^
A
A
A

Spørgsmålet om fremstilling af en intranasal anti-coronavirus-vaccine overvejes

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 12.03.2022
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

21 December 2021, 11:00

Ansatte ved det britiske universitet i Lancaster er allerede kommet tæt på at skabe en anti-covid-vaccine, ikke af en injicerbar, men af en intranasal type.

Foreløbige undersøgelser af det nye lægemiddel i dyr har vist en reduktion af symptomatiske manifestationer af sygdommen og blokering af overførslen af virusinfektion.

Forskere vaccinerede gnavere med en to-trins administration af lægemidlet og fandt ud af, at hamstere opnåede fuldstændig beskyttelse mod lungeinfektion, betændelse og andre smertefulde manifestationer, der udvikler sig efter infektion med COVID-19-virus .

Det er bemærkelsesværdigt, at to-trins administration af det intranasale præparat resulterede i en signifikant reduktion i spredningen af virus fra gnaveres respiratoriske system. Dette kan betyde, at vaccinen er i stand til at indeholde patogenet i dets anvendelsesområde. Det viser sig, at hvis lægemidlet injiceres i næsehulen, er det muligt ikke kun at forhindre infektion, men også at blokere viral transmission for at stoppe den pandemiske spredning af infektionen.

Professor Munir, specialist i virologi, overvågede personligt forsøgsforløbet. Han bemærkede følgende: "Vores forskningsprojekt viser, at installationen af lokal immunbeskyttelse inden for introduktion af coronavirus i kroppen ikke kun vil reducere graden af kliniske manifestationer, men også forhindre patogenet i at flytte fra en syg person til en anden, sundt menneske."

Det undersøgte intranasale lægemiddel er baseret på en fuglevirus, det forårsagende middel til pseudo-pest eller Newcastle disease. Denne virus er i stand til at formere sig i den menneskelige krop, men skader den ikke. Forskere har formået at omdirigere Newcastle disease-virussen til at producere spidsproteiner af coronavirus, hvilket får kroppen til at begynde at implementere et immunrespons mod COVID-19-patogenet.

Intranasal administration af lægemidlet forårsagede produktion af antistoffer i gnavere rettet mod flere variationer af coronavirus-infektion, hvilket indikerer, at der sandsynligvis vil blive skabt omfattende beskyttelse.

Ledende forsker ved Lancaster University, Dr. Rycroft-Malon, udtrykte tillid til, at videnskabsmænd har formået at tage et vigtigt skridt i forebyggelsen af COVID-19 sygdom, som vil stoppe den pandemiske spredning af infektioner rundt om i verden.

Forskere bemærker, at intranasal vaccination er mere tilgængelig, tolererer transport godt og højst sandsynligt kan bruges selv i barndommen. Den regelmæssige fremkomst af nye coronavirus-stammer indikerer behovet for at intensivere arbejdet med vacciner og udforske alle mulige måder at "dæmpe" infektionen på.

Den intranasale vaccinespray har en række fordele, da den er nem at administrere, i høj grad forbedrer det lokale immunforsvar og kan være et glimrende alternativ til personer, der har kontraindikationer til injicerbar vaccination.

Resultaterne af arbejdet offentliggøres på iSciences sider

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.