^
A
A
A

WHO foreslår at bruge tests til selvidentifikation af hiv

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

16 December 2016, 09:00

Til ære for World AIDS Day udstedte WHO nye anbefalinger om HIV-selvidentifikation.

Eksperter påpeger, at der til dato, de diagnostiske metoder til hiv er ikke perfekt, hvilket er grunden til en del af hiv-smittede ikke modtager antiretroviral medicin, fordi de enten er uvidende om deres status, eller kan ikke, uanset grunden, til at gælde for en særlig institution for diagnosen. Eksperter opmærksom på, at de fleste mennesker ikke engang klar over, at der er smittet med hiv, mange er i høj risiko for infektion, derudover bemærkes det, at nogle mennesker finder det vanskeligt at anvende til de specialiserede tjenester for at kontrollere deres hiv-status. 

Margaret Chan, WHO's generaldirektør, sagde, at mange mennesker, der er smittet med hiv, ikke kun kan modtage ordentlig behandling, men også udgøre en trussel for de omkringliggende mennesker, og det er selvidentifikation af hiv, som vil hjælpe mange med at kende deres hiv-status. En ny test kan gøres hjemme, og det vil kræve spyt eller blod fra fingeren, og efter 15-20 minutter kan du finde ud af resultaterne. Hvis resultatet er positivt, anbefales det at gå straks til en læge for at bekræfte diagnosen.

Sådanne patienter vil få råd om sygdommen og dens behandling, samt få henvist til særlige institutioner til forebyggelse og behandling af hiv-patienter.

Ifølge WHO-eksperter vil selvidentifikation af hiv muliggøre at teste flere mennesker og udvide rettigheder og muligheder for nogle kategorier af borgere, udføre tidlig diagnose af hiv. Den nye test er særlig vigtig for folk, der af en eller anden grund ikke kan søge hjælp fra de relevante tjenester.

I løbet af de sidste 10 år er antallet af personer, der kender til deres hiv-status, steget med næsten 50% globalt, og omkring 90% af patienterne får de nødvendige lægemidler.

Globalt har forskellige kategorier af befolkningen problemer med at få adgang til hiv-diagnostik, mænd er mindre tilbøjelige til at søge hjælp end kvinder, og hiv registreres oftere ved en tilfældighed. Blandt kvinder observeres en høj incidensrate i landene i Syd- og Østafrika. Høje tilfælde af hiv er også observeret blandt prostituerede, homoseksuelle, transpersoner, stofmisbrugere, fanger - omkring 50% af tilfældene forekommer i disse kategorier af borgere.

Partnere af hiv-inficerede mennesker er også under stor trussel - op til 70% er også smittet, men ved ikke engang om det. 

De nye anbefalinger har også elementer, som hjælper folk med hiv til at åbne op for deres partnere og hjælpe dem med at komme igennem diagnosen. Selvprøvningstesten for hiv vil give folk mulighed for at lære om deres hiv-status og træffe passende foranstaltninger i tide.

Den nye test næsten fordoblet antallet af hiv-detektion blandt homoseksuelle, undersøgelser i Kenya viste, at standarddiagnostiske metoder er halv så effektive som en ny test for selvhiv.

Nu har 23 lande støttet ideen om at indføre tests for selvhiv, en række lande udvikler politikker for at mindske spredningen af hiv, men selvidentifikation af hiv i dem er begrænset.

WHO tilbød at distribuere test til selvstændig eksponering af hiv gratis eller at gøre prisen så tilgængelig for alle segmenter af befolkningen som muligt.

I øjeblikket støtter WHO 3 lande i Sydafrika, hvor de allerede har begyndt at bruge selv-hiv-test inden for rammerne af STAR-projektet.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.