^

Foster endokrine system

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Fostrets endokrine system (hypothalamus-hypofyse-målorganer) begynder at udvikle sig ret tidligt.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Fostrets hypothalamus

Dannelsen af de fleste hypothalamiske hormoner begynder i prænatal perioden, så alle de hypotalamiske kerne adskiller sig fra 14 uger af graviditeten. Ved den 100. Graviditets dag afsluttes hjernekanalens portalsystem, og hypothalamus-hypofysen kompletterer den morfologiske udvikling ved 19-21 ugers graviditet. Tre typer af hypotalamiske neurohumorale stoffer blev identificeret: aminergiske neurotransmittere-dopamin, norepinephrin, serotonin; peptider, frigivende og hæmmende faktorer syntetiseret i hypothalamus og ind i hypofysen gennem portalsystemet.

Gonadotrofisk frigivende hormon produceres i utero, men graden af respons på det øges efter fødslen. GnRH fremstilles af placenta. Sammen med GnRH blev en signifikant mængde thyrotropinfrigivende hormon (TRH) i fostrets hypotalamus påvist i de tidlige stadier af dets udvikling. Tilstedeværelsen af TRH i hypothalamus i I og II trimester af graviditet indikerer sin mulige rolle i reguleringen af sekretion af TSH og prolaktin i denne periode. De samme efterforskere opdagede immunoreaktivt somatostatin (en faktor, der hæmmer frigivelsen af væksthormon) i de 10-22 ugers gamle menneskelige foster, og koncentrationen steg, da fosteret voksede.

Corticotropin-releasing hormone, et stresshormon, menes at spille en rolle i udviklingen af arbejdskraft, men dette foster- eller placenta-hormon er endnu ikke bestemt.

Føtal hypofyse

ACTH i hypofysen bestemmes ved den 10. Udviklingsuge. ACTH i navlestrengs blod har føtal oprindelse. Produktionen af føtal ACTH er under kontrol af hypothalamus, og ACTH trænger ikke ind i placenta.

Syntese af beslægtede ACTH-peptider i placenta blev noteret: chorionisk corticotropin, beta-endorphin, melanocytstimulerende hormon. Indholdet af beslægtede ACTH-peptider øges, da fosteret udvikler sig. Det antages, at de i visse perioder af livet udfører en trofisk rolle i forhold til fostrets adrenale kirtler.

En undersøgelse af dynamikken i indholdet af LH og FSH viste, at det højeste niveau af begge hormoner i fosteret forekommer i midten af graviditeten (20-29 uger), med et fald i deres niveauer inden udgangen af graviditeten. Toppen af FSH og LH er højere hos kvinder. Ifølge disse forfattere ændrer reguleringen af hormonproduktionen af testiklerne fra HG til LH som graviditetsstigninger hos hanfostret.

trusted-source[11], [12], [13], [14]

Fostrets adrenale kirtler

Humane føtale binyrerne at nå den midt i drægtighedsperioden føtal nyre størrelse, takket være udviklingen af føtalt indre zone, der er op til 85% af al kræft, og er forbundet med metabolismen af kønshormoner (efter fødslen af denne del er ved at atresi leveår). Resten af binyren udgør den endelige ("voksne") zone og er forbundet med produktionen af cortisol. Koncentrationen af cortisol i fostrets blod og fostervand vokser i de sidste uger af graviditeten. ACTH stimulerer produktionen af cortisol. Cortisol spiller en særdeles vigtig rolle - det inducerer dannelsen og udviklingen af forskellige enzymsystemer føtal lever, herunder glikogenogeneza enzymer, tyrosin og aspartat aminotransferase enzymer, etc. At inducere modningen af tyndtarmen epitel, og alkalisk phosphataseaktivitet ;. Deltager i overførsel af kroppen fra føtal til voksen type hæmoglobin; inducerer differentiering af alveolære celler af type II og stimulerer syntesen af overfladeaktivt stof og dets frigivelse i alveoler. Aktivering af binyrene virker tilsyneladende med frigørelse af arbejdskraft. Således, ifølge forskningen under indflydelse af skiftende sekretion af cortisol steroid cortisol aktiverer placentale enzym, der formidler ikke-konjugerede østrogener sekretion, som er den vigtigste stimulator af frigivelse nr-F2a og dermed levering. Cortisol påvirker syntesen af adrenalkirtlen og adrenalkirtlens norepinephrinlag. Celler, der producerer catecholaminer, bestemmes så tidligt som 7 ugers svangerskab.

Føtal gonader

Selvom fostrets gonader stammer fra det samme rudiment, er binyrerne deres helt anderledes. Fetal testikler opdages allerede i den sjette uge af graviditeten. Interstitielle testikelceller producerer testosteron, som spiller en central rolle i udviklingen af drengens seksuelle egenskaber. Maksimale testosteron produktion tid falder sammen med en maksimal sekretion af humant choriongonadotropin, som peger på den centrale rolle af humant choriongonadotropin i regulering føtalt steroidogenese i første halvdel af graviditeten.

