^

Sundhed

En prøve af Nechiporenko

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Nechiporenko-undersøgelsen er en af måderne at bestemme den inflammatoriske sygdom i genitourinære og nyresystemet. Næsten alle kroniske og endnu mere akutte former for sådanne sygdomme foreslår en metode som Nechiporenko testen.

Denne teknik blev udviklet af en fremragende videnskabsmand, kirurg, urolog Nechiporenko Alexander Zakharovich. Som læge blev Nechiporenko berømt i forbindelse med succesfulde operationer relateret til nyre og genitourinary system.

Næsten hele sit liv Nechiporenko studerede kræft i urinvejene, og pyelonefritis. Endvidere har han indført i klinisk praksis en effektiv metode til diagnosticering af dannede elementer i urinen - Trial af nechyporenko, Alexander Z. Sovjetisk medicin for første gang i historien holdt cystectomy (fuldstændig fjernelse af cyster eller tumorer) i blæren, efterfulgt af "blind" suturering resektion skade.

Hvorfor er Nechiporenko testen færdig?

Formålet med denne analyse er simpel - så hurtigt som muligt og så præcist som muligt for at identificere mulige nyresygdomme og begynde effektiv terapi. Ligesom prøve Addis - Kakovskogo ved nechyporenko metode gør det muligt at vise antallet af unormale hvide blodlegemer - hvide blodlegemer, røde blodlegemer og protein i urinen af forbindelserne, og derfor mere præcist at diagnosticere renal patologi. Nechiporenko-testen giver en mere detaljeret sammenligning med den generelle standard urinalyse, en beskrivelse af sedimentet. I en generel analytisk undersøgelse er de ensartede elementer ofte ikke synlige på grund af urinblod og reproduktion af mikrober i den.

Nechiporenko testen er en meget enkel og overkommelig metode, der bestemmer mængden af de mest synlige stoffer i en lille mængde materiale - urin.

Nogle gange er patienten ikke i stand til at tage prøver ved andre metoder på grund af vanskeligheder med vandladning. Derefter kan en simpel analyse - Nechiporenko-testen blive den primære, efter generelle analyser, rettidig, raffineret information til lægen, og også give mulighed for at udvikle en plan for yderligere omfattende diagnoser.

Hvordan er Nechiporenko testen udført?

Materiale til laboratorieundersøgelse tages til enhver tid på dagen eller natten. Standard for analyse er prøveudtagningen af den gennemsnitlige del, normalt om morgenen. Patienten samler uafhængigt materialet i en speciel ren beholder, der tidligere har udført hygiejneprocedurer. Nogle gange, ifølge indikationer, kan urin tages af et kateter.

Hvad kan vidne om Nechiporenko?

Ligesom i andre teknikker er der i denne metode grænser for normen. Enhver afvigelse fra dem er et signal om denne eller den sygdom. Hvis de hvide blodlegemer "krydser" grænserne for den etablerede norm, indikerer dette pyelonefrit, kronisk eller akut, alt afhængig af antallet af hvide kroppe. Erythrocytter, der overskrider tærskelværdien af normen, kan indikere en alvorlig sygdom - glomerulonefrit eller patologi i urinvejen, hæmaturi.

Nechiporenko-retssagen er blevet brugt i mere end 100 år i russisk medicin og er en populær metode i den kliniske praksis hos udenlandske læger. Dette er en enkel, informativ analyse, der ikke kræver særlig forberedelse, og resultaterne er normalt klar inden for en dag.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.