^

Sundhed

Blødningens varighed (ifølge hertugen)

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Varigheden af blødning (ifølge hertugen) er en specifik teknik til vurdering af tilstanden af kredsløbssystemet, mere præcist - skibene. Normalt, ifølge denne metode, bør perioden fra begyndelsen til stop af blodtab ikke være mere end tre minutter.

Hemostase er en meget vigtig funktion, et helt biologisk kompleks, der tager sigte på at stoppe blodet i tide, således at kroppen ikke mister den over den fysiologiske norm. Ved mekanismer til regulering af blødning er hæmostasen opdelt i vaskulær blodplade eller primær og sekundær, passende koagulation af blodgennemstrømning.

Varigheden af blødning (ifølge hertugen) er en evaluering af tilstanden af trombocytter. Hvis de vaskulære vægge er beskadiget, så skal blodpladerne helst aktiveres straks for at deltage i koagulation - hæmokoagulering. Fartøjer med normal elasticitet spasmodiruyutsya og tilstoppede aggregerede blodplader (aggregering - limning, klumpceller). Således lukkes fartøjet af en primær, meget vigtig formation kaldet den "hvide trombose".

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Hvordan udføres prøven?

Ofte er blødningens varighed (ifølge hertug) udført af en speciel nål, det kaldes også nålen til Frank. Den består af en hul krop med en udløser. På den ene side har nålen en kobling til en fjeder, på den anden side et lille spids. Nålen i dette design er meget praktisk, da laboratorietekniker kan regulere den nøjagtige dybde af punkteringen. Ved hjælp af at trække udløseren, når foråret er rettet, laves en meget lille punktering. Duque-testen giver et hegn på ikke mere end 1 ml materiale, det vil sige blod. Punktet sker i fingeren, oftest i den navnløse eller i ørebenet.

Er der alternative måder at bestemme varigheden af blødning?

Varigheden af blødning (ifølge hertugen) er ikke den eneste metode i det moderne diagnostiske kompleks. Ofte bruger laboratorieteknikere mere sofistikerede og følsomme metoder i stedet for at skarpe det menneskelige øremærke. Kunstigt fremkaldt vanskeligheder for venøs udstrømning - stasis (ofte ved hjælp af en enhed til overvågning af blodtryk), så sker der en punktering i skarens øverste zone af underarmen. Særlige dråber blod dryppes hver 20-30 sekunder med specielle sterile klud. Normalt er pletterne efter tre minutter på det sidste serviet små, og efter yderligere to minutter stopper blødningen.

Ikke desto mindre har blødningens varighed (ifølge hertugen) som en metode, der er testet af århundredet, ret til at eksistere. Desuden fortsætter hundredvis af laboratorier med denne test, og lægerne er vant til at stole på denne teknik ved hjælp af beregninger for at afklare diagnosen og justere terapeutiske foranstaltninger.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12], [13], [14], [15], [16]

Ved hjælp af hvilke indikatorer vurderes primær hæmostase?

Desuden vurderes blodpladeaktivitet som bestemt ved blødningens varighed (ifølge hertugen) ved anvendelse af:

  • Beregning af antallet af blodplader
  • Beregning af en specifik blodpladeformel;
  • Estimeringer af aggregering af adenosindiphosphat (ADP) og blodplader;
  • Vurdering af blodpladernes evne til at aggregeres med collagen;
  • Bestemmelse af muligheden for blodplader at aggregeres med adrenalin;
  • Koagulationsestimater er aktiviteten af von Willebrand-faktoren.

Metoden til bestemmelse af den tid, hvor en blokering af beskadigede karre dannes, blev udviklet af den amerikanske videnskabsmand, patolog William Duke i begyndelsen af det 20. århundrede. Tidligere blev prøven taget af en scarifier eller en tynd nål fra ørepinden, senere - fra en finger.

Hvordan vurderes varigheden af blødning (ifølge hertug)?

Normal hæmostase er i stand til at klare blodtab, jo mere mikroskopisk er det om to eller tre minutter. Hvis koagulationen forsinkes henholdsvis, og blødningens varighed (ifølge hertugen) vil være større. Dette kan indikere en baggrund for andre indikatorer, der afviger fra normen, om leverpatologier, hæmofili og andre sygdomme. Det skal bemærkes, at den periode, der måles, kan afhænge af blodprøveudtagningsstedet - fingerspids eller øre.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.