^

Hvornår begynder tænderne at blive skåret?

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 17.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Når et barns tænder skæres, begynder en ægte prøveperiode for forældrene. Dette fænomen er komplekst og er i mange tilfælde vanskeligt. Derfor er det vigtigt at give barnet med forsigtighed og i tide for at fjerne ubehagelige symptomer.

Men for at forstå, hvornår det hele startede, er det værd at holde øje med symptomerne. Mere om dette vil blive skrevet nedenfor.

Tænderne begynder at blive skåret spontant og til enhver tid. Hvis barnets første tand dukkede op i 2. Måned, gik barnet i bedøvelse af bedstemødre og bedstefar.

Senere udseendet af tænder lidt bekymrede forældre, men ingen patologi i dette tilfælde er ikke overholdt. Før du begynder at panik, er det værd at spørge dine pårørende og venner om den alder, hvor de begyndte at skære deres tænder. Det er trods alt en rent individuel og arvelig proces.

Tandlægningen i kroppen begynder med ca. 3-4 måneders intrauterin udvikling. Derfor giver moderens ernæring under graviditeten et væsentligt bidrag til dette spørgsmål. Vitaminer, sporstoffer og sunde fødevarer kan fremskynde denne proces. Men igen, at glemme arv er ikke værd, du kan ikke argumentere for denne kendsgerning. I gennemsnit skæres tænderne i 6-7 måneder.

Tandkød i 2 måneder

Hvis tænderne hakkes om 2 måneder, har arveligheden sandsynligvis spillet en stor rolle i denne sag. Normalt så tidligt vises de ikke. Naturligvis er der sådanne tilfælde, men de er ekstremt sjældne. De første tænder begynder at forekomme i 6-7 måneder.

Dette fænomen manifesterer sig på en standard måde. Barnet kan få tyggegummi, det forsøger konstant at ridse dem. I løbet af denne periode begynder barnet at lege med sine legetøj for mere tid. Mere præcist trækker det bare alt i din mund. Tandkød er kløe, og han forsøger at svække denne proces.

Hvis de første tænder begyndte at forekomme i en sådan tidlig alder, er det værd at vise særlig tilbageholdenhed og forsigtighed. I nogle tilfælde ledsages dette fænomen af alvorlige smerter. Det er nødvendigt at fjerne smertesyndromet ved hjælp af smertestillende medicin. Dette gøres strengt under ledelse af en læge. At skade barnet er meget simpelt, og at fjerne konsekvenserne af negativ indflydelse er vanskelig. Derfor, hvis tænderne er hugget, er det værd at konsultere med børnenes terapeut og få nogle anbefalinger.

Tandpulver ved 3 måneder gammel

Hvis de skar sig i 3 måneder, spillede arvelighed en stor rolle. Pointen er, at denne proces er for tidlig til denne proces. Mest sandsynligt skyldes dette den hurtige udvikling af barnets krop. I dette tilfælde er der ingen grund til panik. Omvendt, jo tidligere barnet starter denne proces, jo hurtigere vil han slippe af med ubehagelige symptomer.

Faktisk er 3 måneder tidligt. I gennemsnit begynder tænderne at blive skåret af halvår af livet. Der er ikke observeret nogen patologi i dette tilfælde. Forældre bør være forberedt på denne proces. Derfor er det værd at forberede på forhånd og få råd fra en børne terapeut.

Uafhængigt af at fjerne smertesyndromet eller for at forsøge at forbedre barnets tilstand, gør det ikke. Dette kan føre til udvikling af alvorlige problemer. Det anbefales kun at tale med en læge og på grundlag af hans anbefalinger for at begynde at handle. I nogle tilfælde er det nødvendigt at tage og specielle medicin. Når tænderne er hugget, skal barnet have særlig pleje.

Tandpleje efter 4 måneder

Det skal bemærkes, at tidligere dette fænomen fandt sted i 2-3 måneders levetid for krummerne. Derfor, hvis barnet startede processen tidligt, fulgte han højst sandsynligt i hans bedsteforældres fodspor.

At overveje denne patologi er ikke nødvendig, tværtimod, jo tidligere denne handling finder sted, jo enklere bliver det. Det er vigtigt altid at være opmærksom. Det er nødvendigt at overvåge babyens adfærd. Det er kendt, at babyer elsker at gnave legetøj og andre genstande. Men hvis barnet begynder at gøre det intensivt og konstant, sandsynligvis begynder tænderne at blive skåret. I løbet af denne periode bliver barnet mere lækkert og græder hele tiden. Unge forældre kan ikke forstå årsagen til denne adfærd og forsøger at gøre noget tilfældigt.

