nyretubuli. Dette fører til udvikling af nyrekomplikationer, såsom pyelitis, pyelonefritis, nefritis, glomerulonefritis og anden nyreskade. I modsætning til mænd er sandsynligheden for komplikationer i nyrerne hos kvinder meget højere på grund af den kvindelige krops anatomiske træk: urinkanalen hos kvinder er meget kortere, der er en direkte forbindelse af hele urinsystemet med nyrerne. Derudover understøttes den infektiøse proces af vaginalt udflåd, indtrængen af vaginal mikroflora i urinorganerne.

Derfor er førstehjælpen til blærebetændelse hos kvinder reduceret til lindring af spasmer og smerte og den øjeblikkelige lindring af den infektiøse proces. Det er nødvendigt, sammen med smertestillende, smertestillende og krampestillende midler, at drikke et antibiotikum. Det anbefales at drikke rigeligt med vand, hvilket vil give vask af urinvejene og fremskynde udskillelsen af henholdsvis bakteriel mikroflora og bakterielle endotoksiner til det ydre og mindske risikoen for udvikling af komplikationer af bakteriel ætiologi. Først og fremmest er de foretrukne lægemidler i akutbehandlingen monural, furagin eller cystone. I fremtiden, afhængigt af dataene fra antibiogrammet, der viser følsomheden af den bakterielle mikroflora over for det foreskrevne lægemiddel, ordineres lægemidler som penicillin, erythromycin, tetracyclin, oleandomycin, chloramphenicol i normale doser. Lægemidlet er ordineret af en læge. Yderligere selvmedicinering kan være farligt for både urinvejene og det reproduktive system. Selvmedicinering er især farlig for gravide kvinder, da det forkerte valg af lægemiddel kan påvirke fosterets udvikling negativt. Ikke at behandle den infektiøse proces er heller ikke en mulighed, da spredningen af den infektiøse-inflammatoriske proces kan forårsage intrauterin infektion af fosteret, fostervand. Det kan også forårsage abort, for tidlig fødsel. [4]

Førstehjælp til blærebetændelse hos et barn

Når de første tegn på blærebetændelse opstår hos et barn, skal du straks ringe til en ambulance. Selvmedicinering kan være fyldt med alvorlige konsekvenser og komplikationer. Hos børn spredes den infektiøse-inflammatoriske proces ekstremt hurtigt, karakteriseret ved en tendens til at beskadige nyrerne. Hertil kommer, at hos børn, især hos drenge, observeres ofte komplikationer på det reproduktive system, som kun manifesterer sig i voksenalderen i form af seksuelle lidelser, infertilitet. Det bør også tages i betragtning, at jo yngre barnet er, jo mere alvorlig patologien er, jo højere er risikoen for komplikationer, generalisering af infektion og betændelse, op til bakteriemi og sepsis. Du skal straks ringe til en ambulance, følg alle lægens anbefalinger. Hospitalsindlæggelse er ofte påkrævet. Førstehjælp til blærebetændelse hos et barn før ankomsten af en ambulance kan bestå i at stoppe akut smerte, lindre spasmer. Til dette får barnet smertestillende medicin, krampestillende medicin i overensstemmelse med instruktionerne. Det er nødvendigt at tage hensyn til barnets alder og beregne dosis baseret på alder, kropsvægt. Barnet kan få følgende lægemidler som førstehjælp: analgin, baralgin, urolesan, no-shpa. Det er vigtigt at sikre masser af væske og fuldstændig hvile.

