^

Hvad er polygami?

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Udtrykket "polygami" kommer fra det græske udtryk πολύς - "numerous" og γάμος - "marriage", som i oversættelse betyder "mange ægteskaber". Polygami betyder således, at ægteskab kan indgå med to eller flere partnere. Polygami er det modsatte koncept for monogami, når et ægteskab kun består af en partner.

Hvad er polygami?

Historiske fakta om polygami

Polygami som en meget gammel skik praktiseret af mange mennesker i forskellige dele af verden. Polygami praktiseres i dag i Amerika, Melanesien, Afrika. Islam og buddhisme er de religioner, der godkender polygame ægteskaber. Med det eneste ændringsforslag: Manden skal være fuldt ansvarlig for alle de hustruer, der er gift med ham. Polygami er ikke en livsstil for et helt folk i nogen religion, siden da er det nødvendigt at have 2 gange flere kvinder end mænd.

Kristendommen, i modsætning til islam eller islam, glæder sig ikke over polygamiske ægteskaber, selvom mange kristne helgener ejede hustruer og concubiner. Hvad angår de gamle patriarker havde kong Salomon 700 kvinder og 300 concubiner. Kvinder i harem havde princippet om anciennitet - tolden er sådan, at den ældre kone dirigerede de øvrige kvinder. Det samme gælder for ægteskaber. Ved det første ægteskab blev et overdådigt bryllup spillet, og efterfølgende ægteskab involverede ikke nogen særlige festligheder.

Årsager til polygami

Gennemsnitligt piger og drenge er født i forholdet 49:51 eller 51:49. Historisk set på grund af kvinders krige gennem århundrederne mere end mænd. Specielt faldt antallet af mænd i oldtiden og middelalderen - på grund af konstante krige.

Hvis samfundet ikke er meget civiliseret, anvendes polygami som en belønning for de stærke. Det vil sige, at de fleste af de bedste kvinder ikke kommer til et meget stort antal mænd. Men disse mænd - alfa-mænd - er den stærkeste, sunde og aggressive af slægten. Hvis du minder om de historiske fakta i løbet af hundredeårskriget, fik selv kristne lov til at have mere end en kone, fordi mange mænd blev dræbt, og det var nødvendigt at fortsætte familien.

trusted-source[1], [2], [3]

Om polygami

Udtrykket "polygami" forveksler ofte mennesker, og de forstår betydningen af udtrykket som bigamy, hvor en person kan have to forskellige, men adskilte ægteskaber. Men polygami betyder faktisk flere ægtefæller, der bor i samme hus.

Polygami er hovedsagelig til stede i disse tre forskellige former: polygami, gruppeægteskab, polyandry.

Polygami er, når en mand kan have flere koner på samme tid. Polyandry - dette udtryk bruges til det samme, med den forskel, at en kvinde i polygami kan have mere end en mand på samme tid

Gruppeægteskab - er en familie, hvor der er flere ægtemænd og hustruer.

Polygami har to former - polyandri og polygyni. Polyandry er nøjagtig det samme som polygami, bortset fra at det refererer til kvinder. Således betyder det, at en kvinde har flere mænd på samme tid.

Polygyni er en af formerne for det polygamiske ægteskab, når en mand er gift med flere kvinder på samme tid, men disse ægteskaber er indrettet separat.

Islamens repræsentanter må gifte sig med 4 kvinder på én gang, der praktiserer polygami. Men i Rusland og Ukraine - nej, kun monogamisk ægteskab er tilladt her.

trusted-source[4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.