^

Hvordan påvirker østrogen formen forandringer?

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 17.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Vidste du, at kvindelige hormoner østrogen kan påvirke mere end 400 funktioner i kroppen? Og så det kan ændre endda skitserne i figuren, stemningen og det generelle velfærd. Mere om virkningerne af østrogen på kvindens krop

trusted-source[1], [2], [3]

Østrogener og vægt

Hvis kroppen har tilstrækkelig østradiol, vil vægten af kvinden ikke svinge, som det sker i fravær af dette hormon. Undersøgelser, der er blevet gennemført for nylig, bekræfter, at det er østrogen, der aktivt deltager i normaliseringen af stofskifte og som følge heraf - normaliseringen af vægten.

Vil du vide, hvad der sker, når en kvinde stopper eller næsten ophører med at udvikle estradiol? Som regel sker det i perioden før overgangsalderen senere.

Hvordan påvirker østrogen formen forandringer?

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Så ved lave doser af østradiol ...

  1. På overfladen af de indre organer og i bukhulefedtaflejringsformen, og vægten stiger betydeligt. Til gengæld producerer fedtvæv også hormoner - estron og androgener, det øger niveauet af cortisol - et stresshormon.
  2. Alle disse hormoner i samfundet er i stand til at forårsage risikoen for diabetes. De har også negativ indflydelse på det kardiovaskulære systems funktion samt lungerne. Forhøjede niveauer af østrogener og androgener kan også provokere brystkræft.
  3. Muskelvæv med reducerede doser af østradiol bliver mere uforskammet og genvindes meget vanskeligt. Fedt under pletterne på hofterne og siderne bliver også mindre tæt, den menneskelige hud ser sagke, uelastisk ud.
  4. Hvis niveauet af østradiol falder, bliver kvindens kortisolniveau højere. Øget stressniveau. Fra denne fedtbutikker i kroppen bliver mere.
  5. Reduktion af produktionen af østradiol, kroppen øger samtidig niveauet af cortisol. Herved begynder skjoldbruskkirtlen at producere mindre hormoner. Arbejde shchitovidki kan blive brudt.
  6. Når østradiol i kroppen er mindre, produceres insulin mere, men kroppen opfatter det ikke. Og dette undertrykker dannelsen af sukker i blodet. Som følge heraf bliver fede aflejringer større - en kvinde vender sig tilbage og forstår ikke grundene.
  7. Når østradiol i kroppen bliver mindre, kan du bemærke dette på den voksede talje. Fedtindskud deponeres primært der. Dette skyldes øget produktion af androgenhormoner og en stigning i insulinniveauet i blodet.
  8. På grund af faldet i niveauet af østradiol kan en kvinde have søvnløshed. En enorm kendsgerning: jo værre en person sover og jo mere rastløs hans søvn, jo mere hæmmer væksthormonerne. Hvis det er kortere: værre søvn - du bliver værre. Dette er meget vigtigt for teenagepiger i menstruationsperioden. Væksthormoner, træg udviklet, hæmmer metabolismen og stimulerer produktionen af fedt på siderne og taljen.
  9. Hvis væksthormoner ikke er nok i kroppen, bliver muskelvævet tabt og bliver blabby, og fedt tværtimod optager aktivt. Muskelmasse genoprettes meget dårligt.

For at undgå så alvorlige konsekvenser for trivsel, vægt og humør er det vigtigt at kontrollere niveauet af østrogener i kroppen. Især østradiol. Med tiden, gå til endocrinologen og vær godt.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.