^

Sundhed

Blodkoaguleringstid (ved suharev)

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Blodkoagulationstid (ifølge Sukharev) er en ret simpel blodprøve, som er taget fra en finger. I sig selv er størkningsfaktoren nødvendig for at vurdere enzymernes tilstand, men det er ikke oplysninger om mekanismerne for dets overtrædelse.

Generelt viser koagulationsprocessen, hvor meget kroppen kan beskytte sig selv, herunder blodtab. Clotting afhænger direkte af det endokrine, såvel som nervesystemets funktion. For at bestemme status og evaluering af hæmostase (et fælles koagulationssystem) foreskrives et koagulogram, der har et antal indikatorer, inklusiv blodkoaguleringstid (ifølge Sukharev).

Faktisk gør Sukharevs metode det muligt at estimere intervallet mellem blodindsamling og begyndelsen af dens kondensation, mere præcist udseendet deraf af fibrin (koagulering).

Tidligere blev mere end 30 metoder til bestemmelse af koagulabilitet anvendt i medicin, i dag anvendes kun to laboratorier, det mest pålidelige og informative - ifølge Sukharev og Lee-White-metoden. Sukharevs metode bestemmer tidspunktet for blodkoagulation kun kapillær, og Lee-White-metoden er kun venøs. Dette er deres forskel, og i det store og hele er begge disse metoder tilstrækkeligt informative og uden dem er det umuligt at få et komplet homeostatisk billede.

Forberedelse til denne analyse er ikke nødvendig ud over det faktum at prøveudtagningen udføres om morgenen og på en tom mave. Fra væsker kan du kun bruge vand, da alle former for juice, samt te eller kaffe kan forvrænge billedet af koagulogrammet. Proceduren selv tager meget lidt tid.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Hvordan er koagulogrammet, der bestemmer koagulationstiden (ifølge Sukharev)?

Materialet til undersøgelsen er en lille mængde blod fra patientens finger. Blodet er placeret i et specielt stativ, den såkaldte Panchenkovs apparat. Da den allerførste dråbe kan indeholde en vævsvæske, undersøges kun de følgende dele, og den første dråbe gennemblødes og gnides fra fingeren.

Materialet er skrevet i et specielt fartøj - kapillæret, som vipper i en given rytme enten til venstre eller til højre i en vis vinkel. Stopuret registrerer den tid, hvor blodet ophører med at bevæge sig frit inde i fartøjet, det vil sige at det begynder at koagulere. Tidspunktet for blodkoagulering (ifølge Sukharev) er normalt: begyndelsen af fibrindannelse fra 30 til 120 sekunder, slutningen af processen fra 3 til 5 minutter.

Det skal bemærkes, at resultaterne, det vil sige tidspunktet for blodkoagulation (ifølge Sukharev) kan variere afhængigt af hvilke stoffer en person undersøges. For eksempel kan perioden fra dannelsen af fibrin til slutningen af koagulationsprocessen øges på grund af anvendelsen af antikoagulanter (warfarin, fractiparin og andre). Også øge koagulationstiden for leverpatologi eller mere alvorlige sygdomme, såsom hæmofili.

Koagulationstid (ifølge Sukharev) kan være meget lavere end normalt. Det sker som regel ved kvinder, der tager orale præventionsmidler, det er også muligt med stort blodtab.

Det skal tages i betragtning, at koagulabiliteten kan forøges på grund af det faktum, at i kroppen begyndte at blive dannet i store mængder protrombinase. Alle oplysninger om tid og hastighed for blodstrømsminimering er først og fremmest nødvendig for lægen at afklare diagnosen og overvåge effektiviteten af behandlingen. Under alle omstændigheder er fortolkningen af en så kompleks indikator opgaven hos en specialist, ikke patienten selv.

Koagulationstid (i Sukharev) - er en måde at identificere de stadier af en kompleks enzymatisk proces, når fibrinogen, opløselig i almindelige miljøer, bliver en uopløselig form, da den midlertidige foranstaltning spiller en særdeles vigtig rolle i fortolkningen af koagulation i almindelighed.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.