^

Sundhed

Proteiner og proteinfraktioner

Bence-Jones protein

Urinen hos en sund person indeholder ikke Bence-Jones-proteinet, som er repræsenteret af lette kæder af immunoglobuliner, som detekteres som følge af dannelsen af maligne tumorprocesser.

Analyse af RAPP

I dette materiale vil vi tale om analysen af RAPP-A - plasmaprotein, hvis bestemmelse som under graviditet ikke har ringe betydning.

Homocystein i serum

Homocystein er et produkt af udveksling af aminosyrer (omdannelse af methionin til cystein). Ca. 70% af plasma homocystein er forbundet med albumin, 30% oxideres til disulfid, og kun 1% er i fri tilstand.

Ammoniak i serum

Ammoniak - et produkt af proteinmetabolisme, dannes i alle væv. Den største mængde ammoniak (80%) dannes inden i tarmene under påvirkning af bakterier.

Urinsyre i urinen

Urinsyre udskilt i urin afspejler indtag af puriner med mad og nedbrydning af endogene purin nucleotider.

Urinsyre i blodserum

Uronsyre er et produkt af udvekslingen af purinbaser, som er en del af komplekse proteiner-nukleoproteiner. Udformet urinsyre udskilles af nyrerne.

Afklaringen af endogent kreatinin (Reberga-Tareev test)

Reberg-Tareev testen giver mulighed for at bedømme glomerulær filtrering og tubulær reabsorption i nyrerne. Prøven er baseret på det faktum, at kreatinin kun filtreres af glomerulus, absorberes ikke praktisk taget og udskilles af rørene i en lille mængde.

Kreatinin i urinen

Daglig udskillelse af kreatinin med urin er forholdsvis konstant, svarer til den daglige produktion og afhænger direkte af muskelernes og udskillelseskapaciteten hos nyrerne.

Serum creatinin

Kreatinin er det endelige produkt af nedbrydning af kreatin, som spiller en vigtig rolle i energimetabolismen af muskel og andre væv.

Urea (urinstof nitrogen) i urinen

Urea udskillelse i urin er proportional med proteinindholdet i kosten, såvel som metabolismehastigheden af endogene proteiner.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.