^

Sundhed

Hvad er phalloplastik?

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 16.11.2022
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Phalloplasty er korrektion og/eller rekonstruktion af den mandlige penis gennem kirurgi. Behovet for denne plastikkirurgi kan opstå af forskellige årsager.

Indikationer for proceduren

Indikationer for phalloplasty hos mænd omfatter:

 • skader og skader på penis , herunder dens knusning og fuldstændigt tab (traumatisk amputation), forbrændinger, krænkelse med efterfølgende vævsnekrose osv.;
 • penektomi overført af medicinske årsager (især med maligne neoplasmer i urinrøret eller penis);
 • penis huddefekter, der ikke er modtagelige for konservativ terapi;
 • unormal placering af den ydre åbning af urinrøret - epispadier eller  hypospadier ;
 • medfødt afvigelse (krumning af penis) eller deformation forårsaget af dannelsen af fibrøse plaques inde i albuginea af de svampede og kavernøse kroppe (Peyronies sygdom);
 • medfødte anatomiske anomalier: agenesis af penis, mikropenis,  skjult penis ;
 • penoskrotal lymfødem - elefantisme eller elefantiasis af penis.

Derudover beslutter nogle mænd, der tvivler på deres seksuelle evner eller simpelthen er utilfredse med udseendet af deres kønsorganer - højst sandsynligt på grund af  dysmorfofobi  - for drastiske foranstaltninger: ved hjælp af plastikkirurgi øges "dimensionerne" af penis. Hos de fleste mænd er der dog ingen medicinsk indikation for en sådan operation, og i sådanne tilfælde er falloplastik æstetisk, og dens formål er at øge selvværdet. [1]

Hvordan kirurger gør penis længere, i detaljer i materialet -  Operation ligamentotomi . Og publikationen er helliget teknikken til penisforstørrelse i volumen -  Operation til at fortykke penis .

Kønsskiftende phalloplastik, som American Society of Plastic Surgeons (ASPS) kalder kønsskiftekirurgi, involverer også plastikkirurgi, men i dette tilfælde, som ved traumatisk amputation og efter penektomi, er det en total phalloplastik. I løbet af et sådant omfattende kirurgisk indgreb skabes en kunstig penis til en transkønnet mand (det vil sige en kvinde, der føler sig som en mand) ved at transplantere væv fra sin egen krop (autograft), der i udseende og funktion ligner en naturlig en. Den væsentlige forskel ved en sådan operation, når man  skifter køn  fra kvinde til mand (kvinde til mand eller FtM) er, at den oprindelige mandlige anatomi ikke genoprettes, men phalloplastik udføres hos kvinder med skabelsen af en neophallus - et ikke-eksisterende eksternt kønsorgan. Organ. Man skal huske på, at den kunstige modifikation af penis gennem kirurgisk indgreb ikke er den eneste maskuliniserende kirurgiske procedure, der bruges under den seksuelle transformation af kvinder med kønsdysfori,  en kønsidentitetsforstyrrelse, diagnosticeret og bekræftet af et råd af psykiatere .

Forberedelse

Uanset indikationerne for phalloplasty hos mænd og den valgte teknik til dens implementering, er der behov for forberedelse, især en præoperativ undersøgelse: EKG, ultralyd af penis, dopplerografi af dens kar og før operation for hypospadier, ekkografi af urinrøret.

Ud over den generelle blodprøve og koagulogram kræves der blodprøver for kønssygdomme, HIV, hepatitis C, samt et omfattende stofskiftepanel, der omfatter mere end et dusin blodprøver, herunder sukker, elektrolytter, albumin, urinstofnitrogen, kreatinin, alkalisk fosfatase, C-reaktivt protein osv.

Hår fjernes fra huden, der skal transplanteres, og fra kønsområdet med laser hårfjerning.

Tarmforberedelse er også påkrævet: to dage før operationen er stegt og krydret, rødt kød, bælgfrugter, groft vegetabilsk fiber og alkohol udelukket fra kosten; et døgn før operationen tages en magnesiumcitratopløsning eller Bisacodyl afføringstabletter (op til 20 mg) oralt, og om eftermiddagen stoppes fast føde og laves et rensende lavement.

Penisplastikkirurgi er en langvarig operation, der udføres i generel anæstesi, og en anæstesiolog deltager i forberedelsen hertil. Han finder ud af tilstanden af patientens kardiovaskulære og respiratoriske system, hans allergiske status og bestemmer selv lægemidler til præmedicinering og anæstesi.

