^

Ægløsningstest: Handlingsprincip, følsomhed

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Ægløsning anses for hovedstadiet under menstruation, hvor den maksimale sandsynlighed for befrugtning er manifesteret. Datoen for ægløsning er vigtig ud fra familieplanlægning, da parret, der forsøger at få en baby, bør vide klart, hvor lang tid dette fænomen forekommer. Ægløsning betyder den maksimale fysiske beredskab til opfattelse. I dag er det ikke svært at bestemme en klar dato for at hjælpe med at lave  en ægløsningstest - Et specielt udviklet testsystem, som gør det muligt at bestemme den præcise tid, hvor æggestokken kommer ud af æggestokken. Det betyder fuld modenhed. Princippet om testen er baseret på indfangning af koncentrationen af hormoner, hvis niveau varierer betydeligt i denne periode. Anvendelse af test kan du øge chancerne for at opfatte et barn betydeligt, fordi en præcis viden om tidspunktet for ægløsning gør det muligt at udføre samleje i denne periode.

Ovulationens følsomhedstest

Det betragtes som højt. Prøven er baseret på den kendsgerning, at de kan bestemme koncentrationen hver gang, hvor luteiniserende hormon er fundet. Dette er hormonet, som er ansvarlig for muligheden for befrugtning. Dens koncentration stiger kraftigt, når det er planlagt at komme ind i æggelederne, hvor yderligere befrugtning finder sted. Når man stimulerer eller planlægger en familie, bestemmer lægen ved hjælp af ultralyd, hvor moden follikelen er. At nå en størrelse på ca. 18-20 mm, indikerer at han er i stand til at ægløsning. Derefter anbefaler lægen hjemme, at en kvinde testes regelmæssigt. Yderligere resultater opnås, som nøjagtigt vil indikere tidspunktet for frigivelse af oocyten. For at forbedre nøjagtigheden er det bedre at overvåge indikatorerne i dynamikken.

Kan ægløsningstesten være forkert?

Risikoen for fejl og unøjagtigheder findes desværre også. Dette skyldes testmekanismen. Det fanger kun en ændring i koncentrationen af LH, som stiger kraftigt i forbindelse med ægløsning. Men på grund af forskellige årsager kan ægløsning ikke finde sted.

Derudover sker en kraftig stigning i hormonet på grund af forskellige patologier i reproduktionssystemet i nogle fysiologiske og funktionelle tilstande. Øgede niveauer af LH kan bidrage til udstødning af æggestokkene, forstyrrelse af normal hormonel metabolisme og nervøse processer i kroppen. Selv nyresvigt kan fordreje resultaterne dramatisk. Mange kvinder oplever lignende udbrud i postmenopausalperioden.

Sådanne ændringer kan være permanente og variable. Mange sådanne ændringer opstår, når en kvinde pludselig stoppede med at tage hormonmedicin. Selv en ændring i kost (hård) kan påvirke hormonets niveau. For eksempel, hvis en person pludselig besluttede at blive en rå mad eller skiftet til vegetarisme. Dette skyldes, at vegetabilsk mad indeholder et stort antal phytohormoner, som også påvirker den generelle følelsesmæssige baggrund for en person.

Fejlen sker også under påvirkning af hormonal svigt, hvilket ikke skyldes LH-hoppet, men er relateret til andre indikatorer. Således har LH på molekylært niveau en strukturel identitet med progesteron, som produceres under graviditeten. Der findes en vis grad af lighed mellem andre hormoner, primært af glycoprotein oprindelse: hCG, FSH, TSH. De fremstilles også, der forekommer krydsreaktioner, som afspejles som falske positive resultater. Denne situation forekommer i tilfælde, hvor en kvinde forsætligt injicerede hormonelle lægemidler, der kunstigt stimulerer ægløsning. Derfor er det nødvendigt at tage dette øjeblik i betragtning, og ikke at gøre testen direkte efter sådanne procedurer, det vil være fuldstændig uinformativt. Falske negative indikatorer sker næsten aldrig, undtagen hvis testen er forsinket eller forkert anvendt. Undgå forvirring, du kan ikke tælle i kontroversielle situationer, og også når der er hormonal svigt. Mere præcist er hardwarestudiet.

trusted-source[1], [2]

Princippet om test for ægløsning

Det består i testsystemets evne til at genkende LH, at kommunikere med det, hvilket udtrykkes som et positivt resultat. I fravær (små koncentrationer af LH) forekommer reaktionen ikke, testresultatet er negativt.

