^

Coitus interruptus: effektivitet og skade

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Afbrudt samleje er en af metoderne til prævention, der består i at fjerne penis fra vagina, indtil udløbet begynder. Denne metode bruges til at forhindre befrugtning og er den ældste præventionsmetode.

Denne metode har flere fordele: tilgængelighed og brugervenlighed. I modsætning til andre præventionsmetoder kræves der ikke ekstra midler og mekaniske anordninger.

Det er dog vigtigt at huske, at den valgte præventionsmetode var effektiv, du skal følge flere regler:

 • Tillad ikke ejakulation i vaginale hulrum;
 • forhindre sæd i at komme ind i kvindelige kønsorganer
 • brug smøring af sædceller før påbegyndelse af samleje.

Og det er selvfølgelig ikke umagen værd at helt stole på den valgte metode - det er bedre at kombinere det med andre præventionsmetoder (for eksempel lad partneren i parallel bruge orale præventionsmidler). Desuden vil den angivne metode ikke lindre risikoen for at fange seksuelt overførte infektioner. Derfor er det bedre at vælge denne metode for dem, der har tillid til deres seksuelle partner og udelukker ikke muligheden for en uplanlagt graviditet.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Er det muligt at afbryde samleje?

Er det muligt at afbryde samleje eller ej? I dette spørgsmål tænker ikke alle par, der ikke ønsker at have et barn og ønsker at beskytte sig mod en uplanlagt graviditet. Faktisk har afbrudt samleje som en præventionsmetode den mindste effektivitet.

Det er umuligt at kontrollere den fysiologiske proces af ejakulation fuldt ud, så selv med en hurtig reaktion kommer en lille mængde sæd med aktive spermatozoer ind i vagina. Dette kan være nok til at befrugte ægget.

Men fra et synspunkt af sexologer og psykologer skader et afbrudt samleje ikke kun seksuel sundhed, men også fysisk sundhed. En stærk indsats gør mennesket ikke kun afbrydelse af samleje og fratager ham en logisk afslutning, men hæmmer også seksuel ophidselse. Dette påvirker igen nervesystemet, hvilket fører til for tidlig udløsning og forårsager stagnation af blod i bækkenorganerne, hvilket påvirker det urogenitale system patologisk.

Selvfølgelig er spørgsmålet, om det er muligt at afbryde den seksuelle akt, eller bedre til at afstå fra denne præventionsmetode til at løse seksuelle partnere, men det er nødvendigt at lytte til udtalelse fra kvalificerede læger og bekymre sig om deres seksuelle, psykiske og fysiske helbred. Der findes mange præventionsmidler, hvis modtagelse ikke berøver partnere med naturlige fornemmelser og ikke vil skade kroppen (for eksempel vaginale suppositorier baseret på sædceller).

Intercourse afbrudt samleje

Forebyggelse af afbrudt samleje er kun effektivt med 70-80%. En lille mængde sæd er allokeret i begyndelsen af den seksuelle handling, og dette beløb kan være nok til at gøre befrugtning ske. Denne procesmand kan ikke kontrollere. Metoden for afbrudt samleje ud over manglen på yderligere omkostninger har dog flere væsentlige ulemper: 

 • en høj sandsynlighed for infektion med seksuelt overførte sygdomme.
 • hvis det tidligere seksuelle forhold til en mand var mindre end en dag siden, kan de levedygtige spermatozoer i penis urinrøret trænge ind i vagina og føre til uønsket graviditet.
 • sænke partnernes seksuelle ønske.

Afbrudt samleje

Afbrudt samleje kan være ineffektivt, hvis: 

 • Manden har en for tidlig udbrud.
 • Det er svært for en mand at styre sig selv.
 • Uplanlagt graviditet kan påvirke en kvindes sundhed negativt.

Forebyggelse af afbrudt samleje bør ske med fuld samordning af partnere under hensyntagen til alle mulige konsekvenser. For at gøre denne metode mere effektiv, er det bedre at kombinere det med andre former for prævention (orale præventionsmidler, sædceller suppositorier, smøremiddel).

