^
A
A
A

Erektil dysfunktion hos mænd og manglende seksuel spænding hos kvinder

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Erektil dysfunktion hos mænd og manglende seksuel excitabilitet hos kvinder er en konsekvens af excitationsfasen i cyklusen af seksuelle reaktioner. Mænd, der lider af denne lidelse har svært ved at opnå og opretholde en erektion (impotens) eller en erektion i dem er ikke tilstrækkeligt udtrykt. Hos kvinder med en sådan lidelse kan evnen til at udskille vaginal smøremiddel være svækket.

Nogle mennesker med sådanne overtrædelser har en lang historie (historie) af krænkelse af erektil eller seksuel ophidselse, mens i andre forekommer disse abnormiteter pludseligt efter en lang periode med normalt seksuelt liv. Så havde en 50-årig mand i 25 års ægteskab sjældent svært ved at opnå erektion. Et år efter hans kones død trådte han ind i et nyt forhold, og ved det første forsøg på at sove med sin udvalgte havde han ikke erektion. I et andet tilfælde oplevede en 27-årig kvinde ingen seksuel ophidselse, selvom hun ønskede sex. Tidligere har hun under sit tidligere forhold oplevet fysisk spænding under et kærlighedsspil. Yderligere undersøgelser viste, at hendes partner ikke stimulerede hende på den måde hun var vant til.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Årsager til erektil dysfunktion hos mænd

Hvis problemer med erektion eller excitabilitet først opstår pludselig og efter et langt tilfredsstillende seksuel liv, bør du søge en forklaring fra en læge. Som vi allerede har nævnt, forårsager forskellige medicin og sygdomme en sammenbrud i cyklusen af seksuelle reaktioner.

Hvis en mand udvikler erektil dysfunktion, skal han sandsynligvis gå til urologen for at finde ud af, om årsagerne til disse lidelser er organiske eller psykologiske. Ofte har problemer både økologiske og psykologiske rødder, som det var tilfældet med en mand, der ikke havde tilstrækkelig erektion. Problemet begyndte et år efter diagnosticering af hans diabetes (en meget almindelig årsag til impotens) og hans udnævnelse af insulinbehandling. Hans kone klager over manglende erektion fik ham til at frygte, at han ikke ville være i stand til at få en erektion overhovedet.

Undersøgelser af organiske sygdomme omfatter blodgennemstrømningsniveauer og overvågning af tilstanden af penisens arterier og vener, som også bestemmer sandsynligheden for neurologisk skade. I de fleste mænd bestemmes niveauet af nattlig erektion i sådanne tilfælde. I to eller tre nætter sover patienterne i et specielt udstyret laboratorium. Enheder fastsætter organismens tilstand i forskellige faser af søvn, især under REM-fasen. Derudover tilbyder vi også en meget praktisk prøve til brug i hjemmet: hvis en erektion under REM søvn ikke kommer, så vi kan antage, at i hjertet dysfunktion er organisk årsag. Desværre er udviklingen af metoder til etablering af organiske faktorer for seksuelle lidelser hos kvinder lavere end hos mænd, selv om somatisk undersøgelse og hormonprøver kan bidrage til at klarlægge deres organiske årsager.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17]

Behandling af erektil dysfunktion hos mænd

I lidelser ved erektion eller seksuel spænding er adfærdsmæssig psykoterapi, der fremmer reduktionen af frygt, vist. Som regel anbefales sensibiliserende øvelser. I dette tilfælde udskydes sexet selv og i retur anbefales det først taktil kontakt og følelsesmæssig stimulering. Samtidig bør både mand og kvinde opmuntre hinanden og støtte under behandlingen af deres partner, især hvis seksuelle problemer er relateret til vanskeligheder i forhold.

Vanskeligheden ved erektion hos mange mænd skyldes frygten for fiasko. De opstår enten på grund af øget selvkontrol ("observatørens rolle") eller på grund af overdreven bekymring for graden af erektion. Mænd med styrkeproblemer er særligt følsomme for deres partners kritiske bemærkninger om manglen på deres erektion; de oplever en følelse af mindretal og skyld. Terapi i sådanne tilfælde koncentrerer sig om kendskab til partnere med andre former for seksuelle forhold, med undtagelse af direkte genital coitus.

For mænd med organisk forårsaget erektil dysfunktion, kan implantation af penisprotesen anvendes som et middel til at realisere penetrationsevnen. Hver sådan operation bør baseres på ekspertudtalelser fra psykologer, psykiatere, sexologer og urologer. I nogle tilfælde, når nydelsen af sex er hæmmet af mentale problemer, vises både langsigtet psykoterapi og adfærdsmæssig seksuel terapi.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.