^
A
A
A

Jeg har diabetes, kan jeg blive gravid lige nu?

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Вы Du kan selv bestemme eller høre en læge rådgivning. Alligevel vil disse oplysninger hjælpe dig med at virkelig vurdere situationen og diskutere med lægen mulige muligheder.

Hvis du har diabetes og vil have en baby, skal du læse følgende omhyggeligt:

 • У Har du normalt blodsukker niveauer normalt eller højere (lavere)? Fremtidige mødre med diagnose af diabetes, før de bliver gravid, skal have et blodsukkerniveau så tæt på det normale som muligt. Dette vil reducere sandsynligheden for et barn med medfødte defekter, for tidlig fødsel og andre komplikationer. Kontroller blodsukkerniveauet hele dagen for at sikre, at det er normalt. Hvis dette ikke er tilfældet, skal du bruge præventioner, indtil det er normaliseret.
 • Вы Tager du medicin for at kontrollere diabetes? Din læge kan ændre dem til insulin eller ordinere andre før graviditet. Hvis du følger en læge, skal du sørge for, at de nye lægemidler kontrollerer sukkerniveauet i blodet, og kun så tænk på graviditet.
 • Вы Indføre insulin? Rådfør dig med en læge, inden du bliver gravid, så det kan ændre dosis eller indgivelsesvej, hvis det er nødvendigt. I tilfælde af valg af den rigtige dosis forud for graviditetens begyndelse vil risikoen for svingende blodsukkerniveauer falde betydeligt i graviditetsperioden.
 • Tager du medicin til behandling af andre sygdomme? Diskuter dette med en læge før graviditet, så han kan ændre behandlingsforløbet eller forbyde deres anvendelse.
 • Diabetes provokeret en nyresygdom eller påvirket synet? I så fald kan graviditeten kun forværre dit helbred. Højt blodtryk kan igen påvirke barnets udvikling under graviditeten.
 • У Har du allerede børn? Hvis ja, påvirker diabetes deres udvikling?
 • Tager du vitamin B6 (folsyre)? Dagligt indtag af multivitaminer og prenatale vitaminer, der indeholder folinsyre, reducerer risikoen for et barn med medfødte defekter.

Hvad skal man gøre med diabetes før graviditet?

Graviditet kan gå uden komplikationer, hvis du normaliserer blodsukkerniveauet, før det starter ved normalt tryk, og der er ingen problemer med nyrerne. Kontrol af blodsukkerniveauet mindsker risikoen for at få en baby med medfødte defekter, for tidlig fødsel og andre mulige komplikationer. Eksperter anbefaler at bringe niveauet tilbage til normal i 3-6 måneder før graviditet. For at gøre dette skal du aktivt engagere dig i sport, spise sunde fødevarer, tabe sig om nødvendigt og tage medicin, som lægen har ordineret.

О end du skal tale med din læge?

præparater

Det er meget vigtigt at fortælle lægen, at du bliver gravid. Hvis du tager medicin til at kontrollere diabetes, kan din læge erstatte dem med insulin eller andre lægemidler. Hvis du tager insulin, skal du konsultere en læge, så du om nødvendigt kan ændre dosering eller indgivelsesmåde (insulindispenser eller injektion). Fortæl også lægen om de medicin du bruger til behandling af andre sygdomme. Diskuter alt dette med lægen før graviditet, så han kan rette behandlingen eller forbyde deres brug for at undgå at skade det fremtidige barn.

screening

Hvis du har diabetes, skal du regelmæssigt besøge en læge for forebyggende undersøgelser. Dette er især vigtigt før den planlagte graviditet. Screeningstesten omfatter:

 • Diagnose af syn for tegn på retinopati (ikke-inflammatorisk retinal læsion).
 • Blod- og urintest for nyresygdom.
 • Måling af blodtryk. Højt blodtryk kan forårsage komplikationer under graviditeten og skade det fremtidige barn, samt fremkalde for tidlig fødsel (da moderkagen forstyrres).
 • Blodtest for sukkerniveau. Lægen vil om nødvendigt give anbefalinger om at kontrollere blodsukkerniveauet før og under graviditeten.

Ukontrolleret diabetes, og hvordan det kan forekomme under graviditet.

Ukontrolleret diabetes øger risikoen for komplikationer under graviditeten, både for moderen og barnet.

Mulige komplikationer

 • Fødselsdefekter
 • For tidlig fødsel
 • Lavt blodsukker
 • gulsot
 • Fødsel af et barn med en vægt større end normalt, hvilket fører til komplikationer af den nyfødte.
 • Fødsel af et barn med utilstrækkelig vægt, som skyldtes højt blodtryk, nyresygdom og nedsat funktion af moderkagen.
 • Dødeligt udfald, selv om dette sker i meget sjældne tilfælde, da de fleste gravide kvinder bruger insulin til at kontrollere blodsukkerniveauerne.

Risikofaktorer for en potentiel mor:

 • For tidlig fødsel.
 • Nyresygdom, hvis kreatininniveauet er 2,0 mg / dL.
 • Højt blodtryk under graviditeten.
 • Visionsreduktion, som kan normaliseres kort efter barnets fødsel.

Graviditet og diabetes: Graviditetsplanlægning

Kontakt en læge, hvis du har diabetes type 1 eller 2, og du vil blive moder. Du bør normalisere blodsukkerniveauet før graviditet og støtte det hele 9 måneder. Kun i dette tilfælde vil dit helbred og fremtiden for det fremtidige barn være sikkert.

