^

Sundhed

Glasprøve

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

En glasprøve er en effektiv måde at identificere patologier, kronisk og akut i urinvejen. Denne metode er især vigtig for at bestemme den nøjagtige placering af inflammationsfokuset. I urologisk klinisk praksis anvendes to metoder. Der er en glasprøve af to-port, samt en glasprøve af tre-port. De kaldes også to-glasprøve og henholdsvis tre-glaserede. Begge metoder anvendes på en del af materialet - urin.

Formålet med metoden er, at en glasprøve er vigtig for diagnostiske aktiviteter. I urologi, især med hensyn til mænd, hjælper en glasprøve med at identificere urethritis, tumorer, lokalisering og fokusområdet i prostata. Hvis de dannede elementer kun findes i den første beholder, så kan dette angive en patologi eller infektion i urinrøret eller urethralkanalen. Hvis en stor mængde urenheder (leukocyt- og røde blodlegemer) er identificeret i to beholdere, glas prøve bidrager til at tydeliggøre "område" og den nuværende inflammationsstedet i nyrerne, ud over at bestemme den inflammatoriske zone i ureter.

Hvis glassprøven udføres gentagne gange, og resultatet forbliver det samme alarmerende, kan det tyde på en onkologi proces. Når pus og slimhindeformationer forekommer i den sidste beholder, indikerer dette betændelse i blæren, en mikrobiell eller bakteriel infektion, og lignende slimhindeudslip indikerer inflammation i prostata.

trusted-source[1]

Hvordan går glasprøven?

Før patienten samles, skal patienten ikke urinere i fem timer. Indsamling af en to-glaseret prøve fyldes patienten i en vandladning to beholdere. For det første samles ikke mere end 100 ml materiale, resten samles i den anden. Hvis en tre-glasprøve er ordineret, indsamler patienten urin til en vandladning i tre beholdere med jævne mellemrum. En glasprøve af tre-port ledsages ofte af stimulering af et vigtigt mandligt organ - prostata. På dette område udføres massage, og sædvanlige vesikler masseres også. I de to første beholdere samles en simpel urin, men ikke meget intensivt, for at forlade materialet til den tredje beholder. Efter den indledende samling udføres en passende lysmassage, og derefter bliver det tredje glas fyldt. Faktisk er den tredje sidste del den mest informative for forskning.

En glasprøve er en seriøs mikrobiologisk metode til trods for sin enkelhed. Denne enkle procedure afslører aktiviteten af leukocytter, og nogle gange årsagen til udseendet af blodpropper (hæmaturi) i urinen.

En glasprøve er toportede og treportede - hvad er forskellen?

Derudover er forskellen i antallet af containere ingen særlige forskelle i disse muligheder. Det eneste, der kræves en tre-glasprøve til analysen sammen med en prostata massage. Derudover giver en glasprøve i tre tanke dig mulighed for mere præcist at bestemme årsagen og den faktiske kilde til purulent udledning i urinen (pyuria). Som regel opstår pus og slim efter stimulering - massage og sætter sig i det tredje glas.

Glasprøven er treportet, mere præcist en treflaset prøve, er et af de mest effektive elementer i den komplekse diagnose af kronisk prostatitis. En sådan test kaldes også "guldstandarden" for klinisk diagnose for sådanne sygdomme. En glasprøve er en absolut smertefri og effektiv diagnosemetode.

trusted-source[2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.