^

Sundhed

A
A
A

Lungeinfarkt

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Lungeinfarkt er en sygdom, som udvikler sig som et resultat af dannelsen af en trombose i lungearterysystemet eller dets indføring fra perifere vener. Forskellige sygdomme kan provokere dette fænomen. Alle mulige årsager til problemet vil blive nævnt nedenfor.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Årsager til myokardieinfarkt

Årsagerne til myokardieinfarkt kan skjule sig i mange problemer. Patofysiologi kan bidrage til dette. Så, for at provokere et hjerteanfald i de fleste tilfælde er i stand til at rive en trombose. Signifikant udvikler den sig mod baggrund af en stigning i den vedhæftede trombose. Et infarkt kan dække både et lille fragment af lungen og et ret stort område. Risikoen for at udvikle sygdommen stiger, hvis patienten lider af følgende problemer: seglcelleanæmi, nefrotisk syndrom, maligne neoplasmer, vaskulitis. Sandsynligheden for at få et hjerteanfald øges også hos personer, der har gennemgået kemoterapi. Epidemiologi kan bidrage til problemet. Lungeinfarkt er en sjælden patologisk lidelse i medicinsk praksis. Med hensyn til dødelighed er det fra 5 til 30%. Alt afhænger af sværhedsgraden af patientens tilstand og rettidig bistand. Umiddelbart efter et hjerteanfald kan forskellige komplikationer udvikle sig, lige fra kardiovaskulære komplikationer til lunghypertension. Det skal bemærkes, at kvinder lider af et hjerteanfald 40% oftere end mænd.

trusted-source[11], [12]

Lungødem med myokardieinfarkt

Lungeødem i myokardieinfarkt er karakteriseret ved et typisk klinisk billede. I dette fænomen er der en række subjektive og objektive symptomer. Den første ting at bemærke er, at denne patologiske tilstand kan udvikle sig til enhver tid på dagen. Normalt begynder angrebet med en følelse af tæthed i brystet, en følelse af smerte og svaghed. Udtrykt åndenød, det er svært at trække vejret. Patienten tager en typisk tvunget position, hvor fastgørelse af skulderbøjlen letter vejrtrækning. Patienten klager over en hoste, som i første omgang er tør og til sidst ledsaget af et skummende sputum. Sommetider kan skumets skygge være lyserød.

Når lys bestemmes tympaniske percussion lyd, og auskultation auskulteres stort antal forskellige størrelse fugtig rallen - fra krepitiruyuschie dannet i alveolerne og terminale bronkioler at krupnopuzyrchatyh grund af tilstedeværelsen af skum i store bronkier og luftrør. Ved diagnosticering af patientens tilstand skal der tages hensyn til ændringer i blodcirkulationen. Der er 2 typer forandringer i hæmodynamik hos patienter med lungeødem-hyperdynamisk og hypodynamisk. Kernen i det første fænomen ligger i en stigning i hjertets chokvolumen og hastigheden af blodgennemstrømning, øget tryk og stigende blodtryk. Denne tilstand er typisk for patienter med hypertension, kombineret mitralventilfejl, med urimeligt tvungne intravenøse væsker. Den anden type overtrædelse er ledsaget af et fald i slagvolumen, en lille stigning i lungepulsåren tryk og en tendens til lavere blodtryk. Denne type er typisk for lungeødem, ekstreme grader af stenose af mitrale eller aorta ventiler.

Symptomer på et hjerteanfald

Symptomer på lungeinfarkt er typiske, den person, der har lidt, kan bestemme udseendet af denne sygdom. Så meget afhænger af sværhedsgraden af tilstanden. Symptomatologien påvirkes af størrelsen, placeringen og antallet af lukkede blodpropper. Glem ikke selv lungernes og hjertets ledsagende sygdomme.

