^
A
A
A

En god start til en sund graviditet

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Planlægger du at blive en mor? Forbered dig på det på forhånd: Vælg et valg for en sund livsstil og undgå giftige stoffer. Kvinder, der ønsker at rense deres kroppe og huset af skadelige stoffer, skal gøre meget.

Pre-befrugtelsesperiode

God ernæring, god sundhed og motion er de vigtigste aspekter ved at forberede sig på graviditet. Sørg for at besøge en læge, før du tænker på et barn. Tal med ham om din kost og livsstil, nemlig medicin, vitaminer, kosttilskud du tager, arvelige sygdomme og alt, der generer dig. Lægen vil fortælle dig, hvordan du forbereder dig til graviditet på den bedste måde og anbefaler at gøre visse vaccinationer før graviditeten. Optimal pleje af dit helbred. Ryg ikke eller drik alkohol. Begræns mængden af koffein forbruges.

Bevar vægten i normen

В I tilfælde af diabetes, prøv at kontrollere det, motion i mindst 30 minutter hver dag, spis masser af frugt og grøntsager og fuldkorn. Kvinder, der spiser dårligt, er mere tilbøjelige til negative miljømæssige faktorer. Tag en tilstrækkelig mængde folinsyre. Spis en masse vitaminer, bønner, ærter, citrus, spinat og asparges. Folinsyre forhindrer udviklingen af fosterskader i hjernen og rygmarven, for eksempel, spina bifida (denne mangel fremkommer i graviditetens første trimester, og du kan endda ikke vide det). Mængden af folsyre i fødevarer kan være utilstrækkelig, så læger anbefaler at tage multivitaminer indeholdende 400 mikrogram folsyre i tillæg før og under de første tre måneder af graviditeten.

Yderligere sikkerhedsforanstaltninger: drikkevandskvalitet

В Dybest set kan du drikke vand fra vandet. Men hvis der er blyrør eller blylodder på kobberrør i huset, falder en vis mængde bly i drikkevandet. Et stort antal forbrugt bly fremkalder abort, for tidlig fødsel, fødslen af et barn med utilstrækkelig vægt og forsinkelse i udviklingen efter barnets fødsel. Hvis drikkevand indeholder skadelige stoffer, skal du installere et filter, der neutraliserer dem.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Spise før forestilling: hvad med fisk??

Mange kvinder er bekymrede for, at fisken kan indeholde kviksølv, hvilket fører til forstyrrelse af barnets nervesystem og fremkalder abort. Men du kan ikke helt udelukke fisk fra kosten, fordi den er rig på protein, indeholder lidt fedt og en fremragende kilde til omega-3 fedtsyrer. Regelmæssig brug af fisk påvirker gunstigt hjernens udvikling og barnets vision og reducerer risikoen for for tidlig fødsel.

Вы Du kan kun spise en type fisk og udelukke andre. Undgå hajkød, sværdfisk, kongemakrel, som indeholder en øget mængde kviksølv. To gange om ugen skal du spise rejer, havskald, laks, sej, havkat, tunfisk eller kalvekød (søfisk som karpe).

Ferskvandsfisk kan indeholde meget kviksølv.

trusted-source[5], [6], [7], [8]

Pre-befrugtelsesperiode og pesticider

Hvad kan du sige om de pesticider, der er på din tallerken? Der er ingen fuld garanti for, at spise økologiske fødevarer vil sikre en sund graviditet, men det er en god måde at reducere mængden af pesticider forbruges.

Husholdningsvarer

Du skal også tænke på, hvad du skal bruge ved rengøring af huset. Nogle af dem indeholder opløselige stoffer, der er sundhedsfarlige. Der er mange sikre naturlige rengøringsmidler på markedet. Køb dem, der ikke indeholder opløsningsmidler, smagsstoffer, klor og ammoniak. Eller tilbered dem selv: Bagepulver bruges til at rengøre fede overflader, kedler og pander, dræn, vandhaner og gaskomfurer. En opløsning af eddike og vand bruges til at rengøre køkkenoverflader, vinduer mv..

Plast og kemisk rensning

Nogle plastikpakker indeholder phthalsyreester, som fordampes under opvarmning i en mikrobølgeovn, selvom den betragtes som sikker. Ifølge undersøgelsen medfører udsættelse for høje niveauer af phthalic acid esophagus forringet udvikling af kønsorganer hos drenge. Alternativt kan du bruge glasbeholdere og papirhåndklæder til at varme op i mikrobølgeovnen. Når det kommer til renseri, er eksperter uenige: nogle mener, at det er sikkert for gravide, mens andre ikke anbefaler det. En stor bekymring er perchlorethylen.

Det vides at dette stof kommer ind i huset med tøj og trænger nemt ind i moderkagen til fosteret såvel som i modermælk. Så køb ting, der ikke kræver renseri eller brug en vandbaseret rengøringsmiddel. Men hvis du har brug for at ty til renseri, hæng ting på gaden for at flytte, så tag dem ind i huset.

Undgå giftige stoffer

Selvom du bare tænker på at føde et barn, skal du bringe huset i første række, men også omhyggeligt købe nyt tilbehør og være opmærksom på de toksiner, der kan fordampe i huset. Hvis du bor i et gammelt hus, der blev bygget før 1978 år, se omhyggeligt på overflader, der er malet med maling (det kan indeholde bly). Hvis dette er tilfældet, skal du fjerne dette lag af maling, men det kan kun gøres af en specialist. Du skal være på gaden på dette tidspunkt. Køb forsigtigt tæpper og møbler, som også kan indeholde farlige kemikalier.

trusted-source[9], [10]

Det er nødvendigt at kende mænd

Din partner skal også sætte sit helbred i orden. Ifølge forskningsdata sænker den konstante eksponering for kemisk gødning, bly, nikkel, kviksølv, krom, ethylenglycol, stråling og andre toksiner kvaliteten og mængden af sæd, og fører til abort. Derfor skal partnerne også følge ovenstående anbefalinger og være sikker på at besøge en læge og diskutere vigtige problemer i deres helbred.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.