^

Kost til vægtøgning: en menu for en uge

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 16.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Overhovedet ved at høre et problem med overskydende vægt. De er genstand for talrige talkshows, glittede magasiner, kost, procedurer i kontorerne hos plastikkirurgi, kirurgi af udpumpning fedt, og suturering maven - alle søger at komme tættere på den model standarder, nogle er nødvendigt på grund af helbredsmæssige forhold. Men der er mennesker, der lider mindre af manglende vægt. Alvorlig slankhed - det er ikke æstetisk tiltalende, og kan indikere sygdomme, såsom diabetes, hyperthyroidisme, anæmi, gastrointestinal sygdom, kræft, tuberkulose. Med undtagelse af mulige patologier, synes det, er der ikke noget nemmere end at tage store dele af fødevarer uden nogen restriktioner (til misundelse af fede mennesker), men de fleste af belastningen på fordøjelsesorganerne, vil bugspytkirtlen føre til helbredsproblemer, udløser forrådnelse i tarmen gæring.

trusted-source[1], [2], [3]

Indikationer

Vægttab under kritisk er livstruende, det kan forårsage irreversible processer i hjerteaktivitet, nyrefunktion, vaskulært system. Indikationer for udnævnelse af kost er ønsket om at genvinde eller et lavt legemsmasseindeks, hvilket truer kroppens normale funktion. Bestem det vil hjælpe den enkleste formel til dens beregning: højde divideret med kvadratet af vægt. Indikatoren fra 18,5 til 25 er normal, men under 16 indikerer anoreksi. At bekæmpe denne sygdom vil ikke kun have brug for en kost, men også psykologers og psykoterapeuteres intervention. Vi skal ikke røre ved sådanne grænsevilkår, vi skal stoppe med en kost.

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8]

Generelle oplysninger kostvaner til vægtforøgelse

Essensen af kosten består i at knuse mad i små portioner, så den bliver sund og gradvist øger de forbrugte kalorier. Hver dag bør brændværdien øges med 200-300 enheder. For at vække appetit, en halv time før et måltid skal du drikke et glas vegetabilsk eller frugtsaft. Dette vil føre til øget sekretion af udskillelsen af mavesårene i maven. Efter at have spist, skal du udelukke fysisk aktivitet, motion og blive i ro, så "fedt bliver bundet op".

Diet menu til vægtforøgelse

Diætmenuen til vægtforøgelse bør fortrinsvis indeholde proteiner og kulhydrater. Indtagelse af føde bør være samtidig med intervaller på højst 3 timer. Det er også nødvendigt at drikke rigeligt med vand og gå i frisk luft. Der er mange varianter af kostvaner med forskellige tilgange til problemet, udviklet af ernæringseksperter. Her er nogle af dem:

 • protein kost til vægtøgning: omfatter fødevarer rig på protein - kostkød (kanin, kylling, kalkun); kød bouillon; hvidt fiskekød, samt tun, laks; sødmælk og surmælkprodukter; æggehvide; hårde oste, cottage cheese; bønner, nødder. Kostvanen er velegnet til unge, der fører en aktiv livsstil. Dens varighed er 2 uger, det kan bruges til en gang om året;
 • højt kalorieindhold - mad, den samlede daglige kalorieindhold er 2,5-3 tusind tons. Kalorier. Det består af en nærende morgenmad, som muligheder: mælkegrød med smør, rosiner, tørrede abrikoser, en sandwich med smør og ost, kaffe; omelet med bacon, grøntsager, en sandwich med pølse, te med et kiks eller en bolle. Et par timer senere - en anden morgenmad med grøntsager kan være Mos kartofler eller ærter, pandekager; frokost omfatter de første retter på kød bouillon, kød eller fisk, garniture; På en snack kan du give præference til proteincocktails; Til aftensmad er der passende garnér med kødboller, pølser og grøntsagssalat, en sandwich med smør til te. Før du går i seng, kan du drikke kefir med en kiks eller cottage cheese med creme fraiche, kakao med en bolle
 • kulhydrat - består af fødevarer med kulhydrater. Nogle af dem brænder langsomt: ris, boghvede, kartofler, bønner, nødder, andre absorberes hurtigt: honning, sukker, frugt. Optimal til kroppens kombination af henholdsvis 65% og 35%.