Hovedtegnene indbefatter en pludselig eller kraftigt øget dyspnø. Der kan være hoste, der ledsages af slim eller blodig sputum. I brystet er der en skarp smerte. Huden bliver blege og får ofte en asy skygge. Læber, næse og fingerspidser bliver blå. Hjertets rytme er signifikant svækket. Dette manifesterer sig i form af en hurtig puls, udseendet af atrieflimren.

Ofte ledsages alt af et fald i blodtrykket, en stigning i kropstemperaturen. Ofte er tilstanden til en person meget dårlig. I alvorlige tilfælde dør han næsten øjeblikkeligt. Derfor er det vigtigt at se mærkelige ændringer i tid og for at hjælpe.

Hæmoragisk lungeinfarkt

Hæmoragisk lungeinfarkt opstår på baggrund af eksisterende emboli eller trombose i lungearterierne. På grund af dette dannes en region af lungevæv med en forstyrret cirkulation. Hovedårsagen til sygdommen er tilstedeværelsen af en del af iskæmi, der er gennemblødt i blod, har klare grænser og en mørk rød farve.

Et sådant hjerteanfald, i sin form ligner en kegle, hvis basis er vendt til pleura. Følgelig vender keglespidsen mod lungroten, og der kan findes en trombose på den i en af lungearteriens grene.

At komme til denne tilstand kan være nogle få vigtige punkter. Så først og fremmest er det en trombose af perifere årer. Især ofte er der trombose af dybe femorale vener på grund af svag eller forsinket blodcirkulation i dem. I dette tilfælde er det vigtigt, at der er en tilstand - en tendens til øget koagulering af blodet i svækkede patienter, der har været i seng i lang tid.

Provoke fænomenet kan inflammatorisk thrombophlebitis. Denne gruppe indbefatter septisk tromboflebitis, der forekommer med en række generelle og lokale infektioner, efter traumer eller kirurgi, med langvarig feber i den postoperative periode.

Trombose i hjertet og tromboendokarditis fremkalder ofte et hæmoragisk lungeinfarkt. Det er nødvendigt at identificere prædisponerende faktorer, hvor hæmoragisk lungekræft udvikler sig oftere. Disse omfatter myokardieinfarkt, nefrotisk syndrom, fedme, kongestivt hjertesvigt, operationer i det nedre abdominale hulrum, graviditet, langvarig immobilitet.

Symptomer på denne sygdom, udtrykt, ikke at bemærke dem er umuligt. For det første en smertefuld fornemmelse under armhulen, i området af scapulaen eller en følelse af indsnævring i brystet. Under hosten og vejrtrækningen kan smerten øges. Der er åndenød. På samme tid er der også vaskulære reaktioner - huden bliver blege, der vises en klæbrig koldsweet. Når en massiv læsion ikke udelukkes gulsot.

Når blodet undersøges, afsløres moderat leukocytose. Under undersøgelsen opdager lægen en kande friktion af pleura, våd crepitic hvæsen og dæmpet vejrtrækning. Der kan være en ophobning af væske i pleurahulen, som manifesterer sig sløvhed i det berørte område, svækkelsen af vejrtrækning, udstående interkostale rum og stemme tremor.

Højre lungeinfarkt

Et infarkt af højre lunge er en sygdom, der skyldes trombose eller emboli i lungearteriets grene. I 10-25% af tilfældene udvikler det sig i tilfælde af blokering af lungearterien.

Perifer flebotromboz forud for postnatale periode, kirurgi, frakturer af lange knogler, hjertesvigt, kronisk, langvarig immobilisering maligne tumorer. Trombose kan forårsage lunge vaskulitis, stagnation af blodgennemstrømning i lungerne, stabil lunghypertension. Reflekspasma i lungearterysystemet følger som sædvanlig med optagelsen af fartøjet. Dette fører til overbelastning af højre hjerte og akut LH.

