^

Hvad er ægløsning?

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

"Hvad er ægløsning og hvordan man definerer det?" Dette spørgsmål er relevant for de kvinder, der planlægger at blive gravide eller omvendt, mens de foretrækker at afstå fra graviditet. Faktum af graviditet eller mere præcist opfattelse er sammensmeltningen af en sæd med et modent hun-æg. Ægget passerer forberedelsesprocessen - modning i æggestokkene, og kommer derefter ud af dem. Frigivelsesperioden for ægget klar til befrugtning kaldes ægløsning, det vil sige ægløsning. Ordet har en latinsk rod, der betegner et æg (æg).

For at finde ud af, hvad ægløsning er, skal du følge hele processen fra begyndelsen til slutningen. Æggestokke indeholder en særlig rund dannelse - follikelen. Det er i det, at der er et æg, der forbinder en udviklingscyklus. Follikelen indeholdende cellen modnes og udvikler sig med den i ca. To uger. Som udviklingsboblen producerer konstant kvindelige hormoner - østrogener. Østrogener påvirker på sin side livmoderenes foring, som om at forberede det på evt. Opfattelse. To uger senere, når buret er klar, brister vesiklen ud og frigiver det modne æg udad. Salpinx har fine fremspring protein - pili at fange den modne celle og føre det sammen med væsken lækker fra den opbrudte follicle, i bughulen. Ovarier fra mavemuskulaturen falder hurtigt i livmoderen, æggeleddet, der også kaldes ovidukten. Det er i livmoderens lumen at et afgørende "møde" af en moden celle og sæd kan forekomme. Hver cyklisk periode er kendetegnet ved modningen af en lang række follikulære vesikler (op til flere tusinde), men kun en af mange tusind "ægløsninger". Det viser sig, at kun ét æg kan befrugtes - et enkelt æg. Undtagelsen er udviklingen af to modne follikel, så der er en chance for at føde tvillinger (dizygote). Mens de modne celler søger et møde med den mest aktive af de mange millioner af deres kolleger sæd, er follikulært boble også omdannet til corpus luteum. Folliklen indeholder luteinceller, der har en karakteristisk gullig tinge, og de begynder at formere sig hurtigt og frigive progesteron. Processen med dannelsen af den gule krop varer også ca. To uger, hvilket er anden fase af menstruationsperioden. Nu har du lært, hvad ægløsning er, og her er hvordan man genkender det, læs nedenfor.

Hvad er den subjektive følelse af ægløsning?

  • Karakteristisk smerte, trækker, prikkende, normalt i underlivet; 
  • Øget seksuel spænding 
  • Nogle ændringer i vaginal udslip er mere rigelige (østrogenhandlinger); 
  • Måske en svag hævelse i maven og hævelse af labia; 
  • Lidt puffiness af hele kroppen; 
  • Usædvanlig følsomhed i huden, især i brystet; 
  • En lille stigning i brystkirtler, det er muligt deres ømhed.

Hvordan man bestemmer ægløsning?

Ægløsning bestemmes ved hjælp af specielle teststrimler, der viser niveauet af lutein. Luteiniserende hormon (LH) i perioden med ægløsning udskilles meget aktivt, og dets niveau er signifikant forøget. LH er til stede i urin, hvorved testen kan vise, hvor højt hormonindholdet er i det.

Klassisk forekommer ægløsningstiden mellem den 12. Og 15. Dag med en standardcyklus på 28 dage. Hvis menstruationsperioden er kortere, for eksempel 21 dage, kan ægløsning forekomme den syvende dag, fra begyndelsen af cyklusen.

Begrebet befrugtning afbryder ægløsning. Hvis undfangelsen ikke forekommer, dør en moden celle i ovidukten og udskilles under menstruationsblødning. Derefter gentages cyklen.

Hvad mange kvinder ved om ægløsning hjælper disse oplysninger med at planlægge en graviditet mere omhyggeligt og bevidst eller at blive beskyttet mod det rettidigt og dermed undgå abort.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.