Hvis barnet er begyndt at opføre sig på denne måde, er det værd at spørge om en konsultation med et barns terapeut. Han vil se på barnets tilstand og ud fra dette vil give værdifulde anbefalinger. Uafhængigt af at forsøge at lette en tilstand af en crumb er det ikke nødvendigt. Når tænderne skæres, skal du fungere korrekt.

Tandkød i 5 måneder

Når tænderne skæres om 5 måneder, er dette en helt standard proces. Det antages, at den første tand opstår omkring 6-7 måneder. Naturligvis kan dette tal svinge betydeligt. Pointen er, at der ikke er videnskabeligt bevis på denne proces.

Meget afhænger af barnets arvelighed og hvordan hans mor spiste under graviditeten. Men nogle gange er disse to faktorer ikke nok. Denne proces er ejendommelig og svært at vide, når den første tand begynder at bryde ud.

Under alle omstændigheder bør barnets tilstand overvåges. Det er vigtigt at observere sin adfærd og trivsel. Konstante luner, tårer kan indikere begyndelsen af denne proces. I denne periode er det tilrådeligt at omslutte barnet med maksimal pleje. Selvfølgelig er det heller ikke værd at glemme at besøge en børne terapeut. Han vil give værdifulde anbefalinger og hjælpe med at klare dette "problem". Hvis tænderne skæres, er det nødvendigt at handle straks, barnet skal hjælpes.

Tandkød i 6 måneder

De første tænder skæres i 6 måneder, og denne kendsgerning skal være kendt for alle forældre. Men ofte kan denne figur variere. Meget afhænger af moderens ernæring under graviditeten, og også på arvelighed. Derfor kan denne proces begynde både for tidligt og for sent.

Tænderne begynder at fremstå parvis. De mest problematiske er de første 3-4 tænder og de sidste. I disse perioder skal du omringe barnet med maksimal pleje. I nogle tilfælde bør der anvendes specielle smertestillende midler. Men dette gøres kun med tilladelse fra den behandlende læge.

På 6-7 måneder vises det første par tænder, disse er de nedre centrale fortænder. De er præget af en særlig ømhed og ubehagelige fornemmelser. Derfor er barnet meget frækt og græder. I dette tilfælde kan du bruge medicin, der lindrer smerte. Men du bør ikke gøre det selv. Barnets krop er lige begyndt at udvikle sig, og enhver påvirkning kan medføre alvorlige problemer. Derfor, hvis tænderne er skåret, er det tid til at gå til terapeuten.

Tandpleje i 7 måneder

Zubki skåret til 7 måneder - dette er standard tid for at starte denne handling. Det var i denne periode, at alting begynder. Hvis babyens proces startede tidligere eller senere, burde der ikke være grund til at opleve. Dette er helt normalt, og dette fænomen har en forklaring.

Faktum er, at denne proces er påvirket af arvelighed og mad, som den forventende mor tog under graviditeten. Men selv dette sker, det kan ikke accelerere udviklingen af tænderne.

Normalt bør barnet i alderen 2,5 år allerede have 20 mælketænder. Ofte begynder de at bryde ud i par i en bestemt rækkefølge. Først vises lavere centrale snit. Så begynder de øvre centrale fordybninger at bryde ud. Ved 11 måneder kommer de øvre laterale snitere ud. Det fjerde par tænder vises ca. 11-13 måneder, og dette er de nedre laterale snit.

Ved babyens år bliver den første række genopfyldt med afskårne tænder. I samme periode begynder de lavere små molarer at forekomme. Med et og et halvt år - de øvre hjørnetænder tænder, så de nedre fangs. I 2-2,5 år vises de sidste molarer. Disse oplysninger er relevante for alle forældre, fordi tænderne ikke er meget behagelige.

Tandpig i et barn i 8 måneder

Hvis barnet begynder at skære tænder i 7 måneder - lidt forsinket start af processen. Men bekymre dig ikke om det. Meget afhænger af arvelighed. Der er ikke noget videnskabeligt bevis på denne proces. Derfor bør der ikke være grund til at opleve.

De første centrale fortændinger begynder at blive vist først. Dette par er kendetegnet ved ubehagelige smerte syndromer. I nogle tilfælde er udseendet af temperatur ikke udelukket. Derfor vil høringen af børne terapeuten være hensigtsmæssig. Uafhængigt af at starte behandling og eliminering af ubehagelige symptomer er det ikke nødvendigt. Dette kan føre til alvorlige konsekvenser.