Førstehjælp til blærebetændelse i hjemmet

Derhjemme, med blærebetændelse, ydes førstehjælp, rettet mod at lindre et angreb. Målet er at lindre smerter, lindre spasmer. Yderligere hjælp skal ydes af en læge, da forkert behandling kan forårsage alvorlige komplikationer. Den farligste er komplikationer på nyrerne, som endda kan føre til handicap for en person. Hvis en person bliver behandlet derhjemme, er den mest nyttige ting, han kan gøre, strengt at følge alle lægens anbefalinger, ikke at overtræde behandlingsregimet, mens han tager medicin, observerer doseringen, kuren, behandlingsvarigheden foreskrevet af lægen. Du bør under ingen omstændigheder stoppe behandlingen, selvom sundhedstilstanden er forbedret væsentligt, og der ikke er flere tegn på blærebetændelse. Som regel føler en person sig straks bedre, fordi de ydre manifestationer, symptomer på sygdommen forsvinder, spasmer og overfladisk skade forsvinder. Dybe inflammatoriske og endnu mere infektiøse processer er dog stadig i gang og kræver langvarig behandling.

Når du yder førstehjælp til blærebetændelse derhjemme, skal du lindre et angreb af smerte så hurtigt som muligt. For at gøre dette skal du bruge smertestillende midler, analgetika. Så er det nødvendigt at ringe til en ambulance, og så vil lægen yde yderligere hjælp, afhængigt af sværhedsgraden af den patologiske proces, patientens tilstand. Efter førstehjælp skal der udføres yderligere behandling. Grundlaget for behandlingen er antibakteriel terapi, som eliminerer ikke kun den bakterielle proces, men stopper også betændelse, genopretter beskadigede væv og forhindrer komplikationer. I en mild form anvendes overvejende sulfanilamidpræparater, såsom biseptol, urosulfan (2 g / dag), etazol (5-10 mils af en 10% opløsning), sulfadimezin (2 g / dag). Det er tilrådeligt at ordinere en kombinationsterapi, som inkluderer antibiotika og sulfa-lægemidler.

Førstehjælp ved akut blærebetændelse

Ved akut blærebetændelse afhænger førstehjælp af det førende symptom. Så oftest er patienten bekymret for akut smerte, derfor er smertestillende medicin ordineret som førstehjælp. Hvis en person har alvorlig spasme, er det tilrådeligt at kombinere smertestillende og krampeløsende midler. Også med blærebetændelse er antibakterielle midler ordineret, da det er vigtigt at stoppe den inflammatoriske proces og forhindre udviklingen af infektiøse komplikationer. Antibiotika som penicillin, erythromycin, biseptol giver en god terapeutisk effekt. Tildel uroseptika - urolesan, baralgin. Nitrofuranforbindelser er meget udbredt: furagin (500 ml af en 0,1% opløsning), furazolidon (0,1 g), nitroxolin (0,4-0,6 g / dag). Varigheden af behandlingsforløbet er 10 dage.

Ved akut blærebetændelse er nalidixinsyre (negro) ordineret. Det er indiceret til forebyggelse af pyelonefritis, nefritis, glomerulonephritis, bruges til svær blærebetændelse, kronisk patologi og tilbagevendende sygdom. Dette lægemiddel er især effektivt til behandling af blærebetændelse forårsaget af gram-negativ mikroflora. Tildel det til tabletten 4 gange om dagen, behandlingsforløbet er 5-7 dage. Hvis der ikke observeres nogen synlige resultater, ordineres 5-NOC. Behandlingsforløbet er 10-12 dage. Dette middel er især effektivt til behandling af langvarig blærebetændelse.

Som regel stiger kropstemperaturen kraftigt med akut blærebetændelse. Når temperaturen kommer over 38 grader, er det bydende nødvendigt at give febernedsættende midler som førstehjælp. Derefter kobles antibiotikabehandling på, og der drikkes febernedsættende efter behov. Antibakteriel terapi udføres, indtil kropstemperaturen vender tilbage til normal. Antibiotisk behandling bør heller ikke stoppes, før det normale mønster af urinsediment er genoprettet, og bakteriemi (bakteriuri) helt forsvinder.  [5]