Obligatoriske betingelser for falloplastik under FtM kønsskifte: indtagelse af mandlige kønshormonpræparater (inden for 12 måneder), udførelse af hysterektomi (fjernelse af livmoderen), vaginektomi (fjernelse af skeden) og ooforektomi (fjernelse af æggestokkene) samt subkutan mastektomi (fjernelse af mælkekirtlerne) - mindst tre til fem måneder før den kirurgiske skabelse af neophallus.

Teknik Hvad er phalloplastik?

Efter en skalperet skade på penis, en forbrænding med betydelig tab (nekrose) af huden, fjernelse af en byld eller udskæring af væv i tilfælde af elefantiasis af penis, er falloplastik med huderstatning påkrævet, for hvilken den klassiske teknik med autodermoplastik anvendes. I dette tilfælde anvendes både skaftede hudflapper (fra pungen, nedre del af maven eller inderlåret) og frie hudtransplantater: i form af flaps med delt tykkelse fra indersiden af låret og flaps i fuld tykkelse taget fra lysken. Område. Klappen er fastgjort med afbrudte absorberbare suturer og dækket med en støttebandage; området, hvor huden blev taget, lukkes med en okklusiv eller vakuumforbinding.

Ved falloplastik, udført i tilfælde af hypospadi, rettes penisskaftet ud; justere lumen af urinrøret, passerer i penis; den ydre åbning af urinrøret (urinary meatus) flyttes til hovedets apikale punkt; huddefekter lukkes med et autograft.

I tilfælde af penis krumning på grund af fibrøse ændringer i dens albuginea (tunika albuginea), anvendes teknikken til flapplastikkirurgi af peniskroppen (corpus penis) - korporoplastik, plastik med tværgående applikation, forkortelse af t. Albuginea på den kontralaterale side. Alle detaljer er i publikationen  Peyronies sygdom .

Materialet til den nye penis i total phalloplastik er:

 • fri radial hudflap af underarmen (med en tynd dermis, et optimalt lag af subkutant fedtvæv og tilstrækkelig innervation); blodkar og nerver sys ved hjælp af mikrokirurgi; urinrøret til vandladning, mens du står, dannes samtidigt - af røret inde i rørmetoden;
 • hudflap (med ben) af den anterolaterale del af låret - uden blodkar og nerver (urinrøret til stående vandladning kan dannes og et penisimplantat placeres);
 • en rektangulær hudflap fra den suprapubiske del af bughulen (uden at urinrøret passerer gennem neophallus, det vil sige, at vandladning udføres i siddende stilling);
 • fri flap af muskulokutane latissimus dorsi (muskulokutane latissimus dorsi) med thoraxkar og thoracodorsal nerve.

Total phalloplastik udføres i flere stadier; først tages et hudtransplantat med den passende behandling, og der dannes en ny penis, som overføres til skambenet og sys ind i snittet. Under operationen fra kvinde til mand kan urinrøret enten efterlades i sin oprindelige position eller bringes ud (i form af en perineal urostomi) eller forlænges til bunden af penis af vævene i labia minora.

På donorstedet (det sted, hvor klappen blev taget) udføres dermoplastik med en delt hudflap. Til udstrømning af urin placeres et Foley urethral kateter, det syede transplantat løftes et par centimeter fra bugvæggen med en speciel bandage.

I de næste stadier, dannelsen af hovedet af penis, restaurering eller skabelse af pungen (scrotoplasty), er det nyskabte urinrør forbundet med blæren; den sidste fase er placeringen af penisprotesen og testiklerne. Selvfølgelig er dette ikke alt gjort i en operation: Der går mindst tre måneder mellem stadierne, og en komplet phalloplastik kan tage op til to år.

Phalloplastik med proteser

For yderligere tæthed og aksial stabilitet af neophallus-stammen dannet af et hudautotransplantat udføres phalloplastik med proteser, som er implantation af en penis-endoprotese under et separat kirurgisk indgreb. [2]

To typer penisproteser kan bruges: halvstive stanganordninger og oppustelige. Den første type er en silikonestang med en fleksibel, men stiv kerne; stivhed tillader ikke "overførsel" af neopenis til en afslappet tilstand og desuden konstant pres på huden, hvilket fører til erosion.