Er afbrydelse af samleje skadeligt?

Skadeligt afbrudt samleje er ikke pålideligt bekræftet. Men på trods af mange uenigheder om dette problem bruger mere end 70% af mænd denne metode. Dette er den enkleste og mest overkommelige måde for nødprævention. Essensen af det er, at på tidspunktet for ejakulation at fjerne penis fra vagina, og dermed hæmme spermatets indtrængning. Der er dog mange tyngdefulde overbevisninger, der beviser ineffektiviteten og ligefrem skade på denne metode. 

 1. En høj procent sandsynlighed for graviditet er fra 15 til 50%. 
 2. Regelmæssig brug kan fremkalde brud på seksuel funktion, en forstyrrelse af styrke og inflammatoriske sygdomme i bækkenorganerne hos kvinder. 
 3. Konstant spænding og kontrol over samkvemsprocessen fører til krænkelser af centralnervesystemet. 
 4. En kvinde får den maksimale spænding på tidspunktet for udstødning af sæd, og dette hjælper med at opnå orgasme, og med afbrudt samleje er det ikke. 
 5. Hvis man ikke føler sig udsat for sæd, fuldfører en kvinde ikke den seksuelle handling fuldt ud. I øjeblikket produceres prostaglandiner ikke i hendes krop, som bare holder kroppen i tone. I fremtiden fører underskuddet af dette biologisk aktive stof til nervøse sammenbrud, en kvinde er ikke i stand til at føle orgasme, hvorfra intimt og familieliv tolererer disharmoni.

Kan jeg blive gravid med afbrudt samleje?

Uanset om det er muligt at blive gravid ved det afbrudte seksuelt certifikat eller handling - dette spørgsmål forstyrrer mange piger. Selv med et bredt udvalg af præventionsmidler af forskellige handlinger bruger de fleste par metoden til afbrudt samleje. På trods af aldersgrupper og andre karakteristiske træk giver denne metode fortrinsvis 80% af parrene. Valg af en metode til afbrudt samleje, ikke alle tænker på konsekvenserne af deres valg, herunder muligheden for at blive gravid.

En sådan frivolitet har ingen begrundelse, for det er i tilfælde af et afbrudt samleje, at de fleste uønskede graviditeter opstår. Fysiologisk er en menneskes krop udformet således, at sædcellerne i små portioner frigives under hele samleje og ikke kun i spidsen for ejakulation. For at blive gravid nok selv en lille mængde sæd. Det endelige resultat afhænger selvfølgelig af deres overlevelsesevne og mobilitet, men det mindsker ikke risikoen.

Der er tilfælde, hvor parret er beskyttet på denne måde i tilstrækkelig lang tid, og graviditet ikke forekommer, det indikerer en patologi af reproduktive system.

Det er ikke nødvendigt at håbe, at det afbrudte seksuelle certifikat eller handling vil forstyrre graviditetens tilgang. Det er meget mere praktisk og mere rentabelt at konsultere en læge og vælge den mest passende præventionsmetode, som ikke vil påvirke dit helbred.

trusted-source[6], [7], [8], [9]

Sandsynlighed for at blive gravid med afbrudt samleje

Sandsynligheden for at blive gravid med afbrudt samleje kan nå 50%. Det faktum, at hele volumen af sædvæske ikke trænger ind i vagina betyder ikke, at kvinden ikke bliver gravid. Normalt er teenagere og kvinder, der ikke er for bekymrede over partnerens sundhed og deres egen, interesseret i dette problem.

Den høje pris for antikonceptionsmidler påvirker ikke valget af beskyttelsesmetode. At købe kondomer i lommen selv til teenageren, og prisen på orale præventionsmidler er tilgængelig nok. Derfor begrunder prisfaktoren ikke en så risikabel metode som et afbrudt samleje.