Som følge heraf er der en krænkelse af diffusion og arteriel hypoxæmi. Infarvning af lungen opstår hovedsageligt mod baggrunden af allerede tilstede venøs trafik. Dette fænomen er hæmoragisk i naturen. Infektion kan føre til forekomsten af lungeledningerne til forekomsten af perifokal lungebetændelse (candidiasis, bakteriel), ofte med abscessering.

At forstå, at infarkt er sket, er ikke svært. De vigtigste symptomer er brystsmerter, åndenød, skummende udladning under hoste og en signifikant stigning i kropstemperaturen. Tidlig diagnose og eliminering af problemet er nødvendig.

Venstre lungeinfarkt

Det venstre lungeinfarkt udvikler sig også mod en baggrund af trombose eller emboli i lungearteriets grene. Dette fænomen er ikke særlig symptomatisk, men det er typisk. Så der er åndenød, feber, brystsmerter, tør hoste, efterfulgt af udslip af sputum eller skum. Der kan være takykardi, cyanose, hemoptysis, cerebrale lidelser, tegn på myokardial hypoxi, forstyrrelse af hjerterytmen og svækket vejrtrækning.

Abdominalt syndrom, der er forårsaget af læsioner af det membranformede pleura, observeres lejlighedsvis. Tarmparese, leukocytose, opkastning og løs afføring er ikke udelukket. Diagnose af problemet skal udføres straks.

Prognosen for dette fænomen afhænger helt af den underliggende sygdom. Forebyggelse er mulig, men kun i tilfælde af at behandle hjertedekompensation og tromboflebitis betjene antikoagulanter blandt patienter med myokardieinfarkt, mitralklapstenose i gynækologi og kirurgi.

Hvor gør det ondt?

Hvad generer dig?

Konsekvenser af myokardieinfarkt

Konsekvenserne af et lungeinfarkt kan være alvorlige. Normalt er denne sygdom ikke særlig farlig, men den skal elimineres hurtigt. Det er muligt at udvikle alvorlige komplikationer. Disse omfatter postinfarkt lungebetændelse, suppuration og spredning af inflammation i pleura.

Efter et hjerteanfald er der stor risiko for at få en purulent embolus (blodprop) i karret. Dette fænomen kan forårsage en purulent proces og bidrage til abscess på infarktstedet. Pulmonal ødem med myokardieinfarkt udvikler primært med et fald i kontraktiliteten af hjertemusklen og samtidig blodtryk i en lille cirkel. Dette skyldes det faktum, at intensiteten af hjerteslag falder pludselig, der er et akut småskudssyndrom, der fremkalder alvorlig hypoxi.

Når alt dette sker hjernestimulation, frigivelse af biologisk aktive stoffer, der fremmer permeabiliteten af alveolær-kapillære membran, og øget omfordeling af blod i lungekredsløbet fra den store. Prognosen for et lungeinfarkt afhænger af den underliggende sygdom, størrelsen af det berørte område og sværhedsgraden af de fælles manifestationer.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17], [18]

Ar efter lungeinfarkt

Ar efter lungeinfarkt er en typisk konsekvens. Selvfølgelig er sygdommen selv karakteriseret ved døden af nogle af myokardiumets kontraktile celler efterfulgt af udskiftning af døde (nekrotiske) celler med et groft bindevæv. Denne proces fører til dannelsen af et postinfarktært ar.

Celledød (nekrose) opstår som et resultat af igangværende myokardisk iskæmi og udviklingen af irreversible ændringer i celler på grund af en overtrædelse af deres metabolisme. Tyndt arvæv i stedet for nekrose dannes endelig ca. 3-4 måneder og senere. Med fokokokulært hjerteinfarkt kan ar kan dannes ved tidligere tidspunkter. Hastigheden af ardannelse afhænger ikke kun af størrelsen af nekroseens fokus, men også på tilstanden af koronarcirkulationen i myokardiet generelt og i peri-infarktområderne, især.