Tænderne begynder at blive skåret gradvist, startende fra de nedre centrale snit og slutter med de øvre og nedre store molarer. De sidste par er præget af øget ømhed. Derfor er det i nogle tilfælde nødvendigt at tage specielle lægemidler. Du kan kun gøre dette med tilladelse fra den behandlende læge. Dette er en lang proces, tænderne er hugget i 2 år.

Hvilke tænder skæres først?

Ved du, hvilke tænder der skæres først? Første tand begynder at forekomme omkring 6-7 måneder. Hvis der ikke er nogen abnormiteter, og alt udvikler sig normalt, så 2,5 år bør barnet have alle baby tænderne. Deres nummer er 20.

Ofte begynder tænderne at bryde ud i par i en bestemt rækkefølge. Dette er iboende i naturen, og der kan ikke være kaotisk udseende. Naturligvis kan der være afvigelser, men der er ikke noget frygteligt i dette. Normalt er de første og sidste 3-4 tænder sværeste at skære igennem. At overføre denne proces er vanskelig, så du skal være tålmodig og forsøge at berolige barnet.

Til dette stadium i barnets liv skal du være klar. Der er ingen tilfælde, når tænderne er skåret smertefrit og ikke genere barnet overhovedet. Dette er normalt en vanskelig proces. Det vigtigste er at yde den nødvendige støtte i udbruddet af de første og sidste tænder. Forældre bør være forberedt på dette. Det er vigtigt ikke at panikere og gøre alt for at hjælpe barnet. Når alt kommer til alt, hvis et barns tænder er skåret, kan han være meget lækkert.

Hvor mange dage er tænderne hakket?

Spørgsmålet om hvor mange dage tænderne er skåret kan betragtes som upassende. Denne proces har trods alt i virkeligheden foregået i flere år. Indtil barnet er 2-2,5 år, vil tænderne blive skåret.

Det er svært at sige utvetydigt, hvor længe denne handling varer. Fordi denne proces på en eller anden måde kan betragtes som individuel. Så denne handling kan vare som en dag og en uge. Det er umuligt at sige præcis, hvor længe dette vil finde sted. Meget afhænger af kroppens individuelle egenskaber. Og der er tilfælde, hvor denne proces er helt smertefri og asymptomatisk.

Derfor kan den første tand bemærkes ved et uheld. I andre tilfælde er barnet konstant uartigt, det er plaget af ubehagelige symptomer, tandkød er kløende og sår. Det er vigtigt i denne periode at vise øget omsorg for barnet. I nogle tilfælde føler barnet sig ikke så godt, så du skal tage visse medicin. Med hensyn til disse oplysninger skal du kontakte din læge. Når alt kommer til alt, hvis tænderne er problematiske, skal du håndtere dette problem.

Symptomer på tænder

For at forstå, hvornår processen startede, skal du kende symptomerne på tænder. Der er tilfælde, hvor alt dette går uden nogen symptomatologi. Dette kan kaldes en ægte glæde for forældre. Sandt er sådanne tilfælde sjældne. Normalt indikerer rigelig salivation, den konstante tilstedeværelse af kæber i munden og lunker uden en grund, at processen er begyndt.

Dette er de første tegn, der skal lyttes til. Derudover kan barnet have andre symptomer. Så det er en stigning i temperaturen til 38 grader. I nogle tilfælde er dette tal meget højere. Barnets appetit falder, søvn er forstyrret og hævelsen af tandkødene manifesteres.

Mulig forstyrrelse af afføringen. Diarré forekommer ret ofte, fordi barnet hele tiden tørst og han skal drikke mange væsker. Coryza og hoste er ikke udelukket. På baggrund af den igangværende proces er immunforsvaret signifikant svækket. Derfor kan bakterier og vira komme ind i barnets krop. Permanent spytning kan føre til udseende af et lille udslæt på kinderne og hagen. Sådanne symptomer manifesterer sig på et tidspunkt, hvor barnets tænder bliver hugget.

Høj temperatur

Der er tilfælde, hvor udbruddet af de første tænder i et barn kombineres med feber. På en eller anden måde kan det bemærkes, at dette er en normal proces. Faktum er at under "udgangen" af tænderne er der en stærk inflammatorisk proces på tandkødene. Det er han, der provokerer udseendet af temperatur. Erfaring ved denne lejlighed er ikke nødvendig, hvis dens indikator ikke overstiger 38 grader. Hvis tallet er større, skal du søge hjælp fra en læge. Mest sandsynligt er tandprocesprocessen for kompliceret.