Effektiviteten og pålideligheden af denne præventionsmetode er ubetydelig. Mange tror fejlagtigt, at spermatozoer kun udstødes med sædceller på ejakulationstidspunktet. Det er slet ikke sådan. Gennem samleje går sæd ind i vagina sammen med smøremiddel og præ-ejakulerende væske. Hvis der opstår seksuel kontakt i udtrykket ægløsning, og begge parter er sunde, er der en meget høj sandsynlighed for graviditet.

Du kan beregne de estimerede ægløsning dage og afholde sig fra sex i løbet af denne periode, men denne metode også giver ikke høje garantier, da menstruationscyklus af hver kvinde er forskellig og kan variere på grund af forskellige faktorer. For at øge effektiviteten af metoden for afbrudt samleje skal du konsultere din læge og vælge de mest passende præventionsmidler til en bestemt alder og livsstil.

Effektiviteten af afbrudt samleje

Effekten af afbrudt samleje i praksis er ikke præget af høje indikatorer, men tværtimod - næsten en tredjedel af parene, der praktiserer denne metode, bliver forældre. Ca. Hver fjerde kvinde bliver gravid. Undtagelsen er kun de par, der sammen med metoden for afbrudt samleje er yderligere beskyttet.

Den grundlæggende gruppe består af teenagere - de er ikke så erfarne og kan ikke kontrollere sig selv. Ca. 30% af alle tilfælde af uønskede graviditeter falder netop i denne aldersgruppe. Årsagen er uerfarenhed, manglende seksuel uddannelse og vilje. Dermed en stor procentdel af uønskede graviditeter, aborter, samtidige sygdomme. Metoden for afbrudt samleje vil ikke beskytte mod kønssygdomme og aids.

Mange unge piger og drenge mener, at man ved den første seksuelle oplevelse ikke kan blive gravid. Det er en fejltagelse at antage, at spermatozoer kun frigives med sæd på ejakulationstidspunktet. Gennem samleje går sæd ind i vagina sammen med smøremiddel og præ-ejakulerende væske. Dette er en fuldstændig urimelig antagelse, og hvis begge partnere er sunde, så er endda en dråbe sædvæske nok til at blive gravid.

Afbrudt samleje for mænd

Afbrudt samleje for mænd er yderst skadeligt. Tilstanden for konstant spænding og kontrol kræver betydelig mental styrke og kan føre til skuffende konsekvenser.

At være i en meget spændt tilstand, skal en mand gøre en stor indsats for at skifte og styre processen. Ikke kun at nervesystemet på grund af denne stressende tilstand hurtigt kommer til at bære, og sænker tonen i blodkarrene i penis. Mikroskopiske fartøjer i penisbarsten på grund af ustabilt tryk, knuder og adhæsioner dannes, til sidst erektil dysfunktion. Gradvist fører dette til krænkelse af styrke og for tidlig sædafgang.

Fra det psykologiske synspunkt er det afbrudte samleje for en mand patologisk og gør mere skade ikke kun for mænd, men også for kvinders sundhed. Han modtager ikke en bred vifte af fornemmelser, da han altid er under kontrol og i spænding. På grund af dette er der ofte lidelser i psyken, der fremkalder fysisk sygdom. Til metoden for afbrudt samleje var mere effektivt, det vil sige bedre at kombinere det med andre former for prævention (orale præventionsmidler, sædceller suppositorier, smøremiddel).

Konsekvenser af afbrudt samleje

Konsekvenserne af et afbrudt samleje kan være forskellige - dette og uønsket graviditet, seksuelt overførte sygdomme, lidelser i centralnervesystemet, seksuelle forstyrrelser, inflammatoriske processer i bækkenorganerne. 