Førstehjælp til blærebetændelse, medicin, piller

Med blærebetændelse har patienten brug for førstehjælp: de giver medicin, piller. Nogle gange gives der injektioner. Førstehjælp bør ydes før ankomsten af en ambulance for at lindre patientens tilstand. Normalt er listen over nødvendige midler til akutbehandling begrænset til et minimumssæt af lægemidler, der giver dig mulighed for hurtigt at lindre smerte og betændelse, eliminere spasmer og slappe af patienten. Yderligere behandling udføres af en læge, et ambulancehold. Som de vigtigste midler til førstehjælp er: 5-NOK, urolesan, urosept, analgin, baralgin, no-shpa, spasmalgon. Disse er de mest berømte og mest brugte værktøjer. Ofte er de i førstehjælpskassen hos den patient, der fik et anfald.

Men listen over lægemidler og tabletter, der kan bruges til at yde førstehjælp til blærebetændelse, er ikke begrænset til disse lægemidler. Derfor bør andre lægemidler overvejes.

For at lindre de vigtigste symptomer på blærebetændelse anvendes dichlothiazid (hypothiazid) - 50-200 mg hver. Dette lægemiddel har en diuretisk og hypotensiv virkning. Det anbefales at kombinere det med kaliumpræparater, furosemid (40-160 mg hver). Rauwolfia-præparater, alfa-methylzhdofu, isobarin er ordineret til 0,025 g. Dibazol administreres i 2 ml af en 0,5% opløsning. For at stoppe den inflammatoriske proces kan suprastin gives til patienten: med en mild form - 1 tablet, med et alvorligt angreb - 2 tabletter. Suprasin fungerer som en antihistamin, der har til formål at reducere histamin. I et akut angreb af blærebetændelse udvikles en inflammatorisk proces, som er ledsaget af en aktiv frigivelse af histamin i blodet. Destruktionen af histamin reducerer inflammation og lindrer patientens tilstand. Ketonal, ketopherol (1 tablet hver) bruges som et stærkt smertestillende middel ved et alvorligt anfald.

Hvad skal man gøre, hvis monural ikke hjalp med blærebetændelse?

Mange patienter tager Monural for blærebetændelse. Dette er et ret effektivt middel, der hjælper med hurtigt at lindre et angreb, smerte, eliminere betændelse og den infektiøse proces. Mange stoler så meget på det monokulære, at der ikke er andre midler i førstehjælpskassen. Og forgæves. Når alt kommer til alt, spekulerer få mennesker på, hvad de skal gøre, hvis monural ikke hjalp med blærebetændelse? Sådanne tilfælde sker. Dette kan være relateret til. At med et tilbagevendende sygdomsforløb, med hyppige angreb, tager patienten konstant dette lægemiddel. Kroppens følsomhed over for det falder gradvist, afhængighed udvikler sig. Derfor, for at undgå afhængighed, er du nødt til at skifte stoffer. Det anbefales ikke at blive behandlet to gange i træk med det samme lægemiddel. Hvis monural er ineffektiv, kan du prøve furagin, cystone som et alternativ.

Hvad skal man gøre, hvis furagin ikke hjælper med blærebetændelse?

Ved angreb af blærebetændelse bruges furagin ofte. Det fungerer som regel hurtigt og godt. Men hvad skal man gøre, furagin hjælper ikke med blærebetændelse? Du skal ikke bekymre dig om dette. Det sker. Du skal bare skifte medicin. Selvfølgelig er det bedre at rådføre sig med din læge, da kun din læge kan vælge lægemidlet nøjagtigt under hensyntagen til egenskaberne ved den aktuelle sygdom, patientens tilstand. Men under alle omstændigheder, selv uden at kende historien, kan følgende lægemidler anbefales til patienten som et alternativ: furosemid (Lasix) i en dosis på 40-80 til 600 mg pr. Dag. Der anvendes antihypertensiva, for eksempel dopegyt, hvis daglige dosis er 0,75 - 1 gram. Med progressiv blærebetændelse ordineres azathioprin i en mængde på 100-150 mg pr. Dag, klokkespil i en mængde på 300-500 mg pr. Dag. Calciumpræparater er vist, for eksempel calciumchlorid i en 5-10% opløsning, 1 spiseskefuld 4 gange om dagen. Et alternativ er også cystone, som tages i henhold til instruktionerne.