Det er nødvendigt at forstå, at dette fænomen har mange normale symptomer. Derfor er bekymring over tilstedeværelsen af temperatur ikke værd. Dette er helt normalt, men kun hvis indikatoren ikke overstiger 38 grader.

I alle andre tilfælde kan dette indikere tilstedeværelsen af en alvorlig inflammatorisk proces. Det er umuligt at forsinke, du skal straks søge hjælp fra et barns terapeut. Dette symptom kan være individuel. Derfor er der ikke nogen nøjagtig prognose for processen. Bejder er ikke så let at skære, så du skal overvåge dette fænomen.

Hvis barnets tænder kombineres med en temperatur på 39, er det højst sandsynligt, at det er en kompleks inflammatorisk proces. Erfaring er ikke nødvendig, du skal søge hjælp fra en læge og forsøge at bestemme årsagen til dette fænomen. Naturligvis kan tandplejeprocessen være individuel. Derfor er dette fænomen ikke nødvendigvis farligt.

Under alle omstændigheder bør du konsultere en børne terapeut. Unge forældre bør konstant rådføre sig med ham. Så i fremtiden var der ingen alvorlige grunde til bekymring.

Når tænder er observeret, inflammation af tandkød, fremkalder denne proces en stigning i temperaturen. I nogle tilfælde er alt ret ret svært, så babyen begynder at fejre feber. Det er tilrådeligt at konsultere en læge. Ignorer denne proces er ikke værd. Gennem de betændte tandkød kan infektion trænge igennem, hvilket fremkalder en kraftig temperaturstigning. Dette kan føre til alvorlige konsekvenser. Hvis tænderne hakkes, og der er en høj temperatur, skal du begynde at kæmpe med denne proces.

Hoste og tænder

Hvis der er hoste i tænderne under barnet, så er det sandsynligvis, at barnet var utilpas. Faktum er, at denne proces signifikant svækket immunitet. Kroppen er ikke i stand til at bekæmpe infektioner og vira. Derfor kan dette fænomen føre til forkølelse.

Barnets immunforsvar i de første måneder af hans liv har ikke gode beskyttelsesfunktioner. Derfor er du nødt til nøje at overvåge barnets helbred. Dental tænder bidrager til denne proces. Inflammation og svækkelse af immunsystemet gør det muligt for spædbørnene at komme ind i kroppen af forskellige infektioner og vira. Som følge heraf begynder barnet at blive syg. Dette bringer en masse ulejlighed, både for ham og for hans forældre. Ud over de standard ubehagelige symptomer tilføjes en sygdom.

Det er ikke værd at forsøge at bekæmpe situationen alene. Der er trods alt en risiko for at skade barnet og forværre situationen. Derfor, hvis tænderne hakkes og temperaturen vises, skal der træffes omgående foranstaltninger.

trusted-source[1], [2], [3]

Løbende næse og tænder

Når et barn får en løbende næse med en tænder, er det højst sandsynligt, at barnet er blevet inficeret med en infektion. Svækket immunitet fremgår af baggrunden for almindelig betændelse i tandkødet. På dette tidspunkt skal du give maksimal beskyttelse til din baby.

Immunsystemet i de første måneder af livet er endnu ikke i stand til at udføre sine beskyttende funktioner fuldt ud. Derfor er udseendet af sundhedsmæssige problemer typisk. Især i den periode, hvor tænderne begynder at blive skåret.

Under denne proces skal barnet sikre sikkerhed. Han bør ikke være i kontakt med folk, der lider af kolde sygdomme. På gaden skal barnet bruge mindre tid, men kun i tilfælde af en alvorlig situation. Hold barnet hjemme i 2,5 år er ikke det værd.

Coryza og hoste opstår ganske ofte. Barnets immunsystem passerer let ind i kroppen forskellige infektioner og vira. Derfor er det ikke sjældent i den tid, hvor tænderne skæres, at det er nødvendigt at rense kuldens virkninger og bekæmpe det på enhver mulig måde.

Søvnløshed i barnet og tænder

Barnet sover meget ofte, når tænderne skæres, og det er helt normalt. Under denne proces er det plaget af kløe på tandkød og ubehagelig smerte. Barnet oplever ubehag, så det er svært for ham at sove godt.