Højdepunkter

 • Hvis du har diabetes, og du planlægger en graviditet, skal du bringe blodsukkerniveauet tilbage til det normale. Dette vil medvirke til at undgå risikoen for for tidlig fødsel, fødselsdefekter i barnet og for at opretholde helbred.
 • Kontroller ofte blodsukkerniveauet.
 • Gør regelmæssig motion og hold dig til en sund kost. Dette vil medvirke til at opretholde en sund vægt eller om nødvendigt tabe overskydende pund før graviditeten.
 • Før graviditet skal du tage kosttilskud, der indeholder folinsyre. Dette vil reducere barnets risiko for en neural tube defekt.
 • Hvis du tager OTC-medicin, skal du kontakte din læge om at stoppe brugen eller ændre dem til andre før graviditeten.
 • Hvis du ryger, prøv alene eller med hjælp fra en læge at opgive denne destruktive vane, da tobak påvirker barnet og øger risikoen for komplikationer, der opstår under graviditeten.
 • Hvis du har nyresygdom og dårlig syn, skal du sørge for at konsultere en læge, da disse sygdomme kan forværres meget under graviditeten.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Sådan planlægger du graviditet med diabetes?

Hvis du har diabetes, og du planlægger at blive moder, skal du træffe foranstaltninger til forbedring af din sundhed umiddelbart før befrugtning. Dette vil hjælpe dig og dit barn med at undgå komplikationer under graviditeten og efter fødslen. Den første ting at gøre er at bringe blodsukkeret tilbage til det normale. Dette kan hjælpe regelmæssig motion, korrekt ernæring og ubetydeligt vægttab.

У Du har diabetes. Hvad skal man tænke over under graviditeten?

В de første uger af graviditeten begynder babyens organer at danne sig. Forhøjede blodsukkerniveauer påvirker deres udvikling, og barnet kan komme ind i verden med fosterskader. Men hvis du styrer diabetes, er risikoen for en baby med afvigelser væsentligt reduceret. De fleste kvinder lærer at de er gravid, kun efter et par uger. Hvis blodsukkerniveauet i denne periode ikke svarer til normen, er risikoen for for tidlig fødsel hos sådanne kvinder signifikant øget. Derfor er det så vigtigt, når du planlægger graviditet at passe på, at diabetes ikke skader dig og dit fremtidige barn.

Højt blodtryk kan også forårsage:

 • Fødsel af et barn med overskydende vægt. Hvis moderen havde et højt blodsukkerniveau under graviditeten, kan det overføres til barnet. Barnet er overvægtigt, og derfor indtræder fødslen med komplikationer.
 • Fødsel af et barn med lavt blodsukker. Dette sker, når barnets krop producerer mere insulin for at fjerne overskydende blodsukker under graviditeten. I nogle tilfælde fortsætter barnets krop til at træne selv efter fødslen. Dette fører igen til et lavt niveau af sukker i blodet. Hvis du forlader det, vil barnets helbred blive truet.

Gulsot, som et resultat af hvilket øjnene i huden og sclera har en icteric farve. Udviklingen af gulsot er forbundet med et højt indhold af et særligt stof i blodet fra gruppen af galpigmenter, kaldet bilirubin. Det har en karakteristisk gylden gul farve og er et produkt af nedbrydning af hæmoglobin og nogle andre blodkomponenter. En sådan sygdom findes ofte hos børn født til kvinder med højt blodsukker.

Sådan normaliseres blodsukker før graviditet?

В Først og fremmest skal du selv være interesseret i dette. Kontakt din læge og forsøg at bringe blodsukkerniveauet til normal, før graviditeten begynder. Til dette formål:

 • Balanceret spise. Hvis du er overvægtig før graviditet, skal du tabe en smule, tabe sig 5-10 кг и normalisere blodsukker Der er mange måder at kontrollere, hvornår og hvor meget du spiser. Her kan du hjælpe en diætist og en læge.
 • Spill regelmæssigt sport. Vælg mindst 30 minutter til daglig motion. Under træningen styrer kroppen blodsukkeret ved at absorbere det under og efter intensive sessioner. Sport hjælper med at opretholde sund vægt, lavere højt kolesterol og øger højdensitetslipoprotein (godt kolesterol) og sænker højt blodtryk. Vandring, løb, cykling og svømning er gode for diabetikere. Kontakt din læge, før du begynder træning..
 • Tag medicin eller insulin strengt efter lægens recept. Sørg for at informere lægen om, at du planlægger at blive mor. Du bør også tale om andre lægemidler, du tager, herunder over-the-counter.
 • Kontroller systematisk blodsukkerniveauet. Dette vil hjælpe med at bestemme, hvordan medicin, motion og ernæring påvirker blodsukkeret. Det er også vigtigt at tage folsyre før og under graviditeten, hvilket igen vil forhindre udviklingen af en neurale rørdefekt hos et barn.
 • Hvis du ryger, prøv at opgive denne dårlige vane. Tobak kan skade et barn og øge risikoen for forværring af sygdommen.
 • Hvis du har nyresygdom og dårlig syn, skal du sørge for at konsultere en læge, da disse sygdomme kan forværres meget under graviditeten.
Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.