 1. Selv en erfaren mand kan ikke kontrollere tildelingen af et præ-frøvæske, som indeholder en vis mængde aktiv sædceller. Hvis det afbrudte samleje finder sted i løbet af ægløsningstidspunktet, er sandsynligheden for, at befrugtning vil forekomme, maksimal. 
 2. Over tid er den naturlige mekanisme for seksuelle forhold overtrådt. Over tid udvikler kvinder kulde og ligegyldighed for mænd, og det modsatte køn har stor risiko for impotens, reducerer seksuel lyst. 
 3. I intet tilfælde bør du bruge denne præventionsmetode i tilfælde af uheldigt samleje - dette øger risikoen for at fange en kønssygdom. 
 4. Hvis metoden for afbrudt samleje i lang tid ikke fører til graviditet, indikerer dette en infertilitetsfaktor. I dette tilfælde er det værd at blive undersøgt af lægerne og at videregive de nødvendige tests.

Konsekvenserne af afbrudt samleje begrunder ikke sin hyppige anvendelse, så det er bedre enten at opgive denne beskyttelsesmetode eller at afhente individuelle præventionsmidler.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15]

Skader af afbrudt samleje

Skadet af afbrudt samleje er meget større end det forekommer - det er den mest almindelige form for prævention hos unge og er ineffektivt og forårsager samtidige komplikationer.

Først og fremmest er det fysiologiske system af ejakulation brudt - normalt udstødning af sæd sker refleksivt uden menneskenes stærke vilje. Ved at forstyrre samleje og producere ejakulation udenfor kvindens kønsorganer blokerer en mand med viljestyrke spændingen og derved forstyrrer processerne for inhibering og excitering af nervesystemet. Dette medfører skade på centralnervesystemet, neurosen, organ- og systemdysfunktion, tidlig sædafgang og impotens.

På grund af utilstrækkelig udstrømning af blod begynder trofiske forandringer i kroppens seksuelle organ. På dette stadium er risikoen for at udvikle infektioner og uspecifik inflammation i prostata høj, hvilket fører til hypertrofi og i sidste ende til prostatitis.

Skaden af et afbrudt samleje opleves ikke kun af en mand, men også af en kvinde. En kvinde får den maksimale spænding på tidspunktet for udstødning af sæd, og dette hjælper med at opnå orgasme, og med afbrudt samleje er det ikke. Hvis man ikke føler sig udsat for sæd, fuldfører en kvinde ikke den seksuelle handling fuldt ud. I øjeblikket produceres prostaglandiner ikke i hendes krop, som bare holder kroppen i tone. I fremtiden fører underskuddet af dette biologisk aktive stof til nervøse sammenbrud og seksuelle patologier.

Minussen af afbrudt samleje

Minussen af det afbrudte samleje råder overvejende over fordelene. Essensen af denne ældste præventionsmetode er at fjerne penis fra vagina, indtil udløbet begynder. 

 • Måske er den største ulempe en høj chance for at blive gravid. De højeste grader af uønskede graviditeter hos unge par og unge - de kan stadig ikke styre deres følelser og ønsker og bruger ikke yderligere præventionsmetoder. Det er umuligt at kontrollere den fysiologiske proces af ejakulation fuldt ud, så selv med en hurtig reaktion kommer en lille mængde sæd med aktive spermatozoer ind i vagina. Dette kan være nok til at befrugte ægget.
 • Den anden minus er risikoen for at fange en kønssygdom. Metoden for afbrudt samleje er relevant, når partnere har tillid til hinanden. 
 • Det tredje negative - den gradvise udvikling af seksuel dysfunktion hos mænd og fremkomsten af inflammatoriske processer i det lille bækkenets organer. På grund af blodstagnation i kønsorganerne forstyrres en række trofiske processer, og dette er fyldt med udviklingen af prostatahypertrofi og dens betændelse, som fører til seksuel impotens.

Heldigvis er denne proces på et tidligt tidspunkt behandlet, og det er muligt at genoprette den mandlige seksuelle funktion, men først og fremmest er det nødvendigt at opgive metoden for afbrudt samleje og vælge en individuel præventionsmetode.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.