Naturligvis kommer de konstante luner og snoet med mange problemer og forældre. De ved trods alt ikke, hvad der kan gøres i denne situation og hvordan man hjælper barnet. Hvis smerten er stærk, skal du ty til smertestillende medicin. Brug dem selv anbefales ikke, der er stor risiko for at skade barnet.

Det er ønskeligt for en dårlig drøm om et barn, bede om hjælp fra en specialist. Brug alternative metoder til bekæmpelse af dette fænomen er ikke det værd. Alt dette kan føre til alvorlige problemer. Barnet har brug for pleje, det er ikke nødvendigt at forværre den nuværende situation.

Løs et problem med en dårlig drøm er vanskelig. Det går forbi selv, når de mest komplekse tænder bliver skåret. Generelt er denne periode ikke lang. Men på det tidspunkt, hvor barnets tænder er hugget, skal du forberede dig.

Dårlig appetit i et barn, når de første tænder udbrydes

Hvis barnet ikke spiser, når tænderne skæres, er det på en eller anden måde normalt. Faktum er, at barnets generelle ulempe fører til udseende af ubehagelige problemer. Den intense betændelse og ømhed i tandkødet forårsager en masse ulejlighed. Derfor nægter barnet at spise. Men han kan drikke meget. Fordi under udbruddet af tænder er det meget tørst.

Det er svært at bekæmpe dette fænomen. Naturligvis, hvis barnet systematisk nægter mad, skal du besøge barnets terapeut. Mest sandsynligt er det forårsaget af en generel ulempe, som følge af, at appetitten helt forsvinder.

Det er ønskeligt at lette strømmen af denne proces. Særlige anæstetika vil hjælpe i dette. De vil fjerne puffiness af tandkød og smerte syndrom. Dette vil hjælpe barnet til at føle sig meget bedre og vil lette situationen. Så hvis begyndervanskeligheder og dette appetit, er du nødt til at forsøge at lindre smerten og lette barnets almene tilstand, men kun på anbefalingerne i den sagkyndige.

Opkastning og tænding

Hvis tænderne er hugget og der opkastes, kan dette fænomen klassificeres som ikke typisk. Faktum er, at dette ikke bør være. Mest sandsynligt faldt det bare sammen, eller infektionen af babyens krop kom ind i kroppen. I dette tilfælde skal du søge hjælp fra en børne terapeut.

Opkastning kan opstå på grund af stærk salivation. Barnet har ikke tid til at sluge spyt og ofte chokes på det. Som følge heraf opstår opkastning fra denne proces. Dette er måske det eneste tilfælde, hvor dette fænomen kan udvikle sig.

Hvis opkastning er hyppig, skal du straks kontakte læge. Mest sandsynligt er der i en organisme af barnet en infektion, der fremkalder sådan symptomatologi. Under ingen omstændigheder opstår opkastning under tænder. Det er snarere ikke et typisk fænomen, der kræver øjeblikkelig diagnose.

Lægen bør foretage en undersøgelse og forstå, hvorfor dette fænomen forekommer. Det er værd at bemærke og det faktum, at ikke alle børn er mejslet i henhold til et bestemt mønster og en typisk manifestation af symptomer. Derfor kan opkastning være en individuel manifestation.

Tænder og forstoppelse er skåret

Når tænderne er hugget og forstoppelse opstår, skal du ikke kigge efter noget forhold i disse to fænomener. Faktum er, at problemerne med afføringen ikke er forbundet på nogen måde med tilstedeværelsen af udbrud. Mest sandsynligt er dette en uafhængig proces.

Hvis moderen ammer barnet, skal hun revidere sin egen kost. Der er tilfælde, hvor mad forbliver den samme, men problemet vises stadig. Det er nødvendigt at konsultere en læge. Det er sandsynligt, at vi skal overveje spørgsmålet om at tilføje til den daglige kost af barnets særlige sure blandinger.

Det er ikke nødvendigt at træffe beslutninger alene eller begynde at give agn. Det samme kan siges om behandling. Brug ikke medicin, uden lægeens kendskab. Det er tilrådeligt at kontakte terapeuten for hvert chikanerende spørgsmål. For babyen kom så ikke den nemmeste periode i hans liv. Sprængte tænder er problematiske, og det giver mange problemer, og problemer med stolen forværre kun situationen.

Behandling af barnet, når tænderne skæres

Barnets adfærd, når tænderne hakket, kan være ejendommelige. Der er tilfælde af asymptomatisk strøm af dette fænomen. Forældre i denne sag er meget heldige. Men det sker meget sjældent. For det meste bekymrer babyen sig meget.

