^
A
A
A

Mennesket har allerede forurenet atmosfæren i to tusinde år

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

15 June 2017, 09:00

Atmosfæren begyndte at blive forurenet på grund af menneskelige handlinger for to tusind år siden, under velstanden i det antikke romerske rige: det var så, at et stort antal bly og andre skadelige forbindelser begyndte at komme ind i luften. Dette er rapporteret af specialister i paleoklimatologi fra Harvard University.

"Vi har fået udtømmende oplysninger om, at menneskelig aktivitet fører til konstant forurening af atmosfæren i mindst to tusinde år. Kun periodiske reduktioner i antallet af mennesker, der bor på planeten, såvel som økonomisk tilbagegang reducerede graden af forurening til sådanne indikatorer, som i dag kaldes "naturlige", siger Dr. Alexander More fra det amerikanske universitet i Harvard.

I løbet af de sidste par år, videnskabelige eksperter undersøgt i detaljer funktioner i menneskets aktiviteter og en stigning i antallet af verdens befolkning, med vægt på, hvordan disse faktorer påvirker klimaet og miljømæssige ændringer før den seneste epokegørende periode. Det er de ændringer, der er sket i de sidste to århundreder, der førte til begyndelsen af såkaldt global opvarmning og en forøgelse af indholdet af giftige og skadelige forbindelser i luft, vand og jord.

For eksempel opdagede forskere sidste år, at starten på global opvarmning ikke kunne startes i 50'erne. Tyvende århundrede, og i slutningen af det nittende århundrede - i denne periode var de europæiske lande og USA på toppen af den industrielle udvikling.

Historikere henledte opmærksomheden på andre faktorer og tendenser i miljøforurening. Befolkningen i det gamle Rom og andre nationer massivt brugt bly: ham at gøre de retter, rør, husholdningsartikler mv Forskere har tænkt over den måde, hvorpå den aktive brug af bly kan påvirke den økologiske tilstand af planeten på det tidspunkt ..

Specialister udførte forskning i Alperne - på steder hvor isen blev deponeret massivt i mange tusinder af år. Forskere tog prøver og bestemte indholdet af bly i dem for at vurdere virkningen af civilisationens indtræden på Jordens forurening.

Som det viste sig, var luften i Europa forurenet i alle to tusind år, bortset fra mindre perioder, hvor menneskelig aktivitet blev suspenderet af en eller anden grund. Således var den længste periode med at stoppe menneskelig aktivitet den stærkeste europæiske epidemi forbundet med pesten. Denne epidemi varede fra 1349 til 1353 år. Ifølge undersøgelsen er smeltepunktet af bly næsten helt stoppet på grund af pesten. Mindst 1/3 af Europas samlede befolkning blev dræbt, hvilket førte til krænkelse af de fleste handelstransaktioner og økonomiske og industrielle bånd. En lignende situation udviklede sig i 1460, såvel som i årene 1880 og 1970.

Det er muligt, at bly ikke er det eneste giftige element, der førte til luftforurening. En lignende toksisk virkning blev manifesteret under behandlingen af kviksølv og svovlgasser.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.