trusted-source[9], [10], [11], [12]

Kost til hurtig vægtforøgelse

Kost til hurtig vægtforøgelse betyder ikke ubegrænset indtagelse af mad med høj kalorieindhold. En god effekt kan kun opnås ved at afbalancere kosten. Den bedste mulighed er, når den daglige ration indeholder 50% kulhydrater, 35% protein, resten fedtstoffer. En anden obligatorisk betingelse er at knuse fødeindtagelse 5-6 gange. I en sådan kost bør være til stede grød på mælk med tilsætning af nødder, honning; grøntsagssalater, klædt med creme eller mayonnaise; de første retter på bouillon; stegt eller stuvet kød, fisk; sandwich med smør; ost og fedtholdig ost.

trusted-source[13], [14], [15]

"Energidiet" til vægtforøgelse

"Energidiet" (ED) er et menneskeskabt produkt, der indeholder alle nødvendige makro- og mikroelementer til udskiftning af flere måltider. Hans hjemland - Frankrig, blev udviklet til professionelle atleter, på forbrugermarkedet siden 2003. For at ED kan "arbejde" for vægtforøgelse, skal det tilføjes til de sædvanlige måltider. I en portion indeholder 450kcal. Efter programmet for at spise ED, kan du få yderligere 900-1500kcal til den daglige ration. Sorten af disse produkter er ret omfattende: en cocktail, en omelett, suppe, brød, pasta, grød, dessert, kaffe, cappuccino. I alt indeholder blandingerne 15 smag, der er søde og salte, men de kan varieres ved at tilføje deres egne. Instruktionen til fremstilling af ED-produkter indebærer anvendelse af 1,5% mælk. For en del af parabolen er en måleskefuld blanding og 200 ml mælk tilstrækkelig. For at få suppe, kan mælk erstattes med bouillon og en cocktail - kefir. Det er meget vigtigt at ledsage denne diæt med en rigelig drink (mindst 2 liter om dagen) såvel som fysisk aktivitet.

trusted-source[16], [17], [18], [19], [20]

Kost Mila Jovovich for vægtøgning

Det er meget vigtigt for Hollywood-stjerner at kunne hurtigt falde eller gå i vægt for at få den ønskede rolle. Kosten til Mila Jovovich blev udviklet af den velkendte ernæringsekspert Ozi Garcia baseret på den daglige brug af svesker og fik hende til at få 3 kg vægt om ugen:

Den første og femte dag:

 • morgenmad - 2 kogte æg, 2 stk. Svesker, grapefrugt, kaffe;
 • middag - grøntsagssuppe, et stykke brød med klid, 2 nødder, 8 stykker. Svesker, te (overalt grønt) uden sukker, orange;
 • middag - stegt fisk (100 g), kogt æg, te.

Den anden og sjette dag:

 • morgenmad - 40 g ost, svesker 3 stk, kaffe;
 • middag - borsch, brød, kogt oksekød, 2 stk. Mandler, grøn te;
 • middag - grøntsagssalat, 4 stk. Svesker, te.

Tredje og syvende dage:

 • morgenmad - en sandwich med ost og skinke, kaffe;
 • frokost - kylling bouillon med rusks, to kogte kartofler i en uniform, en tomat, 3 svesker, te;
 • middag - et glas mælk med et brød klid, 5 svesker.

Fjerde dag:

 • morgenmad - havregryn eller cornflakes med mælk (200 g), 4 svesker, kaffe;
 • middag - ukrainsk suppe, en agurk og tomat, te;
 • eftermiddagsmad - friskpresset druesaft, 5 stk. Svesker;
 • middag - en sandwich med skinke og ost, 50 g rosiner, 6 stk. Svesker, te.

Vinter kost til vægtøgning

Om vinteren klager folk ofte over forekomsten af overskydende fedtreserver, hvilket betyder, at det er tid til tynd at udnytte denne koldsæson. Faktisk er motoraktiviteten om vinteren reduceret, for at beskytte mod kulde, er der behov for mere kalorieføde. Derudover bør ernæring indeholde vitaminer og sporstoffer for at skabe en immunhindring for forkølelse og infektioner. Vinterdieten til vægtforøgelse består af kød, fisk, fjerkræ, frugt.

