^

Makronæringsstoffer

Hvordan øger calcium i blodet?

Calcium er en strukturel komponent af knogler, tænder og bløde væv. Det er meget vigtigt i mange metaboliske processer i kroppen.

Hvordan påvirker klor kroppen?

Klor er bedst kendt for os som et stof, som behandler vand.

Hvordan påvirker fosfor menneskers sundhed?

Fosfor er et vigtigt mineral, der findes i alle celler i kroppen for at udføre deres normale funktioner. Det meste af fosfor i kroppen er som fosfat (PO 4). Ca. 85% af kroppens fosfor findes i knogler. Hvordan påvirker fosfor menneskers sundhed?

Hvorfor har kroppen brug for svovl?

Svovl, det sekstende mest almindelige element i universet, har været kendt siden oldtiden. Et sted omkring 1777 var franskmanden Antoine Lavoisier, grundlæggeren af moderne kemi, overbevist om, at svovl er et kemisk element i modsætning til resten af det videnskabelige samfund.

Natrium

Natrium (Na) er en del af blodlymfeet, det vil sige, det er en del af ekstracellulære væsker. Hans rolle i kroppen er meget vigtig. Dets navn blev taget fra det gamle Ægypten fra Det gamle Ægypten, fordi alkalien fra sodavandene blev kaldt Nitron der.

Magnesium

Ikke mange mennesker kender den vigtige rolle, som magnesium (Mg) spiller i menneskekroppen. Efter vand og ilt betragtes det som et af de vigtigste elementer i kroppen. Mere end 350 kemiske reaktioner kan ikke passere uden deltagelse af magnesium, og de er meget vigtige for kroppens normale funktion.

Calcium

Calcium (Ca) spiller en vigtig rolle i koagulationen af blod, og er også en del af knogler og tænder.

Kalium

Kalium (K) er meget vigtigt for kroppen. Kalium er indeholdt i væggene i celler og kapillærer
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.