Hvad skal man gøre, hvis cysten ikke hjælper med blærebetændelse?

Cystone betragtes som et af de mest effektive midler mod blærebetændelse. Overvej nu, hvad du skal gøre, hvis cysten ikke hjælper med blærebetændelse. Sådanne tilfælde forekommer også. Dette sker, hvis patienten ofte behandles med dette lægemiddel. Afhængighed opstår, dens effektivitet falder. Men der er også tilfælde, hvor lægemidlet er ordineret for første gang, og det hjælper ikke. Disse er kroppens individuelle egenskaber. Under alle omstændigheder, hvis der ikke er effekt inden for 2-3 dage, bør behandlingen stoppes og et alternativ søges. Det nærmeste alternativ til cystone er monural, furagin. Disse lægemidler tages i henhold til instruktionerne. Men før du begynder at tage nogen form for medicin, bør du konsultere din læge.

Førstehjælp til smerter ved blærebetændelse

Ved smerter ved blærebetændelse er førstehjælp nødvendig. Det skal leveres hurtigst muligt. Først og fremmest skal patienten have smertestillende medicin. Det afhænger af organismens individuelle egenskaber. Ved alvorlig patologi gives så stærke lægemidler som ketanol, ketolorac. Med moderat svær patologi er baralgin, analgin, diclofenac, no-shpy tilstrækkelige. Disse midler lindrer hurtigt smerter. Derefter skal du ringe til en ambulance. Før hendes ankomst skal patienten have hvile og rigeligt med væske. Din læge vil yde yderligere hjælp.

Hvad skal man gøre med udskæringer med blærebetændelse?

Hvis der opstår en følelse af smerte under blærebetændelse, skal du konsultere en læge og gennemgå en undersøgelse. Dette kan være et tegn på begyndelsen af den inflammatoriske proces. Du bør under ingen omstændigheder starte den, da dette kan resultere i et stærkt angreb. Det er bedre at forhindre betændelse i de tidlige stadier. Du kan også prøve midler såsom monural, furagin, cystone, urolesan. De stopper den inflammatoriske proces godt, især i de tidlige stadier af dens udvikling, forhindrer udviklingen af alvorlig betændelse og infektion og forhindrer komplikationer.

Alternative midler mod blærebetændelse som førstehjælp

Som førstehjælp til blærebetændelse kan alternative midler bruges. Lad os overveje nogle af dem.

Med blærebetændelse er urtebehandling indiceret, da urter giver mulighed for langvarig, kumulativ behandling. De mest almindeligt anvendte urter er listet nedenfor.

Marsh ledum. Det bruges i form af et afkog: om en knivspids urter i et glas varmt vand (kogende vand). Lad være i mindst en time. Drik en spiseskefuld 2-3 gange om dagen, eller som anvist af en læge. Det skal huskes, at produktet er giftigt, tag med forsigtighed.

Røllike. Det anbefales at bruge i form af alkoholinfusion. Kan bruges som en vandig opløsning. Indgår ofte i forskellige medicinske samlinger.

Berberis ordinær er produceret i færdig form i form af et præparat af berverinbisulfat, en samling i henhold til Zdrenkos recept.

Maclea hjerteformet bruges i form af afkog, infusioner, ekstrakter. Stephania glat bruges i form af afkog, infusioner.

Ofte ordineret og såsom skumfidus, calamus, celandine, plantain, sibirisk gran, enebær, mælkebøtte, Manchurian aralia, Japanese Sophora, vandbjergbestiger, slangebjergbestiger, ginseng, kornblomst, eleutherococcus, echinacea. Disse midler anbefales at blive brugt i form af alkoholinfusioner (ved at bruge alkohol med en koncentration på 40%). Du kan også bruge vandafkog.