Forstå, at processen ikke begyndte så vanskelig. Barnet bliver rastløs. Han oplever løbende kløe på tandkødene, og det er nemt at lægge mærke til det. Barnet begynder at gnave noget, hvis der ikke er noget til rådighed, går cam'en i gang. Barnet kan gnide tyggegummiet om hinanden, mens der er en konstant spytning.

En masse ting begynder at bekymre sig på grund af dette er der for stor irritation, tåre og søvnforstyrrelse. Et barn kan nægte mad, det gør bare ondt for at tage det.

Vær opmærksom på og sådanne symptomer som løbende næse, diarré, feber og opkastning. Alt dette opstår på individuel basis. Men ikke altid sådan en symptomatologi karakteriserer det faktum, at tænderne er skåret, så du skal være opmærksom på standardskiltene.

trusted-source[4]

Hvad skal jeg gøre, hvis et barn har smertefulde tænder?

Hvis et barn er smerteligt mejslet, så er dette en helt normal proces. Kun i sjældne tilfælde foregår alt uden særlige symptomer. Så forældre virkelig heldige. Fordi som en søvnløs nat vil forbigående henvendelser til terapeuten og barnets vagaries omgå dem.

Zubki kan være meget ubehageligt at skære. Dette skyldes det faktum, at tyggegummi begynder at blive betændt og samtidig føler babyen kløe, brænding og smerte. Barnet forsøger at ridse det forstyrrende område og samtidig intensivere smerten. I dette tilfælde skal du overvåge barnets handlinger. Vi må ikke give ham legetøj og genstande, som han sikkert kan lægge i munden.

Hvis smerten er alvorlig, anbefales det at bruge smertestillende midler. Det er nødvendigt at forstå, at almindelige medicin til voksne i dette tilfælde ikke virker. Undgå at undertrykke babyens krop. Det er værd at ty til hjælp af børns medicin. Det er ønskeligt, at dette problem er løst med en læge. Tænderne er meget ubehagelige, og det er nødvendigt at hjælpe barnet med at overleve dette øjeblik.

Hvad ser tænderne ud?

Ved du, hvordan skæretænderne ser ud? Et bestemt billede eksisterer ikke for at sige. Hvis barnet har denne proces uden symptomer, så kan forældre mærke en tand ved et uheld.

I nærvær af ubehagelige fornemmelser og konstant ømhed, bør man forvente en udbrud. Vises alle gradvist. I starten kan du mærke betændelse i tandkødet. Barnet er meget bekymret over dette, og han prøver at tygge noget objekt. Samtidig er processen karakteriseret ved kløe og smerte. Derfor forsøger barnet at ridse tyggegummi, smertestillende syndrom.

Tanden begynder at fremstå gradvist. Først er det en hvid prik på tyggegummiet, så kommer den helt ud. Der er tilfælde, hvor tænderne vises inden for en dag. Derfor er denne proces til en vis grad spontan i naturen. Hvis barnet lider i en uge, sker alt efterhånden. Tænderne er hugget langsomt og kommer ud af tandkød lidt efter lidt, det er denne proces, der bringer mange ubehagelige fornemmelser til barnet.

Tænding øvre tænder

De øverste tænder skæres ikke omgående. Denne proces sker gradvis og kun til barnets år. For det første begynder de nedre fortænder at dukke op.

De øvre tænder er ikke så problematiske som resten. Men det er ikke værd at hævde. Når alt kommer til alt spiller arv i de fleste tilfælde en stor rolle. Et særligt bidrag til denne proces er tilvejebragt af moderens ernæring under graviditeten.

Men som om alt ikke skete, vises de øverste tænder lidt senere end de nederste, og det er en normal proces. Normalt er der i dette tilfælde ingen problemer og patologier. Alt går efter en bestemt "timeplan" for tænder.

Det eneste der kan være afvigelser, så det er i tide. På nogle børn vises de første tænder, som det er nødvendigt, hos andre bliver processen strammet. Men bekymre dig ikke om det. Der er ikke noget videnskabeligt bevis på denne proces. Men der er heller ingen grund til at opleve. Den særlige forskel er, når tænderne er hugget, nej, en vigtig rolle er spillet af dette fænomen.

Tørring af molarer

Rotetænder skæres sidst. Først vises de på overkæben og derefter på underkæben. De hedder molarer. Disse tænder er ret problematiske. De kan medføre en masse ulejlighed for barnet. Ubehagelige symptomer, smerte alt dette er normalt for molarer.

