^
A
A
A

Myter og fakta om katarakter

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

01 April 2011, 14:47

For mange mennesker over 60 år lød diagnosen katarakt som en sætning. Katarakter - en skadelig sygdom og udvikler sig langsomt, så folk bemærker ikke straks, at han har dannet sådan en ubehagelig sygdom og ikke skynder sig at konsultere en læge. Men det er forkert, fordi kun en højt kvalificeret øjenlæge vil kunne opdage katarakt på et tidligt stadium på kortest mulig tid, hvilket eliminerer sygdommen. Der er en enorm mængde myter og spekulationer om grå stær. I dag uddriver Excimer myter - fordi vi ved alt om vision ... :)

Myte nummer 1. Katarakt er ikke en alvorlig sygdom

Dette er virkelig en myte, fordi katarakter er en af de mest alvorlige øjenlidelser, der oftest rammes af folk i alderdommen. Selvfølgelig kan der også forekomme grå stær hos unge mennesker, men sandsynligvis vil det være som følge af skader på linsen med skader, ultraviolet stråling, eksponering for visse kemikalier og så videre.

Linsen i det menneskelige øje er en "naturlig linse". Det er gennemsigtigt, elastisk - det kan ændre sin form, næsten øjeblikkeligt "bringe fokus", som en person ser godt både nær og langt ud. Med katarakt opstår der delvis eller fuldstændig oversvømmelse af linsen. På grund af overtrædelsen af linsens gennemsigtighed begynder kun en lille del af lysstrålerne at komme ind i øjet, så personen ser utæthed og sløret, især i stærkt lys. I løbet af årene udvikler sygdommen sig: området for turbiditet stiger og synet falder.

Når kataraktfasen begynder, begynder den hævede lins at optage det meste af det fremre kammer i øjet, hvilket forstyrrer udstrømningen af den intraokulære væske. Som følge heraf er der en stigning i intraokulært tryk, og glaukom udvikler sig. Dette er meget farligt, da uden behandling er vision uigenkaldeligt tabt.

Myte nummer 2. Katarakt kan helbredes ved alternativ medicin og uden kirurgi

Hidtil er der i moderne medicin ingen stoffer, der kan genoprette linsens gennemsigtighed. Dens uklarhed er den irreversible proces af proteinerne indeholdt i den, som ikke kan slippes af med diæt, speciel massage eller på andre måder. Den eneste vej ud er kirurgi, oftalmologer i hele verden tror.

Myte nummer 3. Driften er meget lang

I moderne oftalmologi er den mest effektive, hurtige og smertefri kataraktbehandling phacoemulsification med implantationen af en kunstig linse. Når operationen tager ca. 15 minutter, udføres den under lokalbedøvelse, mens patienten ikke oplever ubehag. Operationen kan opdeles i flere faser: For det første skaber oftalmisk kirurg med et diamantværktøj en mikrokut, ca. 3 mm, og alle yderligere manipuleringer producerer gennem den. Derefter omdannes linsen til en emulsion og fjernes fra øjet ved hjælp af en speciel sonde ved hjælp af ultralyd. Gennem en mikrokilde i kapslen, hvor linsen tidligere var placeret, indsættes en fleksibel linse i foldet tilstand, som uafhængigt udfolder sig inde i øjet og er sikkert fastgjort. Efter en sådan kirurgisk indgriben er der ikke behov for suturering, da mikrokutten er selvforseglende.

Myte nummer 4. Efter operationen skal du forblive på hospitalet i lang tid

Vær ikke bange, du behøver ikke at ligge på hospitalet. I Excimer-klinikken udføres en operation for katarakt på ambulant basis, det vil sige uden hospitalsindlæggelse og på samme dag vender patienten hjem. Restriktioner på fysisk aktivitet er minimal, genopretning er smertefri. Før ankomsten af phacoemulsification var alt dette umuligt. Kun moderne metoder har gjort det muligt at opnå sådanne gode resultater.

Myte nummer 5. Stadig brug for at bære briller

Det er godt nok at se dig begynde om et par timer, og den maksimale synsstyrke genoprettes i en periode på 2 dage til 1 uge. Når vi beskæftiger os med en diagnose af "grå stær" i "excimer" vil hjælpe dig ikke bare for at slippe af sygdommen, men også til at genoprette din vision, at opnå den højest mulige skarphed, smertefrit og effektivt, så man undgår de komplikationer og restriktioner for udøvelsen efter tilbagebetalingsperioden.

I den oftalmologiske klinik "Excimer" er den mest moderne præstation af verdens oftalmologi inden for kataraktbehandling de multifokale linser. Den klar fordel af multifokale linser er, at de giver dig mulighed for at opnå lige så godt syn uden briller både nær og fjern, da de har ikke én, men flere tricks, der gør det muligt godt at se objekter på forskellige afstande. Du behøver ikke bruge briller mere, når du læser og arbejder med små genstande.

I "Excimer" oftalmisk klinik vil kvalificerede specialister redde dig fra katarakter og briller, hvilket giver en behagelig vision i alle situationer. I Excimer er de sikre på, at katarakter ikke er en dom.

Hvis du har problemer med syn, så finder du på webstedet excimer alt, hvad du har brug for. Vi vil fortælle dig om, hvad der er øjenlidelser og vigtigst af alt, hvordan man behandler dem, besvar alle dine spørgsmål (still et spørgsmål til en øjenlæge). Siden har en separat side for fremtidige moms, dedikeret til synsproblemer og graviditet. Og også for dem der arbejder meget på computeren (vision og computer). Lad os foreslå, hvilke øvelser for øjnene kan genskabe visionen og hvordan man overholder lysets hygiejne.

Excimer-lægerne satte sig som mål at gøre oftalmisk pleje endnu mere tilgængelig for dem, der har brug for det. Der er rabatkort i klinikken. En fuldstændig computerdiagnostisk undersøgelse udføres for hver patient. Når du registrerer dig for en aftale via klinikkens hjemmeside, får du 5% rabat for fuld computer vision diagnostik med råd fra en øjenlæge.

Vi hjælper gerne med dig.

Kontakter:
Clinic Excimer,
Kiev, Dimitrov St., 5-B
Tel. (044) 238-6800

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.