^
A
A
A

Brug af glutenfri kosmetik er ved at blive trendy

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

11 September 2014, 09:00

Mange mennesker forsøger ikke at spise fødevarer, der indeholder glutenprotein (rug, hvede, malt). Eksperter har bevist, at dette protein er i stand til at fremkalde allergiske reaktioner og forskellige fordøjelsesforstyrrelser. For nylig er produktionen af glutenfrie produkter steget betydeligt, og ifølge nogle data vil kosmetiske produkter også tilføjes til denne liste.

Nogle eksperter bemærker, at kosmetik indeholdende gluten kan være farligt, men denne udsagn rejser nogle tvivl hos andre eksperter. Der er tegn på, at kosmetik indeholdende gluten, når de indtages eller penetrerer huden, kan forårsage bivirkninger, men ubehag kan også forekomme ved brug af glutenfrie kosmetiske midler.

Alligevel eksperter advarer om, at faren for sundheden, kan være kosmetik, som kommer ind i kroppen med hænderne eller læber, så ekstrem forsigtighed skal anvendes i læbestift, læbepomade, tandpasta, mundskyl, lotion til ansigt, som en del af som er gluten.

Også nyere undersøgelser foretaget af Kansa-eksperter har vist, at glutenfrie produkter kan være farlige. I sådanne produkter opdagede forskerne en ingrediens, der fremkalder allergier. Forskere bemærkede, at lupin (en plante fra legume familien), som ofte bruges som erstatning for hvede, ikke er så sikkert som tidligere antaget. Lupin fik bred popularitet på grund af det store indhold af proteiner og fibre, hvilket bidrager til reduktion af kolesterol i kroppen, derudover indeholder lupinen et lavt fedtindhold. Men folk med tendens til allergi over for soja og jordnødder bør være forsigtige med at bruge glutenfrie produkter. Lupin indeholder det samme protein, som fremkalder en allergi over for jordnødder og sojabønner, så ved de første tegn på allergi eksperter anbefaler straks søgehjælp.

For nylig er den glutenfri diæt blevet mere og mere populær blandt mennesker, der søger at lede en sund livsstil. Eksperter bemærker dog, at en sådan diæt kun er egnet til patienter med glutein enteropati (en fordøjelsesforstyrrelse, hvor villi i tyndtarmen er beskadiget af visse proteiner).

Det menes, at anvendelsen af produkter uden glyuteina hjælper slippe af overvægt, hududslæt, hævelse, hovedpine og så videre. Hvis hver person vil spise kun bezglyuteinovye produkter, vil sygdommen bare være umuligt at opdage. Hvis glutamin enteropati ikke er helbredt i tide, kan det føre til udvikling af andre sygdomme - skjoldbruskkirtlen, gigt, tarmkræft. Folk, der ikke har sundhedsmæssige problemer, anbefales ikke at bevidst opgive en række fødevarer og frisk mad. Derudover mangler de fleste glutenfrie produkter mineralske stoffer og vitaminer, og de er desuden meget kalorierige på grund af sukker og fedtindhold.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.