^

Sundhed

Transplantation

Transplantation af livmoderen

Medfødt aplasi (agenese) af livmoderen findes ofte kun i ungdomsårene, når en pige kommer til at se en gynækolog på grund af manglende menstruation.

Hudtransplantation

Vores hud er ikke kun den største, men også et meget vigtigt organ, så traumer og patologi med alvorlig skade eller tab af hud kan være livstruende. Transplantation eller hudtransplantation er den mest almindelige måde at genoprette hudens integritet på.

Transplantation: indikationer, forberedelse, teknik

Det første succesfulde transplanterede organ var nyren (Murray J., Boston, USA, 1954). Det var en beslægtet transplantation: donoren var en identisk tvilling af en recipient, der lider af kronisk nyresvigt. I 1963 initierede T. Shartzl i Denver (USA) den kliniske transplantation af leveren, men den virkelige succes blev kun opnået i 1967.

Korneal transplantation: procedure, prognose

Den mest almindelige indikation for hornhindetransplantation - er en bulløs keratopati (pseudophakiske, endotel dystrofi Fuchs afakicheskaya), keratoconus, re-transplantation kirurgi, keratitis (virus, bakterie, svampe-, af Acanthamoeba, perforering) og stromal hornhindedystrofi.

Transplantation af væv: procedure, prognose

Skin allografts anvendes til patienter med omfattende forbrændinger og andre tilstande med massivt tab af hud. Allografter bruges til at dække store berørte overflader og dermed reducere tab af vævsfluid og proteiner og forhindre udvikling af invasive infektioner.

Tyndtarmtransplantation: procedure, prognose

Tyndtarm transplantation til patienter med malabsorptionssyndrom forbundet med intestinale sygdomme (gastroschise Hirschsprung sygdom, autoimmun enteritis) eller tarm resektion (mezenteriapnaya fælles tromboemboli eller Crohns sygdom)

Transplantation af isceller i bugspytkirtlen: procedure, prognose

Transplantation af ø-celler i pancreas har teoretiske fordele i forhold hele organtransplantation: proceduren er mindre invasiv, øer kan lagres i en frysekonserveringsmiddel gør det muligt at optimere tidspunktet for transplantation.

Pancreas transplantation

Pancreas transplantation er en form for udskiftning af pancreas p-celler, som gør det muligt at genoprette det normale blodsukker niveau - normoglykæmi - hos diabetespatienter.

Lungtransplantation

Lungetransplantation - muligheden for at redde liv for patienter med respiratorisk svigt, med høj risiko for død, på trods af optimal medicinering.

Levertransplantation: procedure, prognose

Levertransplantation tager 2. Plads blandt transplantationer af faste organer. Indikationerne er levercirrhose (70% af transplantaterne i USA, hvoraf 60-70% er forbundet med hepatitis C); fulminant levernekrose (ca. 8%); hepatocellulært carcinom (ca. 7%)

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.