På grund af deres sæsonmæssige høje priser erstattes friske grøntsager med blanke til vinteren - surkål, saltede agurker og tomater, frosne grøntsager. Dele skal være små, men hyppigheden af deres modtagelse stiger til 5 gange om dagen. Hovedmåltiderne er supper med kød og svampekød, garnishes af korn og bagt kartofler, ris og semolina mælkegrød, te og kaffe med mælk. Til snacks er egnet fedt yoghurt eller yoghurt med kager.

Kost af sumo for vægtforøgelse

Når man ser denne slags kamp, undrer man sig over, hvordan det kunne have opstået blandt en nation, der ikke er tilbøjelig til fuldhed. Statistikker hævder, at harmonien for indbyggerne i Japan skyldes gamle traditioner: Energiværdien af en daglig kost af den gennemsnitlige japansk er 1200 kalorier, hvilket er halvdelen af europæerne.

At fastsætte vægten af en sumo er ikke kun en kost, men også en særlig daglig rutine med intensiv træning for at bevare fedtbutikker. Det ser ud til, at der er modsætninger i dette, fordi fysisk stress fører til vægttab. Faktum er, at Sumo wrestlerens dag begynder med timers træning på tom mave. Dette fører til obligatorisk overspising under frokosten og nedsætter metaboliske processer. Desuden drikker sumoiderne alkoholholdige drikkevarer under måltidet: øl, skyld, hvorved der tilføjes kalorier og forårsager intensiv produktion af saltsyre i maven. Så følger en 3-4 timers søvn, hvor kalorier bliver til fede aflejringer. Efter de næste træningsporter har nadver og går i seng.

Således tages måltider kun to gange om dagen. Kosten er lavet, så wrestleren får op til 20 tusind. Kalorier om dagen. Giv et kalorindhold af fedtkød, fisk, rejer, store portioner ris, grøntsager med forskellige saucer. I 2-3 år af en sådan kost forstår sumoisten op til 200 kg. Dette kan ikke andet end påvirke varigheden af deres liv. Med i gennemsnit 82 år i landet har de 60-65 år. Derfor er deres måde at vinde på, ikke anbefalet til brug, men nogle elementer kan prøves.

trusted-source[21]

Banan kost til vægtøgning

En banan kost til vægtøgning er brugen af en banan som et hjælpefødevareprodukt, dvs. Banan dessert er forbundet med hovedmenuen, eller som tilsætningsstoffer i korn, fritters, tærter, kager mv. For at spise op mellem hovedmåltidet er en banancocktail med mælk en meget velsmagende og tilfredsstillende drink: Et glas mælk med en banan er slået med en blender; kefir eller yoghurt med sin tilsætning tørret frugt. Atleter ved hjælp af banan kost øger muskelmasse: den grundlæggende kost forbliver i kraft, men frugten er tilsat forskellige desserter, cocktails.

trusted-source[22]

Kost til vægtøgning for børn

Årsagerne til barnlig tyndhed er forskellige. Dette kan være arvelig leanness, barnets overordnede mobilitet og muligvis manifestationen af sygdommen (diabetes, gastrointestinale sygdomme, stofskifteforstyrrelser, psykologiske problemer). Derfor, før du bruger en kost til vægtøgning hos børn, er det nødvendigt at konsultere en børnelæge. Hvis patologier identificeres, vil lægen sende behandlingen til en kilde til dårlig appetit. Hvis der ikke er nogen sundhedsmæssige problemer, er det forældrenes tur at gøre en indsats. Det er nødvendigt at øge antallet af måltider, barnet har en lille mave, og han kan ikke rumme en stor mængde. Det er nødvendigt at undervise børn små portioner, men ikke mindre end 5-7 gange om dagen, opmuntrende snacks også.