Grundlaget for hydrauliske oppustelige penisproteser er oppustelige cylindriske kamre (placeret i den rekonstruerede penis), en pumpe (implanteret i pungen og aktiveret ved håndkompression) og et væskefyldt reservoir (som er syet ind i bughulen). [3]

Kontraindikationer til proceduren

Kirurgi for at rekonstruere eller korrigere penis er kontraindiceret ved:

 • akut betændelse eller forværring af en kronisk inflammatorisk proces (enhver lokalisering);
 • STD'er, AIDS eller hepatitis C;
 • feber
 • dårlig blodkoagulation;
 • diabetes
 • overvægt (body mass index ˃30);
 • systemiske autoimmune og hudsygdomme;
 • psykiske lidelser og sygdomme.

Phalloplasty hos mænd har aldersbegrænsninger: det udføres ikke efter 60 år. Og phalloplastik ved kønsskifte udføres ikke på patienter under 18 år.

Konsekvenser efter proceduren

Umiddelbart efter en phalloplastikoperation føler patienterne smerter, også på det sted, hvor hudflippen blev taget fra. Der er sådanne konsekvenser af operation som kvalme efter langvarig generel anæstesi, rapportering af blødt væv og hæmatomer i området af operationssåret, blødning, brændende og hæmaturi under vandladning.

Men listen, som inkluderer komplikationer efter phalloplasty, er længere, og kirurger og andre specialister har inkluderet i den:

 • blødende;
 • bakteriel infektion, der kræver antibiotika;
 • problemer med blodforsyningen til neophallus, hvilket kan føre til delvis eller fuldstændig nekrose af transplantatet;
 • smerter i bækkenområdet;
 • skade på blæren eller endetarmen;
 • dannelsen af smertefulde subkutane granulomer;
 • venetrombose;
 • tab af følsomhed ved vandladning (med behovet for konstant brug af et urinrørskateter);
 • tilbagevendende urinvejsinfektioner;
 • dannelsen af urethrale fistler (fistler), der kræver uretrostomi;
 • urinlækage efter kateterfjernelse og stressurininkontinens;
 • krænkelse af vandladning på grund af forsnævring af urinrøret i den nye penis;
 • manglende følelse af en transplanteret penis og erektion;
 • store ar på stedet, hvor hudflippen blev taget fra.

Pas efter proceduren

Pleje efter proceduren kræver hygiejne og maksimal begrænsning af fysisk aktivitet.

Den første dag efter operationen får patienterne ikke mad, så - for ikke at overbelaste tarmene - ordineres en kost uden fiber (i et par uger). Postoperative smerter kontrolleres med analgetika, kompressionsstrømper bruges til at forhindre trombose i venerne i benene, og acetylsalicylsyre (Aspirin) ordineres for at forhindre trombose af venerne i lyskeregionen.

I løbet af de første tre dage overvåges kropstemperaturen konstant, såvel som niveauet af blodgennemstrømning og tilstanden af blodkarrene, der forsyner penis (kar-doppler). Tilstanden af donorstedet i huden kontrolleres, om nødvendigt skiftes bandagen.

Efter fem dage er det tilladt at gå lidt, efter at have taget støttende undertøj på. Den første gang efter operationen sker vandladning gennem det suprapubiske kateter, og området omkring det i løbet af den første uge efter at have forladt hospitalet skal renses med en svamp. Det er kun tilladt at tage et brusebad efter to uger: både penis og donorstedet på underarmen, låret osv. Skal holdes tørre, så de skal være dækket af vand. Badning og svømning i poolen er forbudt. [4]

Ved korporoplastik, som korrigerer penisformen, anbefaler kirurger at påføre Bacitracin, Baneocin eller Argosulfan salve (to gange dagligt) på snittene og suturerne.

Penis skal holdes i en forhøjet stilling (inklusive liggende i sengen), og tryk på den skal undgås, derfor er det umuligt at bøje kroppen i bæltet i en vinkel på mere end 90°. Vægtløftning er også kontraindiceret.

Og kun en læge kan efter undersøgelse og konsultation tillade, at den opererede patient forsøger at få seksuel kontakt – altid med kondom. Hvornår kan dette ske? Rehabiliteringsperioden - rehabilitering efter indgrebet, især når falloplastik blev udført under et kønsskifte - kan vare omkring to år.

Ved at analysere feedbacken fra deres patienter vedrørende de reelle resultater af phalloplastik - funktionel og æstetisk - og de problemer, der opstår med dens komplikationer, minder eksperter om, at urogenital plastikkirurgi endnu ikke har været i stand til at genoprette  fysiologien af seksuel funktion , på trods af den konstante forbedring af teknikkerne til dette kirurgiske indgreb og den akkumulerede kliniske erfaring.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.