^

Sundhed

Diagnose af autoimmune sygdomme

Prøver af Coombs

Direkte Coombs - antiglobulintest (agglutination i gelen afslører komplette bivalente antistoffer), ved hjælp af hvilken definerer antistofklasse IgG og C3-komplement komponent på erythrocyt overflade.

Antistoffer mod Saccharomyces cerevisiae i blodet

Saccharomyces cerevisiae er encellulære svampe, almindeligvis kendt som "bagergær". Antistoffer mod Saccharomyces cerevisiae af klasse IgG og IgA er rettet mod den oligomanniske epitop af mannan (phosphopeptidomannan) af gærcellemembranen.

Antistoffer til vævs-transglutaminase i blodet

Vævstransglutaminase tilhører en familie af calciumafhængige acyltransferaser, der katalyserer dannelsen af tværbindinger mellem proteiner. Det er nu blevet fastslået, at vævs-transglutaminase er den vigtigste, om ikke det eneste endomysielle antigen hos patienter med coeliaki.

Antistoffer til gliadin i blodet

Forhøjede niveauer af antistoffer mod gliadin i blodserumet kan detekteres hos 25% af patienterne med herpetiform dermatitis og autoimmune sygdomme.

Antistoffer til den rørformede basalmembran i blodet

Tubulointerstitial nefritis er en inflammatorisk sygdom hos nyrerne af ikke-infektiøs art med lokalisering af den patologiske proces i det interstitielle (interstitiale) væv og skaden på det rørformede nefronapparat.

Antistoffer mod glomeruliets basale membran i blodet

Tilstedeværelsen af antistoffer mod glomeruliets basale membran (anti-BMC) er mest typisk for patienter med hurtig progressiv glomerulonefritis (anti-BMC glomerulonefritis). Alle patienter med anti-BMC glomerulonefritis kan opdeles i to grupper: Kun med nyrepatologi og Goodpasture's sygdom (50%), hvor sidstnævnte kombineres med pulmonal.

Laboratoriediagnose af autoimmun nyresygdom

Glomerulonefritis er den mest almindelige form for primær nyresygdom med en overvejende læsion af de nyreglomeruli. I øjeblikket er begrebet immunoinflammatorisk genese af denne sygdom almindeligt anerkendt.

Antistoffer mod serumendotel

Antistoffer til det vaskulære endotel er ofte fundet i vaskulitis, især med Kawasaki sygdom. Det antydes, at antistoffer mod endotelet kan skade endotelceller gennem komplementafhængig cytolyse eller antistofafhængig cellulær cytotoksicitet.

Antistoffer til myeloperoxidase af neutrofiler i blodet

Myeloperoxidase er et protein med en molekylvægt på 59.000, hvilket er en af de vigtigste faktorer, der sikrer bakteriedræbende beskyttelse af en person. Antistoffer til myeloperoxidase af neutrofiler kan forekomme i vaskulitis

Antistoffer mod et protein, der forstærker den baktericide virkning af neutrofiler

Proteinet, der forstærker den baktericide virkning af neutrofiler, er et membranprotein af neutrofiler og monocytter. Hovedfunktionen er at binde endogener af bakterier. Antistoffer mod dette protein findes oftest i Crohns sygdom og ulcerøs colitis.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.