En forholdsvis lille belastning under dannelsen af den primære ar (under visse betingelser, naturligvis), kan føre til hjerte aneurisme (fremspring ventrikelvæg, der danner en slags pose), og en måned senere den samme belastning er nyttigt eller endog nødvendigt at styrke hjertemusklen og udvikling af mere varig ar Men vi vil fortsætte samtalen om et hjerteanfald. Og lad os nu tale om, hvordan et akut stort fokal (dvs. Det mest typiske) myokardieinfarkt manifesteres.

Komplikationer af myokardieinfarkt

Komplikationer af myokardieinfarkt kan være manifestationen af abscesser. Det skal bemærkes, at problemets små manifestationer for det meste passerer asymptomatisk. Hvad angår radiografiske ændringer, forsvinder de helt i 7-10 dage.

Myocardial stor strækning længere og kan føre til fibrose, trombose gradvist indsættende, sammenbruddet ikke udtrykkes maranticheskie infarkter også forekomme uden udprægede symptomer ofte ledsaget hypostasis eller lungeødem, ofte diagnosticeret som hypostatiske lungebetændelse.

Det skal bemærkes, at hæmoragisk pleurisy ofte er forbundet med problemet. Generelt afhænger alt af sværhedsgraden af tilstanden. Hvis du bemærker problemet i tide og ty til det, er der ingen alvorlige konsekvenser. Meget afhænger af, hvornår hjælpen blev gjort, og hvilken sygdom forårsagede lungerinfarkt. Kun på baggrund af disse data kan vi opbygge en yderligere prognose og tale om komplikationer. Det er vigtigt at forhindre infektion i lungen.

trusted-source[19], [20], [21], [22], [23]

Diagnose af myokardieinfarkt

Diagnose af myokardieinfarkt udføres i flere faser. Så først bliver en kompleks blodprøve taget. Så udføres brystets røntgenbillede. Det giver dig mulighed for at identificere ændringer og opdage patologier. Hvis du ikke kan se noget, eller hvis sagen er svært, brug en computer tomografi af lungerne. Det giver et komplet billede af, hvad der sker.

Anvendes ofte magnetisk resonansbilleddannelse af lungerne, ekkokardiografi og EKG. Alle disse er i stand til at diagnosticere i kombination give et komplet billede af, hvad der sker. Naturligvis udføres alle procedurer ikke straks. Som nævnt ovenfor afhænger alt af statens kompleksitet. I nogle tilfælde er det ikke muligt at få alle de nødvendige oplysninger ved hjælp af røntgenbilleder. For at gøre dette skal du bruge andre metoder. Generelt kan tilstedeværelsen af et problem bestemmes af symptomatologien. Mere præcist er alt i overensstemmelse med de vigtigste træk klar. Men for at bestemme problemets sværhedsgrad skal du ty til andre diagnosemetoder.

trusted-source[24], [25], [26], [27], [28], [29]

Røntgen for lungeinfarkt

Røntgenstråler med lungeinfarkt er af særlig betydning. Så i nogle tilfælde er der vandrette skygger i billedet. Sygdommen ledsages sædvanligvis af tilstedeværelse af pleural ekssudat. Det er sandt, at det kun kan etableres ved hjælp af en skitse i patientens skråstilling, som ligger i en vinkel på 30 ° på patientsiden. I denne position kan du indstille membranen til en højere position. Tilstedeværelsen af pleural eksudat blev observeret i embolicperioden, selv før udviklingen af et hjerteanfald.

I upåvirkede områder er øget gennemsigtighed mærkbar, de er hævede eller der er en hyperextension af lungevæv. Skygge af infarkter kan være helt eller i høj grad blokeret. I nogle tilfælde udvikles basal atelektase.