Dette skyldes det faktum, at modningsprocessen ledsages af en kraftig stigning i LH, indikerer en nærliggende ægløsning, hvor det er muligt at blive gravid.

Hvad er testen for ægløsning?

For det første skelnes de af en ekstern lighed med graviditetstest. Materialet i undersøgelsen er urin. Der er test fremstillet af forskellige producenter. De indeholder visse egenskaber og nøjagtighed. Sælges i fri adgang, afviger i en anden priskategori. Sortimentet er repræsenteret af traditionelle teststrimler, stripsystemer og tabletter. Inkjet og digitale systemer anvendes også.

Billige og billige test til ægløsning

Hovedforskellen mellem testene er nøjagtigheden og pålideligheden af målingerne. I dag har tre fabrikanter vist sig bedst: Frautest, Eviplan og Clearblue. De er relativt billige. De er den bedste løsning, hvis du tager pris / kvalitet ratio. Sælges i fri adgang.

Virksomheden Frautest kan interessere køberen med tre skarpt forskellige produkter, som har forskellig nøjagtighed og retning af diagnosen. De vigtigste parametre kan karakteriseres som høje. Den første version er præsenteret af teststrimler, som fås i 5 stk. Pr. Pakke. Det anbefales at anvende i tilfælde af at en kvinde kan prale af cyklens regelmæssighed. Det andet sæt består af 5 teststrimler, der giver dig mulighed for at bestemme tidspunktet for ægløsningens begyndelse samt to tests for at kontrollere, om der er sket en graviditet. Det tredje sæt er ideel til kvinder, der ikke har en regelmæssig cyklus. I pakken kan du finde 7 strimler. Den gennemsnitlige pris kategori spænder fra 350 til 800 rubler.

Virksomheden Eviplan tilbyder et lignende testsystem i en mængde på 5 stk. Pålideligheden er ikke lavere end i den første version. Omkostningerne er forskellige - den gennemsnitlige pris er 300-310 rubler.

Clearblue kan tilbyde unikke digitale tests til forbrugerne. Resultatet vil blive genkendt af smileyet, som vises på den digitale skærm. Ganske dyr løsning: Den gennemsnitlige pris inden for 1000 rubler.

Der er også mange indenlandske systemer, der garanterer nøjagtigheden af metoden med 99%. Dette er høj nok pålidelighed. Men som praksis viser, har disse systemer praktisk talt ikke tiltrukket kvinders opmærksomhed.

trusted-source[3]

Teststrimler til ægløsning

De reagerer og fælder LH i væsken. Det adskiller sig fra graviditetstesten, da det indeholder forskellige reagenser, som reagerer på ulige stoffer. Bruges til at identificere meget forskellige hormoner. Princippet om anvendelse er primitivt nok: Du skal bare tage en strimmel og placere det med redskaber fyldt med urin. Efter et par minutter kan du allerede finde ud af resultatet. Metoden er naturligvis ikke blottet for sine mangler. De kan ikke kaldes høj præcision. Ikke desto mindre hævder ikke en kvinde, at de tillader dig at planlægge din graviditet tilstrækkeligt effektivt. Det er ret nemt at gøre dette. Hvis der er et positivt resultat, har en kvinde brug for en seksuel handling, da hun er klar til befrugtning. Hvis du ikke vil blive gravid, skal du være så forsigtig som muligt, beskyt dig selv eller undgå samleje.