Dyrkning af sund, nyttig, men samtidig velsmagende mad sætter vi et godt eksempel for barnet, indleder en tradition, der måske vil slå rod i hans familie. Kosten skal omfatte næringsrige fødevarer. En voksende organisme har brug for proteiner (æg, kød, fisk, bælgfrugter), stivelsesholdige kulhydrater (brød, kartofler, korn, pasta), en masse grøntsager og frugt, mælkeprodukter. Du kan ikke undvære fedt af vegetabilsk oprindelse. Til salat dressing er det godt at bruge olivenolie, linfrø, ikke-raffinerede olier. Fedtstoffer findes også i nødder, avocadoer. Så yndlings desserter kan laves af mel med tilsætning af klid eller havregryn, der er færdige produkter til salg.

Et barn skal drikke nok væsker, men først efter et måltid, ellers vil han ikke have en appetit. Sødt sodavand eller andre lignende drikkevarer skal blive tabu på bordet, chips og kager til hyppigt forbrug er udelukket.

Kosten til vægtøgning hos unge bør kombineres med regelmæssige fysiske øvelser, tk. De øger appetitten, med deres hjælp er muskelmassen øget, og dette er meget mere nyttigt end akkumulering af fedtholdige aflejringer. Denne tilgang bør fungere, fordi han kan overføre en teenager fra kategorien "Hilyak" til kategorien "sports" dreng eller pige.

trusted-source[23], [24], [25], [26], [27], [28], [29], [30]

Kost til vægtøgning for ectomorfen

Ectammorphs er mennesker, der har en magert eller magert krop, en smal knogle, men med energiske og hurtige vaner, de der kaldes "lokkemad". Uanset hvor meget de spiser, kan de ikke blive bedre. Men der er en kost for vægtforøgelse for ectomorfen. Det er lavet således, at 30% af de daglige kalorier falder på proteiner, 50% - på kulhydrater og 20% - på fedtstoffer. Antallet af måltider skal øges fra 5 til 12 gange, og mængden af drikkevand skal være mindst 3 liter.

Det er også vigtigt at beregne, hvor mange kalorier der skal forbruges dagligt. Definitionformlen har følgende form: Kropsvægten multipliceres med 30 plus 500, ifølge denne figur vælges produktets energiværdi og i de ovenfor nævnte proportioner. Ved at tilføje fysiske progressive belastninger til denne tilgang er det muligt at opnå en stigning i muskelmasse.

Kost til vægtforøgelse for endomorf

Endomorphs er mennesker med en sfærisk figur, bred i knogler, med store fedtindskud på steder, hvor de ikke er nødvendige: på skuldre, talje. De behøver ikke at få overskydende vægt, og det er vigtigt at justere din figur, opbygge en tør muskelmasse. I sådanne menneskers kost bør protein være til stede dagligt (30% af alle kalorier), da den bruges til muskelopbygning. Fra fedtstoffer skal du komme ind i kroppen op til 40% af kalorierne og i lige dele i mono-, flerumættede og mættede fedtstoffer. Med kulhydrater skal du være forsigtig, brug dem først efter træning. Kost til endomorphs betyder at spise måltider hver 3-4 timer, et stort antal grøntsager i kosten, obligatorisk fiskeolie (1g pr. Procent af fedt). Efterhånden som vægten falder, falder dens dosis.

trusted-source[31]

Kost til vægtforøgelse i en uge

Der er formler til kalorieregning af fødevarer under hensyntagen til vækst, vægt, alder, køn og koefficient for fysisk aktivitet hos en person. Men almindelig for både kvinder og mænd er 5-6 måltider om dagen, overvejende kulhydrater (for det meste komplekse), en stor mængde væske (2-3 liter), motion. Den gennemsnitlige vægtforøgelse skal være et halvt kilo om ugen. Hvis dette tal er mindre, skal du tilføje kalorieindholdet i måltiden, hvis det overskrides, reducer det foretage korrektion, revidere menuen.

trusted-source[32], [33], [34]

Kost til vægtøgning for mænd i en uge

Kost til vægtøgning en mand i en uge giver mere fedt og protein end en kvinde. Det kan være sådan:

 • Breakfast - tæt, med en kødret (frikadeller, burgere, stegte kylling) med grøntsager, havregryn kan eller hirse grød med mælk, kaffe med mælk, sandwich med hvidt brød, smør og ost;
 • anden morgenmad - kakao med mælk, en sandwich med et brød, smør, pølse eller skinke;
 • middag - grøntsagssalat klædt med creme fraiche, rig suppe eller borsch, andet kursus (kød eller fisk med garnish), kompot af tørrede frugter;
 • eftermiddagsmad - grøntsagssalat med tilsætning af stykker hård ost, hældt med olivenolie;
 • middag - en omelet med et skive skinken, salat eller kogt pasta med revet ost.

trusted-source[35], [36]

Kost til vægt at få en pige i en uge

En omtrentlig kost for at få en pige i en uge kan se sådan ud:

 • til morgenmad: havregryn med rosiner, nødder og honning, en croissant med kaffe;
 • til den anden morgenmad: frisk frugt, juice;
 • til frokost: salat af grøntsager med creme fraiche, suppe, spaghetti med ost eller fisk;
 • til en snack: en sandwich med fisk eller yoghurt med friske grøntsager;
 • til middag: kød med garniture, grøntsager;
 • inden du går i seng: kefir eller en kop mælk.

For hurtig vægtøgning tilbydes kvinder en times kost. Essensen af denne kost er at lave snacks ud over de grundlæggende måltider hver anden time. Dele i dette tilfælde skal være små, så fødevaren absorberes godt. At spise op, frugt, ostemasse, yoghurt og brød, brød og sandwich er velegnede.

trusted-source[37], [38]

Kost i hjemmet for vægtforøgelse

Alle listede produkter og kostvaner til vægtøgning er nemme at anvende hjemme. Arbejde, det er svært at modstå hyppigheden og hyppigheden af måltider. Bidra også til vægtøgning efter aftensmaden. Hvad du kan spise, følger af disse anbefalinger. Hvad kategorisk kan du ikke spise? Det er ikke nødvendigt at spise mad med "tomme" kalorier: søde drikkevarer, slik, kager.

trusted-source[39], [40]

Fordele

Fordelen med kosten er, at ved at etablere en særlig kost og ved at bruge kalorier med højt indhold af kalorieindhold, er det muligt at gå op i vægten uden at skade fordøjelseskanalerne uden at forårsage afsky for mad.

trusted-source[41], [42], [43], [44], [45], [46]

Kontraindikationer

Individuelle kostvaner har deres kontraindikationer. Så, proteindiet anbefales ikke til ældre mennesker, for dem der har problemer med nyrer, fordøjelsesorganer (pancreatitis, colitis, dysbiose). Kulhydrat kost er ikke egnet til patienter med diabetes mellitus. Individuelle smag af produkterne af "Energidiet" indeholder koffein, så de er kontraindiceret til gravide og under amning, for ældre mennesker, for børn under 18 år. Banan kost anbefales ikke til patienter med trombose og åreknuder.

trusted-source[47], [48], [49], [50], [51], [52]

Mulige risici

De risici, der er forbundet med kosten, omfatter ubalancen i diæt af mange kostvaner, der gælder for dig selv uden en foreløbig undersøgelse af sundhedstilstanden, som kan påvirke den.

trusted-source[53], [54], [55], [56], [57], [58], [59], [60], [61], [62], [63]

Komplikationer efter proceduren

Brugen af et protein kost er fyldt med tilbagetrækningen fra kroppen af sporstoffer, herunder calcium, og dette krænker skelettet, nedbryde og eksfolierer dine negle, øger risikoen for knoglebrud, glasur og pisket hår. For nyrerne er det også en stor belastning, fordi væske fjernes intenst, dehydrering kan forekomme.

"Energidiet" kan forårsage allergi med øget følsomhed over for dets komponenter, såvel som søvnløshed, forhøjet blodtryk ved anvendelse af blandinger med koffein.

trusted-source[64], [65], [66], [67], [68], [69], [70], [71], [72], [73]

Anmeldelser

Ved at analysere anmeldelser af kost til vægtforøgelse kan man konkludere: Hvis en person nærmer sig dette systematisk, og ikke sporadisk, gør han det. Mange understreger behovet for at kombinere en kost med intensiv træning i gymnastiksalen, tk. Samtidig er metaboliske processer accelereret, appetitten øges.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.