^

Hvordan påvirker vitaminer immunitet?

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Hvis vi ikke har et stærkt immunforsvar, så bliver vi ofte syge. Dette er et aksiom. Vitaminer hjælper immunsystemet modstand mod fjendens svampe, bakterier og vira. Hvordan sker dette? Vi vil beskrive mere detaljeret.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Vitaminer og immunitet er det rigtige venskab

Immunitet er en persons evne til at modstå forkølelser og andre sygdomme. Hvis det er stærkt, er vi syge meget sjældnere end med et svækket immunsystem. For eksempel kæmper immunceller kræftceller og ødelægger dem. Og så falder risikoen for kræft for en person.

Men hvad med vitaminer? De hjælper med at udvikle immunceller ordentligt såvel som antistoffer og andre stoffer (de kaldes signalering, de er ansvarlige for organismens reaktion på sygdomsfremkaldende middel).

Hvis vitaminer er mangelfulde, kan vi blive syge oftere end hvis vi bekymrer os om vores helbred.

Sådan justeres immunsystemets normale funktion?

Du skal vende sig til en ernæringsekspert eller endda en terapeut og beregne dit daglige krav til vitaminer samt et kompleks af vitaminer og mineraler, der er nødvendige for din krop.

Dette daglige krav til vitaminer til dig kan ikke være meget stort. Men uden det kan du blive træt hurtigere på arbejde, være i dårlig humør, det virker uden grund. Hud og hår uden de nødvendige vitaminer skal også ikke skinne med sundhed. For at tilfredsstille kroppens behov for vitaminer er det vigtigt at vide, at de kan tages i et kompleks (købt på apotek) eller fra naturlige produkter.

Hvad sker der, når der mangler vitaminer i kroppen?

Hvis kroppen mangler visse vitaminer, tjener det os meget mindre og værre. Med mangel på visse vitaminer udvikler alvorlige sygdomme. Så vær opmærksom!

Mangel i kroppen af A-vitamin fører til problemer med udviklingen af antistoffer, der modstår forkølelse

Manglen på vitaminer B - B5, B9, B12 fører til svækkelse af immunsystemet, hæmning af dets reaktioner på fjendens agenter og manglende evne til at modstå dem. Et tungt måltid til en mangel på B-vitaminer, især vitamin B6 også begynder dårligt fordøjet og absorberet, hvilket fører til en masse af toksiner i kroppen, svaghed, sløvhed og kropsfedt.

Vitaminer i gruppe B i et kompleks med vitamin A, D, E bidrager effektivt til at bekæmpe virus. Deres modtagelse er en fremragende forebyggelse af virussygdomme.

C-vitamin (eller som vi kalder det ascorbisk) er meget godt i kampe mod infektioner, det giver os ekstra energi, livskraft.

Manglen på E-vitamin i kroppen fører til en forringelse af nervesystemet og det visuelle system. E-vitamin er et glimrende middel til at forbedre syn, det gør immunsystemet stærkere og øger modstanden mod forkølelse, især hos folk i alderdommen.

Hvorfor tage vitaminer?

Ifølge diætister lider børn, der modtager rettidige og tilstrækkelige mængder vitaminer på anbefaling af en læge meget mindre, men udvikler sig bedre. Deres nervesystem og motorsystem fungerer meget bedre end deres jævnaldrende, som ikke får nok vitaminer. De er mindre tilbøjelige til at blive påvirket af virussygdomme og de relaterede til det kardiovaskulære system.

Mor, der under graviditeten aktivt tager vitaminer, reducerer risikoen for miskraer, og de giver ofte sunde babyer, end dem, hvis vitamindigt er dårligt.

Vi alle om vinteren, i løbet af den kolde årstid, har egenskaben om at blive syg og ligge i sengen på grund af influenza eller koldt. Så hvis vi regelmæssigt tager et kompleks af vitaminer, vil disse felinger i sengen og arbejdets udeladelser forstyrre os meget sjældnere. Alt for, at når vi indtager vitaminer, øger vi signifikant kroppens modstand mod infektioner. Hverken ARI eller influenza vil være forfærdeligt for os.

Det er meget vigtigt at tænke på at tage vitaminer, konsultere en læge om deres doser. Doseringen af vitaminer bør vælges korrekt, og selve vitaminerne er afbalanceret.

Desuden vil den korrekt udvalgte sammensætning af vitaminkomplekset gøre det muligt at reducere risikoen for allergier og uønskede reaktioner i kroppen til disse eller andre produkter og præparater.

Dette vil sikre dig nøjagtigt det resultat du har stræbt efter - god sundhed og god ånd.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.