Flere test for ægløsning

I dag er der også test, der kan bruges gentagne gange. De er sædvanligvis præsenteret i form af et bærbart sæt repræsenteret af en læser og teststrimler. Strimlerne skal droppes i et par minutter i urinen, hvorefter de skal indsættes i en speciel enhed, som gør det muligt at læse resultaterne.

Mikroskop test til bestemmelse af ægløsning

Det er en digital version. Ganske meget informativ. Det anvendes gentagne gange. Spyt bliver anvendt som testmateriale. Indeholder forstørrelsesenhed. Han giver mulighed for at undersøge smøret. Når du forlader ægget i spyttet, vises et billede, som visuelt ligner en bregne, en frost på et vintervindue.

Ægløsningstest for spyt

Næsten alle virksomheder kan præsentere en test til en forbruger, reagere med spyt. Forskellige tests-mikroskoper og digitale systemer bruger primært spyt som genstand for forskning. Metoden er baseret på, at sammensætningen af kvindens spyt varierer, og sammensætningen af spyt bestemmes af menstruationscyklusfasen. Sandsynligheden for en fejl er næsten fuldstændig elimineret.

Blækprøve til ægløsning

I dag har de fundet bred anvendelse, ret meget informativ. For at gøre dem endnu nemmere: Sæt ikke nødvendigvis i en beholder, skal du bare erstatte direkte under strålen under toilettet. 

Hvilken dag efter ægløsning udføres testen?

Alt afhænger af, hvor lang en cyklus varer. Diagnosen skal være 5-6 dage i træk. Du kan ikke gå glip af en enkelt dag, fordi du kan springe over ægløsning. Det er ret nemt at lave beregninger. Så med en cyklusvarighed på 28 dage, skal testen starte fra 11 dage. I dette tilfælde bør den første dag betragtes som den dato, hvor menstruationen begyndte. Hvis cyklussen varer længere end 28 dage, skal du begynde at holde 17 dage før starten af den næste menstruation. Hvis cyklussen er uregelmæssig, er det nødvendigt at foretage et valg og foretage nogle beregninger. Så du skal kende den korteste cyklus i de sidste 6 måneder. Og fortsæt fra denne parameter.

Ægløsningstest for en uregelmæssig cyklus

Visse vanskeligheder opstår, når en kvinde ikke har en regelmæssig cyklus. I dette tilfælde starter vi fra de oprindelige data, der er typiske for minimumscyklussen for de sidste 6 måneder. Det er disse parametre, der er grundlaget for beregning af testtidspunktet. Det skal også tages i betragtning, at hvis cyklusen er uregelmæssig og hyppig dysfunktion, kan en sådan test være irrationel, der kræves mere specialiserede metoder.

Hvordan laver jeg en ægløsningstest?

Før testen anvendes, er det nødvendigt at bestemme den nøjagtige tid, som menstruationscyklussen varer. For at gøre dette skal du beregne, hvor meget tid der er gået fra starten af en menstruation til begyndelsen af det næste. Og tag de gennemsnitlige data. Før du fortsætter med test, er det tilrådeligt at læse instruktionerne. Så kan du fortsætte.

For at gøre dette har du brug for redskaber, hvor du kan samle urin. Tag en lille mængde urin, dip en teststrimmel der. Grunden, som skal neddykkes, vil blive markeret. Ved denne etiket og skal sætte spiser. Så skal du bare vente et par sekunder for resultatet. De første indikatorer kan estimeres efter 5 sekunder, men for at opnå maksimal nøjagtighed og pålidelighed er det nødvendigt at vente i 10 minutter.

Når test udføres, skal flere punkter overvejes. For det første skal testene udføres dagligt, på omtrent samme tid, hvilket vil forbedre nøjagtigheden væsentligt. Undlad at gøre testen umiddelbart efter søvn, fordi urinen på nuværende tidspunkt indeholder en øget koncentration af hormonet. Senere stabiliseres dette beløb. Følgelig er resultatet mere præcist.