I løbet af denne periode kan barnet blive plaget af svær smerte, som kan elimineres ved brug af smertestillende medicin. Tag dem selv kan det ikke. Barnets krop er svækket, immuniteten udfører ikke sine beskyttende funktioner fuldt ud. Derfor er der stor risiko for at skade barnet.

Lægemidlet bør kontrolleres af en læge. Efter alt at tage de midler, der er designet til voksne, er barnet ikke tilladt. Dette kan skade leveren og nyrerne. I dette tilfælde anvendes særlige børns former for medicin. Alt dette foregår under ledelse af en læge. Rødtænder er alvorligt problematiske, og denne kendsgerning skal tages i betragtning af unge forældre og forbereder sig på at anvende visse foranstaltninger.

Hvad hvis tænderne er dårligt skåret?

Hvis tænderne er hårdt hugget, er det meningsløst at lede efter en årsag i nogle patologier. Faktum er, at hvert barn har sin egen individuelle tidsplan for udvikling af tænder. Der er naturligvis en standard "kalender", hvor den beskrives, hvornår og hvad der skal vises. Men ikke altid, hvad der sker, svarer til det. Dette skyldes stort set arvelighed.

Mange mødre begynder at bekymre sig om det faktum, at deres barn ikke havde 12 tænder i året, som det burde have været. Endnu engang er det værd at bemærke, at denne figur er omtrentlig. Alt passerer udelukkende individuelt.

Panikken begynder i det øjeblik, hvor ingen zubik nogensinde har udbrudt før 6-7 måneder. Du kan fuldt ud forsikre dine forældre om, at der ikke er noget galt med det. Processen er virkelig individuel og lænker sig ikke til nogen videnskabelig forklaring. Nogle af børnene har alt til tiden, nogle er forsinket. Der er også tilfælde, hvor tænderne er skåret uden symptomer overhovedet, og det er bare en rigtig glæde for forældrene.

Hvornår skal jeg gå til tandlægen?

Diagnose af tænder består af en visuel undersøgelse. Der udføres ingen procedurer i dette tilfælde, og i dem er der ingen mening. Det er ikke så svært at forstå begyndelsen af processen. Barnet bliver tårefuldt, irritabelt, ridser hele tiden tyggegummiet og noget gnister.

Måske er disse symptomer relateret til diagnosen. Efter de første tænder vises, vil de straks være synlige. Og den givne proces kan passere både i en dag og i en uge.

Diagnosen er baseret på symptomatologi og ikke mere. Derfor skal du observere babyens opførsel. Du kan undersøge mundhulen. I dette tilfælde vil du tydeligt se betændelse i tandkødet. Dette kan tilskrives den eksplicitte diagnose af processen.

Du kan forstå begyndelsen af processen uden involvering af den behandlende læge. Forældre selv kan observere barnet og basere på dette trække visse konklusioner. Men det er stadig nødvendigt at konsultere en terapeut til rådgivning. Han vil fortælle dig, hvordan man går videre og hvad man skal gøre, når tænderne skæres og de karakteristiske symptomer på dette fænomen fremstår.

Hvordan forstår man, at tænderne er hugget?

Ved du, hvordan man forstår at tænderne er hugget? Faktisk er alt meget simpelt. Det er nødvendigt at observere barnets tilstand. Hvis han begynder at være lunefuld og hele tiden græder, kan det være det første symptom på dette fænomen.

For tænder er præget af betændelse i tandkød, der ledsages af tilstedeværelse af kløe. Derfor forsøger barnet på alle mulige måder at eliminere dette problem. Han begynder at gnave alt, hvad der kommer til hans hånd. Hvis der ikke har været noget i nærheden, gnider han en tyggegummi eller gingiva om en tyggegummi eller gingivat.

Ud over ubehagelig kløe kan smertsyndrom også forekomme. Derfor, ikke sjældent, når tandkød gnider mod tyggegummi, begynder barnet at græde. Han forsøger at fjerne kløen, men får samtidig en masse smerter.

I nogle tilfælde begynder babyer at nægte mad. Dette skyldes tilstedeværelsen af smerte. Ofte er der diarré, på baggrund af den konstante anvendelse af en stor mængde væske. Der kan være en stigning i temperaturen, som også gælder for en helt normal proces. Derfor er det ret nemt at forstå, når tænderne skæres.

Hvordan kan jeg hjælpe, hvis tænderne hakkes?