Meget mindre er kendt om fostrets æggestokke og deres funktioner. Morfologisk opdages de i 7-8 uger af udvikling, og celler med tegn, der indikerer deres evne til steroidogenese, er afsløret i dem. Aktive fostre æggestokke starter kun i slutningen af graviditeten. På grund af den store produktion af steroider fra moderkagen og kroppen har den kvindelige moder i kønsdifferentieringen ikke brug for sin egen steroidogenese i æggestokkene.

trusted-source[15], [16], [17], [18], [19], [20], [21]

Skjoldbruskkirtlen og parathyroidkirtlerne hos fosteret

Skjoldbruskkirtlen viser aktivitet allerede i 8 ugers graviditet. Karakteristiske morfologiske egenskaber og evnen til at akkumulere yoga og syntetisere jodthyronin skjoldbruskkirtel vil erhverve sig ved 10-12 ugers graviditet. På dette tidspunkt registreres thyrotrophs i hypofysen, TG i hypofysen og i serum og i serum T4. Hovedfunktionen af fostrets skjoldbruskkirtlen er at deltage i differentieringen af væv, primært den nervøse, kardiovaskulære og lokomotoriske. Indtil midten af graviditeten forbliver fostrets skjoldbruskkirtel på et lavt niveau, og derefter efter 20 uger er signifikant aktiveret. Det antages, at dette er resultatet af processen med sammensmeltningen af hypothalamus portalsystem med hypofysenes portalsystem og med stigningen i koncentrationen af TSH. Dens maksimale koncentration af TSH når begyndelsen af tredje trimester af graviditeten og øges ikke før graviditetens afslutning. Indholdet af T4 og frit T4 i fosterserum øges gradvis i løbet af sidste trimester af graviditeten. TK er ikke påvist i føtal blod indtil 30 uger, og dets indhold stiger ved afslutningen af graviditeten. Stigningen i TK i slutningen af graviditeten er forbundet med en stigning i cortisol. Umiddelbart efter fødslen øges niveauet af TK betydeligt og overstiger intrauterin 5-6 gange. Niveauet af TSH stiger efter fødslen, når et maksimum efter 30 minutter, og falder derefter gradvist på den 2. Dag i livet. Niveauet af T4 og frit T4 øges også ved udgangen af den første dag i livet og falder gradvist ved udgangen af den første uge af livet.

Der er en antagelse om, at skjoldbruskkirtelhormoner øger koncentrationen af nervevækstfaktor i hjernen, og i den forbindelse realiseres den modulerende virkning af skjoldbruskkirtelhormoner under modning af hjernen. Med mangel på jod og utilstrækkelig produktion af skjoldbruskkirtelhormoner udvikler cretinisme.

På tidspunktet for fødslen regulerer parathyroidkirtlerne aktivt kalciummetabolisme. Mellem fosteret og moderens parathyroidkirtler er der en kompenserende gensidig funktionel forbindelse.

Thymus kirtler

Thymus er en af de vigtigste føtalkirtler, der ses på 6-7 uger af embryonal liv. Ved den 8. Uge af graviditeten migrerer lymfoide celler - protimotsity - fra æggeblomme og fosterlever og derefter fra knoglemarv og koloniserer thymus. Denne proces er endnu ikke kendt, men det foreslås, at disse forstadier kan udtrykke visse overflademarkører, som selektivt binder til de tilsvarende celler i thymuskarrene. En gang i thymus virker protymocytterne med thymisk stroma, hvilket resulterer i intensiv proliferation, differentiering og ekspression af T-celle-specifikke overflademolekyler (CD4 + CD8). Differentiering af thymus i to zoner - kortikale og cerebrale opstår ved 12 ugers graviditet.

I thymus forekommer komplekse differentiering og selektion af celler i overensstemmelse med det større histokompatibilitetskompleks (MHC), som det var, for udvælgelse af celler, der reagerer på dette kompleks. Af alle de indkommende og proliferative celler vil 95% gennemgå apoptose 3-4 dage efter deres sidste division. Kun 5% af cellerne overlever, som er differentieret yderligere, og celler, der bærer visse markører af CD4 eller CD8, kommer ind i blodbanen ved 14 ugers svangerskab. Thymushormoner er involveret i differentieringen af T-lymfocytter. Processer, der forekommer i thymus, migration og differentiering af celler bliver mere klart efter opdagelsen af den rolle, cytokiner, kemokiner, ekspressionen af gener, der er ansvarlige for denne proces, herunder fordrejet, udvikling receptorer, som registrerer alle former for antigener. Processen med differentiering af hele repertoaret af receptorer afsluttes den 20. Uge af graviditeten på voksenniveau.

I modsætning til alpha-beta-T4 i celler, der udtrykker markørerne CD4 og CD8, udtrykker gamma-beta-T-lymfocytter CD3. Ved 16 ugers graviditet er de 10% i perifert blod, men de findes i store mængder i huden og i slimhinderne. Ved deres virkning ligner de cytotoksiske celler hos voksne og udskiller IFN-y og TNF.

Cytokin respons frugt immunkompetente celler er lavere end i den voksne, som IL-3, IL-4, IL-5, IL-10, IFN-y på mindre end eller næsten upåviselige når stimulerede lymfocytter, en IL-1, IL-6, TNF , IFN-a, IFN-R, il-2-respons af føtale celler til mitogener er det samme som hos en voksen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.