^

Nyttige sporstoffer: sølv

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Sølv er ikke kun et fremragende metal til kæder, øreringe og ringe, men også et vigtigt mikroelement til kroppen. Sølv har altid været brugt ikke kun i ritualer til udvisning af onde ånder, men også til udvisning af sygdom.

Forberedelser med sølv

Forberedelser med sølv

De mest populære af dem er sølvnitrat og sølvkolloider. De hedder collargol (første gruppe) og protargol (anden gruppe). I deres sammensætning er sølv ligesom små partikler, som er vanskelige at overveje. Men de er overraskende solide.

Sølv er tungere end vand, så det ikke falder på bunden af lægemidlet, det opdrættes med specielle tilsætningsstoffer, som gør væsken mere homogen.

Forberedelser, der bruges til at fortynde en sølvopløsning, indeholder albumin, et ægprotein. Der er meget sølv i det - op til 75%, resten - tilsætningsstoffer i kombination med æggehvide. Forberedelsen kan se ud som et pulver af blå farve.

Sandt nok sker det ikke altid i form af et pulver. Dens former er forskellige: creme, gnidning, salver, løsninger. Disse stoffer - protargol og kollargolom - gnides steder af betændelse, traumer.

Forberedelser med sølv anvendes til følgende sygdomme

  • Sygdomme i øjnene (øjendråber med sølv)
  • Salver til helbredelse og desinfektion af sår
  • Salver og flydende opløsninger baseret på sølv til fjernelse af betændelse i slimhinderne
  • Salver og opløsninger med sølv for at fjerne purulente infektioner i sår
  • Forberedelser i form af opløsninger og cremer til behandling af hud berørt af erysipelas

Sølv er godt, fordi det aktivt kæmper mod infektioner. Denne funktion er meget nyttig til eliminering af alvorlige hudlæsioner.

Sølv i de rigtige doseringer

Sølv i de rigtige doseringer

Sølv, der anvendes i medicinske præparater, hjælper med at bekæmpe betændelse, reducerer sandsynligheden for infektion. Men du skal være forsigtig med doserne: hvis sølv er sat i opløsningen mere end normalt, kan vævene brændes. Til behandling af øjen- eller hudsygdomme kræves en opløsning af sølvnitrat i koncentrationer på højst 2%.

For en opløsning af sølv, der indtages oralt, kræves en endnu lavere koncentration: op til 0,06%. Selv sådan en lille mængde sølv kan kæmpe med betændelse, mavesår, gastritis.

Hvis du tager en del af sølvnitrat og blander det med to dele kaliumnitrat, kan du med succes brænde sårene på huden.

Vand med sølv: nyttige egenskaber

Sådant vand heler og desinficerer også. Hvis du lægger en meget lille mængde sølv i vandet, lukker det væksten af bakterier i den. Vand bliver meget rent og meget mere nyttigt til brug. Og du behøver kun sølv - for 1 ton vand vil det være nok til 30 gram af dette fantastiske metal. Sandt nok vil der være en lille smag af sølv.

Men hvis du fortynder sølv i en lidt højere koncentration - op til 50 gram pr. Ton - vil smagen slet ikke blive hørt, men vandet bevarer stadig sine nyttige egenskaber.

Det er på grund af denne værdifulde egenskab, at sølv rengøres af vand. Sådant vand hældes i filtre og kølere. Sandt nok er det dyrere end normalt.

Også til svømmebassiner anvendes vand med små doser sølv. Sådant vand er i stand til at ødelægge planter og skadelige mikroorganismer, men for mennesker er det ikke farligt. For ikke at overskride doserne af sølv, er de strengt kontrolleret, især til rengøring af pools.

Hvordan har sølvioner rent vand?

De ødelægger strukturen af molekyler af skadelige mikroorganismer og derved neutraliserer dem. Sølvioner desinficerer vand, forbinder med aminosyrer og derved forbedrer deres oprensningsegenskaber.

Meget godt for rensende vand ville være løsninger af kviksølv og kobber, men de er mere skadelige for menneskekroppen. At ødelægge skadelige bakterier fylder de samtidig menneskekroppen med toksiner og ødelægger det sammen med dårlige mikroorganismer.

Overdosering af sølv er farlig

Hvis sølv i vandet er mere end normalt, renser vandet ikke længere kroppen af toksiner og bekæmper ikke infektioner, men forårsager forskellige sygdomme. Immunsystemet begynder at reagere fjendtligt på forøgede koncentrationer af sølv, immunitetsfald og i stedet for den ædle funktion af kampinfektioner reducerer sølv tværtimod modstanden mod dem.

Hvis du overdriver med sølv, kan hjerneskibene udvide for meget og forårsage hovedpine. Det samme gælder for rygmarvets skibe, hvilket kan medføre risiko for udvikling af blodpropper.

Højere doser sølv kan også provokere forstyrrelse af de indre organer, især leveren, skjoldbruskkirtlen, hjertet, nyrerne. Overskydende sølvdoser forstyrrer også nervesystemets funktion. Sandt nok har sølv ret hurtigt at udskilles fra kroppen. Men det er bedre ikke at tage risici ved store doser.

Hvordan påvirker sølv overdoser huden?

Huden under påvirkning af sølv ændrer sin skygge fra sundt til blåligbleg. Hvis kroppen hele tiden modtager doser sølv, selv om den er lille, udvikler en sygdom som argyria.

Sølv kan akkumulere i muskelvæv, knoglevæv, hjerne, nyrer, lever, milt. En person, der konstant udsættes for sølvdoser, er umiddelbart synlig fra den blålige hudfarve, nogle gange ret mørk. Det kan nok tage mange år, men du skal alligevel være opmærksom på den uregulerede brug af stoffer med sølv.

Tegn på forgiftning af kroppen med sølv er meget langsomt, men konsekvenserne er irreversible: det er meget svært at neutralisere dem senere. En sund hudfarve vil ikke vende tilbage. Selvom en person ikke føler sig syg med sølvforgiftning.

Det eneste positive øjeblik med argyria er desinfektion af kroppen og ødelæggelsen af infektioner.

Inden du begynder at tage medicin med sølv, skal du kontakte din læge for ikke at overskride doserne.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.