Når membranen er høj, kan der forekomme en stribet skygge, der minder om flad atelektase. En sådan skygge kan nogle gange give et ufuldstændigt, resorptivt eller helbredt infarkt. Det skal dog understreges, at ikke alle infarkter kan påvises ved røntgenundersøgelse. Hertil kommer, at børn i en periode med alvorlig sygdom normalt ikke gennemgår røntgenundersøgelse.

CT-scanning med lungeinfarkt

CT i lungeinfarkt er en vigtig procedure. Således er computertomografi en analyse, der giver dig mulighed for at visualisere kroppens struktur. Under processen placeres patienten på bordet, som scanneren er tilsluttet. Det er denne enhed, der sender røntgenstrålen til tomografen gennem det område af kroppen, der undersøges, og overfører billedet til computerskærmen.

I brystet hjælper denne undersøgelse med at diagnosticere de underliggende problemer i lungerne, hjertet, spiserøret og det store blodkar (aorta) samt væv i brystet. De mest almindelige sygdomme, der udvikler sig i brystet, som kan identificeres med CT: infektion, lungekræft, lungeemboli og aneurisme.

Computer tomografi giver dig mulighed for at se ændringer i organer. Takket være denne forskning kan du tydeligt diagnosticere og begynde behandling. Men et billede er ikke nok, det er nødvendigt at give en anden blodprøve og om nødvendigt at gennemgå andre procedurer. I diagnosen lungeinfarkt tager computertomografi et førende sted.

trusted-source[30], [31], [32], [33], [34], [35]

Hvad skal man undersøge?

Hvem skal kontakte?

Behandling af myokardieinfarkt

Behandling af et lungeinfarkt er en lang proces, der involverer en masse medicin. Det hele starter med neuroleptanalgesi. En person injiceres intravenøst med Fentanyl. Det er nok 1-2 ml 0,00% opløsning. Derefter Droperidol - 2-4 ml af en 2,5% opløsning. Hvis denne blanding er fraværende, administreres 1 ml 1% morfinopløsning intravenøst. For gamle mennesker halveres doseringen og er 0,5 ml.

Hvis der ikke er nogen smerte, neurolepsi med droperidol - 2,5% opløsning, 2-4 ml. Naturligvis indgives lægemidlet intravenøst. Til destruktion af skum anvendes inhalation af ilt med dampe med 20-50 grader alkohol eller 10% alkoholopløsning af Antifemcilan.

Hvis trykket er normalt eller forhøjet, indgives furosemid med en hastighed på 1 til 2,5 mg / kg. Umiddelbart efter påføringen af lægemidlet manifesterer dens extrarenale virkning sig selv: et fald i volumenet af cirkulerende blod i lungerne på grund af dets omfordeling. Når lungerinfarkt påbegyndes, bør sublingualt Nitroglycerin tages. Den bruges til 1 tablet, hvert 2. Minut 3-5 gange.

Hvis behandling udføres på et hospital, injiceres først Nitroglycerin, opløst i 20 ml isotonisk opløsning. I dette tilfælde skal du omhyggeligt overvåge blodtrykket. Hvis ødem ikke stopper, er det værd at gentage indførelsen af lægemidlet om 5-15 minutter. Senere overføres de til dråbevis anvendelse af nitroglycerin i en dosis på 6 ml af en 1% opløsning til 400 ml isotonisk opløsning med en hastighed på 8-10 dråber pr. Minut.

Pentamin bruges også, det injiceres langsomt i venen. Det er nødvendigt at måle trykket hvert 3. Minut. Effekten af pentamin er særlig hurtig ved hævelse af lungerne, hvilket fortsætter med en signifikant stigning i blodtrykket.

