^
A
A
A

Rødt kød bidrager til udviklingen af åreforkalkning

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 12.03.2022
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

24 January 2022, 09:00

Tilstedeværelsen af rødt kød i kosten forårsager øget intra-tarm reproduktion af bakterien Emergencia timonensis. Denne mikroorganisme er kendt for det faktum, at der i processen med dets metabolisme produceres et stof, der bidrager til udviklingen af patologier i det kardiovaskulære system. Denne information blev givet udtryk for af personalet på det kliniske center i Cleveland. De offentliggjorde resultaterne af undersøgelsen på siderne af Nature Microbiology.

Vi taler om resultaterne af et langsigtet videnskabeligt arbejde, der blev indledt for mere end ti år siden. I de tidlige stadier af undersøgelsen opdagede forskerne et af de vigtigste biprodukter fra den bakterielle behandling af rødt kød og andre animalske produkter. Det viste sig at være trimethylamin-N-oxid, et stof, der i høj grad øger risikoen for at udvikle kardiovaskulære patologier og cerebrovaskulære ulykker.

For omkring tre år siden fandt forskere ud af, at aminosyren carnitin under påvirkning af visse intra-intestinale processer omdannes til trimethylamin-N-oxid. I det første trin dannes mellemstoffet γ-butyrobetain, som under påvirkning af tarmmikrobiomet omdannes til trimethylamin, en forløber for trimethylamin-N-oxid. Som videnskabsmænd forklarer, er der et stort antal mikroorganismer i tarmene, som kan omdanne carnitin til γ-butyrobetain, men ikke alle kan omdanne det til trimethylamin.

Eksperter sporede forholdet mellem niveauet af trimethylamin-N-oxid og udviklingen af kardiovaskulære patologier. For at indsamle beviser analyserede de sammensætningen af blod- og tarmmikrobiomet hos 3.000 deltagere og undersøgte yderligere deres madvaner. Det blev fundet, at tarmene hos de forsøgspersoner, der foretrækker at spise rødt kød, var rigelige med mikroorganismer Emergencia timonensis, som bidrager til den usikre omdannelse af γ-butyrobetain til trimethylamin og derefter til trimethylamin-N-oxid. Derudover havde frivillige, der spiste kød, en øget tendens til at danne aterosklerotiske plaques og intravaskulære blodpropper. Men i tarmmikrobiomet hos mennesker, der holder sig til en vegetarisk og vegansk kost, blev disse mikroorganismer fundet i en minimal mængde eller var fuldstændig fraværende.

Da deltagerne skiftede til en overvejende plantebaseret kost, var der et fald i antallet af usikre tarmmikroorganismer. Dette indikerer kun, at korrektion af spisevaner og præferencer vil hjælpe med at minimere risikoen for at udvikle kardiovaskulære patologier og komplikationer af disse sygdomme. Denne opdagelse kan også bruges som forebyggelse af åreforkalkning, hjerteanfald, slagtilfælde og hjerteanfald.

Detaljer er beskrevet på NATURE -kildesiden

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.