^
A
A
A

Orale præventionsmidler og alkohol: kompatibel eller ej?

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

08 December 2018, 09:00

I instruktionerne til de fleste lægemidler er der en indikation af deres uforenelighed med alkoholholdige drikkevarer. Eksperter hævder, at orale præventionsmidler - piller, som forhindrer graviditet - ikke er blandt sådanne stoffer.

En kvinde må bruge en lille mængde vin, hvilket ikke påvirker pålideligheden og kvaliteten af svangerskabsforebyggende midler.

Dette gælder dog for moderate alkoholdoser. Ved misbrug reduceres effektiviteten af beskyttelsen betydeligt - men kun indirekte. Undersøgelsen viste, at berusede piger slapper af, de har mindre koncentration, en følelse af ansvar. Først og fremmest indebærer dette overskridelsen af den næste dosis af lægemidlet.

Ifølge planlagte moderskabseksperter påvirker alkoholindtag ikke virkningen af intrauterin udstyr, orale præventionsmidler, implantater og patches. Hvis du følger alle lægerens anbefalinger, kan effektiviteten af disse midler være over 91%.

Specialister påpeger, at hvis en kvinde har opkastet i to timer fra at tage p-piller på grund af brugen af en stor dosis alkohol, forsvinder antikonceptionsvirkningen. I en sådan situation anbefaler lægerne straks at tage en anden pille, eller få en telefonhøring med en gynækolog. Men ifølge statistikker er hovedproblemet kvindens optagelse af en pille på grund af drikke. Efter en stormagtig aften næste morgen husker en kvinde behovet for at tage stoffet, men ofte er effekten af præventionsforebyggelse allerede brudt.

Det antages f.eks., At progestinpræceptionsmidler forbliver effektive med regelmæssig optagelse hver dag på samme tid, en acceptabel fejl på 3 timer. Hvis du savner en aftale, kan ovulation stimuleres.

Og en yderligere kendsgerning: hos kvinder, der tager orale præventionsmidler, er metabolismen af ethylalkohol langsommere. Som følge heraf forbliver alkohol længere i blodbanen og ophobes i store mængder: Doksens tilstand opstår hurtigere.

Men som eksperter siger, må du ikke slappe af og kombinere alkoholholdige drikkevarer med tabletter. Ifølge de samme statistikker er mange kvinder, der er berusede, tilbøjelige til at have sex med afslappede bekendte uden brug af kondomer.

En undersøgelse foretaget for tre år siden blandt almindelige amerikanere i alderen 26-38 år viste, at over 13% af mændene og næsten 12% af kvinderne havde negative konsekvenser efter alkoholmisbrug episoder. Blandt sådanne konsekvenser blev der ofte konstateret graviditet, smitsomme sygdomme med seksuel overførselsmetode, HIV-infektion mv. Derfor advarer eksperter: Det er bedre at forhindre sådanne problemer uden at misbruge alkohol.

Oplysninger findes på siderne i American Federation of Family Planning - plannedparenthood.org.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.