^
A
A
A

Frygt for sex

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Frygt for køn (genofobi eller koitofobi) er en fuldstændig uafhængig tilstand, og det er følgelig smertefuldt for en person, selv om det er forståeligt ud fra psykologi og medicin. For nylig er fobien blevet mere udbredt, og blandt patienter, der ved at overvinde følelsen af bashfulness, alligevel vender sig til specialister for hjælp, er der ingen klar seksuel fordeling.

trusted-source[1], [2], [3]

Årsager til frygt for sex

Frygt for sex eller genofobi er karakteristisk for både kvinder og mænd. Og på trods af at hovedårsagerne er psykologiske faktorer, er frygten for kvinder og mænd før intimitet (og undertiden foben til at tale om sex) forskelligt.

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8]

Frygt for køn hos kvinder

Hovedårsagen til frygt for sex i den smukke halvdel af menneskeheden er blevet et traditionelt ritual, afsagt fra generation til generation og overgroet med et stort antal urimelige myter. Hver pige, der har nået puberteten, forventer alvorlige smerter under den første seksuelle handling. Som følge heraf har det ikke været muligt at slappe af, og det første køn leverer virkelig en meget smertefuld fornemmelse for hende. Derefter fokuserer kvinden på ubehag, og efter at have oplevet det næste gang, beslutter han sig for at stoppe alle intime relationer og endda tale om sex.

Der er flere andre grunde til, at genophobia udvikler hos kvinder:

 • Rough første samleje eller sex med en utilstrækkelig erfaren partner.
 • Erfaret i seksuelt eller fysisk misbrug af barndommen, chikanering.
 • Hansexual metoder til uddannelse, når sex er beskrevet af forældre, som noget beskidt og skammeligt; forslag om, at den seksuelle partner skal være den første og eneste mand.
 • Frygt for konsekvenserne af sex: seksuelt overførte sygdomme eller uønsket graviditet.
 • Ikke-accept og fjendtlighed over for ens egen krop.
 • Ofte er frygten for sex forbundet med barndomsskader, for eksempel tilbagetrækning af faderen fra familien. I dette tilfælde, der allerede er i voksenalderen, kan en kvinde ikke bygge den rigtige model af relationer med mænd eller er simpelthen bange for svig.
 • Problemer med kvindelige kønsorganer, der forårsager smerte i hvert samleje.

trusted-source[9], [10], [11], [12]

Frygt for køn hos mænd

I modsætning til kvinder, der er bange for at have sex på grund af problemer med fysisk sundhed, opstår genofobi hos mænd altid udelukkende af psykologiske årsager:

 • Den uofficielle uddannelse af moderen, hvis konsekvens er frygten for at blive fuldstændig absorberet.
 • Frygt for svigt i sex, hvilket vil føre til bespottelse og ydmyghed af værdighed.
 • Lavt selvværd ("Denne pige er for god / smuk / smart for mig", "Jeg kan ikke tilfredsstille hende").
 • Mangler i sex, der opstod i fortiden.
 • Afvisningen af en bestemt kvinde eller frygten for at være åben og oprigtig for repræsentanter for det modsatte køn som helhed.
 • Frygt for blod - en mand er bange for at have sex i menstruationscyklussen.

Men der er også en fælles årsag til det modsatte køn af frygt for sex - samleje med en jomfru. For en pige er det altid en frygt for stærke smerter, der minder om vold og for en ung mand - en frygt for partnerens uforudsigelige reaktion på hans handlinger.

Ofte forårsager frygt for sex er relateret fobier: Frygt for personlig kontakt (haphephobia), frygt for seksuel chikane (agrafobi), frygt for det modsatte køn (Heterophobia) osv

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17], [18], [19], [20]

Den manifestation af frygt for sex

En interessant kendsgerning er, at frygt for sex manifesterer sig på forskellige måder og ikke altid er synlig for det blotte øje:

 • Fuldt afslag på intime relationer og omtale af dem i samtale (denne adfærd kaldes erotofobi).
 • Tilfældig sex er også en manifestation af frygt for sex og kaldes intimofobi. I dette tilfælde er en person, der er skadet i barndommen eller ungdommen, bange for at afsløre sig for en seksuel partner og bygge langsigtet tillid til ham. Ikke desto mindre har han et ukontrollabelt trang til sex.

Hvordan man kan overvinde frygt for sex?

For permanent at overvinde frygt for sex er det nødvendigt at tydeligt identificere årsagerne til genofobi.

Frygt for første sex

Uanset hvor trivielt vejledningerne hos psykologer og slægtninge syntes, for at undgå udviklingen af genofobi, er det nødvendigt at følge generationserfaringerne:

 • Indtast kun i et intimt forhold, efter at begge partnere er mentalt forberedt til det første køn.
 • Undlad at forsømme den stille spændende atmosfære og indledende kærtegn, men misbrug ikke alkoholholdige drikkevarer umiddelbart før samleje.
 • For at undgå distraherende tanker om uønsket graviditet og seksuelt overførte sygdomme, brug præventionsmidler. 
 1. Hvis frygt for køn er opstået i en af partnerne pludselig, kan du forsøge at løse problemet selv. Fortrolige samtaler og afklaring af årsagen til genofobi er obligatoriske; Derudover bør frygt opfattes som et fælles problem, ikke et problem hos en af partnerne.
 2. For at slippe af med frygt for sex, anbefaler eksperter at drikke en lille mængde alkohol eller et mildt beroligende middel til samleje (valerianpiller, motherwort, mynte eller melissa - kun for kvinder).
 3. I det tilfælde, hvor en frygt for sex er forbundet med svære traumer (vold, komplekser ledsagende fobier), er det nødvendigt at søge hjælp fra eksperter - psykiater, terapeut, psykolog. Det skal huskes, at det er praktisk taget umuligt at overvinde en lidelse uden kvalificeret hjælp.
 4. Der skal lægges særlig vægt på deres sundhed, kvinder, hvis frygt for køn er forbundet med smerte under samleje. Det er nødvendigt at undersøge gynækologen straks og finde ud af den egentlige årsag til ubehag. 

Frygt for sex - fænomenet er så unaturligt, at det ikke er nødvendigt at skrinlægge en kampagne til en specialist, som mærkeligt ved første øjekast, kan den fobi ikke kun ødelægge temmelig integreret intime del af dit liv, men også udvikle sig til uoprettelige konsekvenser for mental sundhed.

trusted-source[21]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.