Behandling af tænder bør først og fremmest aftales med den behandlende læge. For at fjerne kløen anbefales det at bruge specielle geler, som har en bedøvelsesvirkning. Blandt dem er Kalgel, Bobodent og Dentinox. Gnidning dem i tandkødet bør gøres flere gange om dagen. Dette fjerner ubehagelige symptomer. Det anbefales også at udføre behandling med en opløsning af sodavand, et afkok af salvie og kamille. På grund af denne effekt kan inflammation fjernes.

Hvis barnet har feber, er det værd at give antipyretiske lægemidler, såsom Paracetamol og Ibuprofen. Naturligvis bør disse lægemidler være til børn. Uafhængigt at give deres baby er ikke det værd. Med hensyn til dosering er det værd at konsultere med en læge.

Det er nødvendigt at fodre barnet ikke for varmt eller koldt mad. Det er ønskeligt, at det var varmt, for ikke at irritere tandkødene igen. Du kan tilbyde barnet noget at tygge, såsom kiks eller æbler. Derudover skal du nøje overvåge barnets tilstand. Når alt kommer til alt, når tænderne bliver hugget, kan der opstå alvorlige sygdomme.

I de indledende faser kan du forsøge at gøre tandkødsmassage. Men kun hvis barnet ikke føler sig meget smerte. Gum massage vil hjælpe med at lette tilstanden. Udfør denne handling med dine fingerfinger-lette cirkulære bevægelser.

For at fjerne hævelse og svær ømhed kan du bruge specielle geler og cremer. Blandt dem er Kalgel, Kamistad og Dentinoks. De vil ikke blot bedøve, men også lindre betændelse. Du skal gnide disse midler i tandkød, flere gange om dagen. Disse stoffer er helt sikre for børns sundhed.

For at reducere kløen kan du bruge specielle tænder, der er fyldt med thermogel. Før brugen sendes "lægemidlet" til køleskabet i en time. At knytte et sådant legetøj er ikke kun sikkert, men også nyttigt. En kølet piercer vil lindre hævelse og reducere smerte syndrom.

Hvis barnet har feber, er det nødvendigt at ty til hjælp af antipyretiske lægemidler. Blandt dem er børnenes Panadol og Efferalgan. De bør tages i overensstemmelse med den dosis, der anbefales af den ansvarlige læge. Flisede tænder er meget ubehagelige, så du er nødt til at omslutte barnet med maksimal pleje i denne periode.

Forebyggelse af tænder

Er der en profylakse for tænder? Naturligvis er dette spørgsmål noget meningsløst. Advar starten af tænder kan ikke. Denne proces er individuel, og det afhænger af arvelighed.

Det er klart, at du heller ikke kan forhindre det. Det er umuligt at stoppe væksten af tænder. Derfor er det kun at observere barnets tilstand. Så snart de første symptomer begynder at forekomme, vil processen sandsynligvis begynde.

Forældre bør omhyggeligt forberede sig på det. Tænkning er trods alt en reel stress ikke kun for barnet, men for mor og far. Derfor er det nødvendigt at udarbejde på forhånd for alle mulige resultater af situationen. Ja, udbrud kan passere og uden den udtrykte symptomatologi, men det er de yderst sjældne eller sjældne tilfælde. For det meste ledsages barnet af puffiness, ømhed og kløe i tandkødene.

Det anbefales at bare læse litteraturen, forberede sig på denne handling. At afhente de nødvendige forberedelser og det vigtigste, at omslutte barnet med utrolig omsorg. Når alt kommer til alt, når tænderne er skåret, er barnet meget humør og irriteret.

Prognose for tænder

Prognose for tænder er positiv. I de fleste tilfælde går alt godt. Det er naturligvis umuligt at undgå symptomatiske symptomer. Det er til stede i næsten alle tilfælde.

Hvis forældrene lægger mærke til barnets mærkelige opførsel, og alt dette angiver begyndelsen af tænder, er det værd at se ud som en specialist. I nogle tilfælde er alt simpelt, og barnet lider ikke. Men for det meste er der ubehagelige symptomer.

Det er vigtigt at begynde at hjælpe barnet i tide med hjælp af medicin og hjælpemidler. I dette tilfælde vil denne vanskelige levetid simpelthen overleve. Det vigtigste er at omgiver barnet omhyggeligt, fordi det er svært for ham at overføre denne proces.

Komplekse patologier af tænder blev ikke observeret. Denne proces kan starte i tide eller med en god forsinkelse. Der er ikke noget galt med det. Mest sandsynligt var dette påvirket af flere faktorer, herunder arvelighed. Når tænderne er skåret, er prognosen altid positiv, kun 2 år, og alt vil falde på plads.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.