^

Sundhed

Cholinesterase i blodet

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Cholinesterase i blodet - et af mange vigtige og nødvendige enzymer, som til korthed i den medicinske verden er udpeget af HE.

Sandt nok findes reel kolinesterase hovedsageligt i skeletets muskelvæv, i nervesystemet væv, et lille antal det findes i røde blodlegemer - røde blodlegemer. Denne kolinesterase hedder acetylcholinesterase eller AChE.

En anden CE blev kaldt serum eller pseudocholinesterase, men ikke på grund af dets "falskhed", men snarere på grund af nogle sekundære funktioner. Cholinesterase virker i vid udstrækning over hydrolysen af acetylcholin, der igen som en vigtig neurotransmitter overfører nerveimpulser.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Hvad er kolinesterasen i blodet?

Niveauet og aktiviteten hos ChE hjælper med at diagnosticere graden af forgiftning, afklare tilstanden og evaluere leverens funktion. Også før en seriøs kirurgisk indgriben udføres en analyse på XE for at udelukke alle mulige komplikationer og risici.

I serum afsløres niveauet af cholinesterase, der er nødvendigt for at vurdere leverens tilstand, for at bestemme graden af forgiftning. Den første reagerer på enhver forgiftning bare acetylcholinesterase, faldet i niveauet på 40% betragtes som en alvorlig trussel mod sundheden, når AChE under 80% af det normale, kan der komme et nervøst lammelse, og dets nul aktivitet kræver genoplivning. Cholinesterase er også vigtig for vurderingen af leverfunktionen. Hvis cholinesterase reducerer dets aktivitet med 40-50%, er det et signal om symptomer på akut hepatitis forme.70% reduktion af ChE-aktivitet - bevis for cirrhose eller slutstadiet liver onkoprotsessa. Aktivér over det foreskrevne niveau af cholinesterase kan til forskellige sygdomme, det er tegn på CHD (kronisk iskæmisk hjertesygdom), diabetes er også mulig. Cholinesterase øges også i genetisk hepatose med hyperpigmentering - Gilbert syndrom. Det skal bemærkes, at kolinesterase i blodet kan være helt normalt med latent hepatitis, hvilket forekommer uden tydelige kliniske symptomer. I sådanne tilfælde er der behov for en mere grundig, detaljeret diagnose.

Cholinesterase i blodet, dets normale niveau og ændringer

Det normale niveau af cholinesterase ligger i området fra 5300 til 12900-13000 enheder / liter.

Reduktion af cholinesterase forekommer med alle kroniske sygdomme forbundet med leveren, med udvikling af cirrose, efter udførelse af kirurgiske operationer og ordinering af visse lægemidler. Derudover er et kraftigt fald i cholinesterase mulig ved akut forgiftning, oncoprocesser og myokardieinfarkt. Derudover sænkes kolinesterase i blodet hos mange gravide kvinder, især i tredje trimester.

Stigningen i kolinesterase signalerer om hypertension, mulig nephrose, diabetes af alle typer, nogle psykiske sygdomme (MDP), onkologiske processer i brystkirtlerne, akut alkoholafhængighed. Derudover kan kolinesterase i første trimester øges hos gravide kvinder, dette betragtes som normen.

Cholinesterase i blodet - En vigtig biokemisk indikator, direkte relateret til andre enzymer - Transaminaser. Hvis kolinesterase sænkes, øges transaminasernes aktivitet og omvendt. Hvis cholinesterase i blodet normaliseres ved passende terapeutiske foranstaltninger, indikerer dette, at leverfunktionen genoprettes.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18]

Hvad er kolinesteras rolle i blodet?

I de senere år er cholinesterasefunktioner ved hjælp af flere undersøgelser blevet mere forståelige. Ud over det faktum, at dette enzym aktivt overfører nerveimpulser, blev der fundet mere end 20 år siden en anden egenskab af CHE - hydrolysen af overskydende acetylcholin -. Så med Alzheimers sygdom, når aktiviteten falder og "udmattelse" af AChE, antages deres funktion af pseudocholinesterase.

Serumenzym kan med rette betegnes som beskyttende. Cholinesterase beskytter kroppen effektivt fra forskellige toksiner, især carbamater, organophosphater og andre, som desværre nu er til stede i store mængder i fødevarer (pesticider, nitrater). Også cholinesterase i blodet klare sig godt med forgiftning med stærke æteriske giftstoffer - sarin og andre kan lide det, med en overdosis af psykoaktive stoffer. Kokainforgiftning kan neutraliseres ved præparater indeholdende syntetisk CHE. Statslig regulering af cellemembraner, er involveret i dannelsen af peptider (aminosyrerest molekylære forbindelser), cholin stofskifte - dette er ikke en komplet liste over funktioner, der fører blod cholinesterase.

Hvor er der dannet cholinesterase?

Cholinesterase anden type, dvs. Serum, syntetiseres i leveren, dels det genererer pancreas og ind i blodet cholinesterase ved dets frigivelse i leveren.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.