En anden behandlingsmetode er forbundet med anvendelsen af en perifer vasodilator - natrium nitroprussid. Det indgives intravenøst dryp i en dosis på 50 mg opløst i 500 ml af en 5% opløsning af glucose. Indgivelseshastigheden afhænger også af antallet af blodtryk (i gennemsnit 6-7 cap / min). Hos patienter med normalt tryk skal behandlingen begynde med administration af nitroglycerin i en mængde på 1-2 ml af en 1% opløsning fortyndet i 200 ml isotonisk natriumchloridopløsning. Indført alle med en hastighed på 20-30 dråber pr. Minut. Lazix (80-120 mg) anvendes også og intravenøst struino i 4-5 minutter 0,25 ml af en 0,05% opløsning af strophantin

Hvis en person har lavt blodtryk, er alle ovennævnte stoffer forbudt. Han viser stoffer til neuroleptanalgesi. Intravenøs 90-150 mg prednisolon injiceres, 0,25 ml af en 0,05% opløsning af strophanthin i 200 ml rheopolyglucin justeres. Til denne opløsning kan 125 mg (5 ml) hydrocortisonacetat (infusionshastighed 60 cap / min) tilsættes.

Dopamin intravenøst indgivet 200 mg (5 ml af en 4% opløsning) 400 ml 5% glucoseopløsning eller isotonisk natriumchloridopløsning (indledende hastighed af intravenøs infusion - 5 mg / kg per minut), og 10 dråber 0,05% opløsning på 1 minut . Naturligvis anvendes disse infarktbehandlingsregimer kun i en hospitalsindstilling.

Forebyggelse af lungeinfarkt

Forebyggelse af myokardieinfarkt er at forebygge sygdommen. Det er nødvendigt at eliminere dekompensation af hjertet og tromboflebit i tiden. Det anbefales at anvende antikoagulantia i miljøet hos patienter med myokardieinfarkt, mitralstenose, gynækologi og kirurgi.

Det er vigtigt at fuldt ud observere freden af syge infarkt. Behandlingsforanstaltninger omfatter sædvanligvis fjernelse af reflekseffekter, hvilket kan føre til alvorlige konsekvenser. Det er naturligvis nødvendigt at lindre smerte ved brug af morfin og eliminere sammenbruddet.

I betragtning af hovedårsagerne til myokardieinfarkt kan man tale om forebyggende foranstaltninger. Først og fremmest kan du ikke komme op efter et par dage efter operationen, hvis det er muligt. Selv alvorligt syge patienter anbefales at give det nødvendige minimum af bevægelser. Det er naturligvis udelukket uden unødvendig nødvendighed at tage medicin, der er i stand til at øge blodkoagulabiliteten. Hvis det er muligt, er intravenøs administration af lægemidler begrænset. Ved trombose af venerne i underekstremiteterne anvendes en kirurgisk metode til venlig ligering for at undgå gentagne embolier. Overholdelse af ovennævnte foranstaltninger vil medvirke til at reducere sandsynligheden for udvikling af venøs trombose og risikoen for udvikling af konsekvenser.

Prognose for myokardieinfarkt

Prognosen for et lungeinfarkt afhænger helt af den underliggende sygdom, på grund af hvilken den opstod. Alt dette påvirkes naturligvis af sværhedsgraden af problemet og dets kurs. Størrelsen af infarkt og fælles manifestationer er også inkluderet i deres nummer.

Normalt bærer et lungeinfarkt ikke en særlig fare. Det kan nemt fjernes, men samtidig bestemme årsagen til dens udvikling. Udsigten er normalt gunstig. Men som nævnt ovenfor afhænger alt af, hvor hurtigt problemet blev diagnosticeret, og kvalitetsbehandling startede.

Generelt er denne sygdom lettere at forhindre end at eliminere. Derfor, hvis der er problemer med hjertet og blodårene, er det værd at tackle at fjerne dem. Efter alt fører de til udvikling af konsekvenser i form af lungelæsioner. Hvis alt er gjort korrekt, udvikler sygdommen sig ikke, og prognosen bliver mest fordelagtig. Der er naturligvis mulighed for en negativ udvikling af begivenheder. For at undgå dette, skal du søge hjælp, når du har en typisk symptomatologi.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.