Det anbefales også ikke at drikke vand før testen. Det er også vigtigt at opretholde sterilitet og tæthed. Fjern fra den originale pakke umiddelbart inden brug. Den skal holdes steril, den optimale fugtighed skal opretholdes.

Hvornår skal man teste for ægløsning: om morgenen eller om aftenen?

Efter modningen af ægget holder et højt hormoniveau en dag i træk. Forøg sandsynligheden for positive resultater ved at teste to gange om dagen. Når det er tilrådeligt at tjekke om morgenen, anden gang - om aftenen før du går i seng. Det er ikke rationelt at gennemføre testen straks, så snart du vågner op. Efter søvn stiger koncentrationen af hormonet i urinen kraftigt og normaliseres gradvist. Den optimale tid er tidsintervallet fra 10,00 til 20,00, hvilket gør det muligt at undgå falske positive resultater.

Resultater af testen for ægløsning

Resultatet kan være negativt eller positivt. Du kan også aldrig gnide muligheden for at få falske resultater, uanset hvor præcist teknikken er. Nøjagtighed eksisterer altid, selv i højt specialiserede laboratorier. Resultaterne bestemmes ved at sammenligne resultatet med kontroltesten. Kontrol kan findes på kanten af testfeltet. Efter testen vises en bjælke. Resultatet vil ikke vare længe i kommer. Du kan begynde at dechiffrere den om 1-2 minutter.

Hvis du fik et negativt resultat - betyder det, at der ikke er ægløsning. Umiddelbart efter ægløsning er der også negative resultater, når cellen allerede er kommet ud af æggestokken. Denne proces ledsages af et fald i niveauet af LH. Derudover vises en negativ variant, hvis testen er forsinket, og reagenset reagerede ikke. Genkendelse af resultatet kan skyldes teststrimmelens utilstrækkelighed. Hun bliver meget bleg i forhold til kontrollen.

Hvis et positivt resultat opnås, vil dette ses ved udseendet af en mørk strimmel. Det vil enten være mørkere eller vil ikke have nogen forskelle fra kontrollen. Dette er et direkte tegn på hormonfrigivelse. Det er også muligt, at strimlen slet ikke vises. Dette sker, når eksekveringsreglerne ikke overholdes, hvis det var forsinket, forkælet.

Anmeldelser om testen for ægløsning

Der er forskellige og meget modstridende anmeldelser om testene. En mikroskopisk test er af interesse. Han er blevet en ægte hjælper for mange familier, der planlægger et barn. Det giver dig mulighed for at kontrollere tidspunktet for ægløsningens begyndelse. Der kræves kun en dråbe vand, og efter et par minutter kan du få resultatet. Håndbogen indeholder også detaljerede kommentarer, som gør det muligt at beregne den optimale timing for befrugtning og også starte testning.

Testmikroskopet er praktisk for dem, der har problemer med cyklens regelmæssighed. Denne enhed gør det muligt at tydeligt overvåge dynamikken i begyndelsen af ægløsning. Fejlene i arbejdet er minimal, pålideligheden af resultaterne er meget høj. Som en kvinde skriver, lykkedes det ikke kun at beregne perioden, men også at forudse fødslen af en pige.

Også af interesse er svaret på en kvinde, der deler hendes erfaring med, hvordan hun formåede at opfatte en dreng. Før dette kunne 3 år ikke blive opfattet. Ovulationstesten blev rådgivet hende af en gynækolog efter undersøgelsen. Lægen rådede med et mini-mikroskop. Efter anvendelsen af mikroskopet var det muligt at opfatte fra første gang, da ægløsningens dag blev valgt nøjagtigt. Fordelen er, at et sådant mikroskop med gentagen brug gør det muligt at konstant overvåge sine processer i kroppen. Ulemper kan tilskrives en relativt høj pris. Den sædvanlige  test for ægløsning er  meget billigere.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.