Hvad skal man gøre med en forværring af blærebetændelse?

Med et tilbagevendende forløb ordineres kronisk blærebetændelse, hyppige komplikationer på nyrerne, kortikosteroidhormoner. Kortikosteroider kan også bruges, når der er blod i urinen (hæmaturi). For eksempel er prednisolon det foretrukne lægemiddel. Det er ordineret, begyndende med en dosis på 10-20 mg om dagen. Hurtigt (inden for 5-7 dage), bring den daglige dosis til 60 mg, fortsæt behandlingen i 2-3 uger, og reducer derefter gradvist dosis. Behandlingsforløbet er 5-6 uger. I alt kræver forløbet 1500-2000 mg prednisolon. I mangel af den ønskede effekt ordineres vedligeholdelsesdoser af prednisolon (10-15 mg pr. Dag).

Med forværring af blærebetændelse anvendes også magnesiumsulfat (intravenøs administration). Cirka 10 ml af en 25% opløsning af lægemidlet injiceres. Med stærke smerter. Som ikke stoppes af andre stoffer, giv narkotiske smertestillende midler, for eksempel kloralhydrat. Ganglioblokkere har en positiv effekt. For eksempel benzohexonium 10-20 mg (0,5 - 1 ml af en 2% opløsning intramuskulært). Reserpin, uregit, lasix er også ordineret for at forhindre yderligere komplikationer.

Hvad kan man ikke gøre med blærebetændelse?

Vi hører ofte fra patienter spørgsmålet: hvad kan man ikke gøre med blærebetændelse? Det første du skal være opmærksom på er, at du ikke bør selvmedicinere. Blærebetændelse er en yderst alvorlig og farlig sygdom. Det er meget mere alvorligt, end det kan se ud ved første øjekast. Faren er, at der med blærebetændelse udvikler sig en akut infektiøs og inflammatorisk proces. Følgelig breder denne proces sig langs de stigende veje hurtigt til alle urinveje - urinledere, nyrer. Komplikationer til nyrerne betragtes som de farligste, da den patologiske proces kan udvikle sig op til nekrose og udvikling af nyresvigt. En infektion, der er kommet ind i nyrerne, er meget svær at behandle og fører ofte til invaliditet og død. Den anden fare er komplikationerne på det reproduktive system. Dette er især farligt for gravide kvinder, da intrauterin infektion kan forekomme, og endda fosterdød eller kompliceret fødsel. For mænd fra det reproduktive system er en alvorlig komplikation seksuel impotens, infertilitet.

Det er umuligt at afbryde behandlingsforløbet med blærebetændelse eller reducere doseringen, selvom sundhedstilstanden er forbedret. Forbedring af velvære betyder, at den inflammatoriske proces er faldet, symptomerne er væk, men fuld bedring er stadig langt væk. Hvis behandlingen opgives, vil blærebetændelse blive kronisk med hyppige tilbagefald.

Du kan ikke starte og stoppe med antibiotikabehandling på egen hånd. Hvis du vælger det forkerte lægemiddel, eller stopper behandlingen uden at blive helbredt, vil det føre til udvikling af resistens blandt den bakterielle mikroflora, og antibiotika virker ikke længere.

Spis ikke krydret mad, stegt, fed, røget mad. Du kan ikke spise marinader, pickles, retter med en masse krydderier, krydderier. Du kan ikke drikke alkohol. Maden skal være diæt.

Du må under ingen omstændigheder overkøle.

Derudover bør en patient, der har en historie med blærebetændelse, vide så meget som muligt om deres sygdom. Du skal også huske, at  førstehjælp til blærebetændelse  er påkrævet allerede inden ambulancen ankommer, så der skal altid være et førstehjælpskasse med basale lægemidler ved hånden.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.