^
A
A
A

Voldtægt og seksuelt overførte sygdomme (seksuelt overførte infektioner)

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Af alle forbrydelser af seksuel art var det voldtægt, der blev brugt af feminister som et eksempel på dominans og diktatur for mænd over kvinder. Her kommer det til det yderste synspunkt, ifølge hvilket voldtægt ikke er en seksuel forbrydelse, men en måde at underordne kvinder på et samfund ledet af mænd. Et eksempel på sådan tænkning er udsagnet "enhver kan voldtage". I et vist omfang bekræftes dette synspunkt ved brug af voldtægt i krigstid. Til støtte for denne påstand ses af det faktum har der normalt færre seksuelle rovdyr tidligere domme for seksuelle lovovertrædelser, men høje voldelige forbrydelser. Undersøgelser af holdninger til voldtægt blandt mænd peger på en bred udbredelse af myter om voldtægt. Klassifikationer af seksuelle overgreb har ikke været i stand til at give en tilfredsstillende beskrivelse af mindst de fleste seksuelle overgreb. Mest sandsynligt skyldes det, at voldtægter adskiller sig væsentligt fra hinanden end for eksempel pædofile eller personer, der begik incest. Med forenklede positioner seksuelle rovdyr kan groft inddeles i dem, for hvilke den handling at voldtægt er en del af de seksuelle fantasier, og de vil med tiden indse, og dem, for hvem det at voldtægt er en handling af vold mod kvinder, og samleje er på en form for ydmygelse af en kvinde og hendes underkastelse til sig selv.

Mellem 1973 og 1985 steg antallet af voldtægter registreret hos politiet med 30%. Fra 1986 til 1996 blev antallet af kvinder voldsomt voldtaget hvert år fra 2.288 til 6.337 i 1997. Rape udgør 2% af det samlede antal voldelige forbrydelser registreret af politiet, som igen tegner sig for 7% af alle registrerede forbrydelser.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Sag Beskrivelse

En 30-årig mand, der betragtede sig som skadet af hans mishandling af kvinder i hans personlige liv, besluttede at hævne dem gennem voldtægt. Han begår en række voldtægter af kvinder, der vilkårligt vælges af ham på gaden. Samtidig skjulte han sit ansigt under en maske og truede ofrene med en kniv. Efter at have begået otte voldtægter blev han anholdt og dømt. Han blev dømt til livslang fængsel. Under hans fængsel gennemførte han med succes et program til behandling af en sexdrivende i fængselssystemet.

En ung mand på 25 år havde en fantasi om at kidnappe en ukendt kvinde fra gaden, sammenkædning hende og derefter voldtægt. Tidligere havde han allerede telefonopkald af uanstændigt indhold. På baggrund af disse fantasier mastrede han sig og rejste ofte i sin bil, dækkede ansigtet med en maske og bragte et reb og en kniv. En dag så han en ensom kvinde stående ved et busstoppested og forsøgte at kidnappe hende og truede med en kniv. Hans forsøg mislykkedes, og han blev anholdt og anklaget for bortførelse. Selvom han nægtede hans forbrydelsers seksuelle motiver, tog retten i betragtning af sin fortidshistorie og de objekter, der blev fundet med ham, til fordel for seksuelle motiver. Han blev dømt til seks års fængsel. I fængsel blev han undersøgt for deltagelse i et program til behandling af seksuelle lovovertrædere, og i den forbindelse blev plethysmografi af penis udført. Under testen blev han chokeret over graden af sin egen spænding på billederne af vold og voldtægt. Som følge heraf kunne han bevidst acceptere den sande motiv for hans forbrydelse og afslutte et behandlingsprogram for seksuelle lovovertrædere. Efter hans frigivelse blev han bedt om at fortsætte med at deltage nu i et fællesskabsbaseret behandlingsprogram, og det var en betingelse for at opnå rettighederne til at køre bil.

De to beskrevne grupper er imidlertid et mindretal af seksuelle overgreb. I de seneste år er den såkaldte "voldtægt" (voldtægt) blevet anerkendt i stigende grad. En 30% stigning i domme for voldtægt mellem 1973 og 1985 var forbundet med en stigning i antallet af voldtægter begået af personer, der var kendt for ofre og ofte i offerets hjem. Samtidig faldt antallet af "voldtægter begået af fremmede" og voldtægt. Antallet af forbrydelser mod børn og ældre kvinder forblev uændret. Ifølge en undersøgelse fra indenrigsministeriet i 1989 skyldtes den tilsyneladende stigning i voldtægt af venner og slægtninge til ofrene i denne periode ikke så meget for væksten af denne forbrydelse med udsagnet om voldtægtssager til politiet. Årsagerne til stigningen i registreringen af voldtægt var forbundet med forbedringen af politiets og domstoles arbejde med kvinder, der rapporterede voldtægt. Siden 1989 er antallet af voldtægter steget med 170%, og denne kendsgerning skyldes stadig delvis udsagnene og registreringen af disse forbrydelser i politiet.

Som undersøgelsen af fanger af seksuelle overgreb viser blandt dem, der tidligere blev dømt for seksuelle forbrydelser, muligheden for serielle overtrædelser eller begået forbrydelser mod fremmede, der er steget. Forfatteren reducerede emnerne af disse forbrydelser i fire grupper:

 1. Seksuelle overgreb, der misbruger psykoaktive stoffer, er impulsive og har høje seksuelle forbrydelser tidligere.
 2. Seksuelle misbrugere, som aktivt bruger fysisk vold mod et offer - disse personer er ofte serielle lovovertrædere, bruger vold uden årsag, og blandt dem er parafilieniveauet forøget.
 3. "Socialiserede misogynister", hvoraf 20% begik seksuelle overgreb. Blandt de forbrydelser begået af dem er analsex og fysisk overgreb for ofre hyppigere.
 4. Uninitialiserede seksuelle overgreb, som var mere tilbøjelige til at udvikle adfærdssygdomme og aggression i deres barndom. De var også mere tilbøjelige til at være blandt de serielle kriminelle (anden gruppe). En tredjedel af deres voldtægt begyndte som røverier, og 42% havde seksuel dysfunktion med voldtægt.

Af særlig interesse er seksuelle overgreb - sadister og dermed rollen som sadistiske seksuelle fantasier i de forbrydelser, de begår. Grubin foreslog, at hos mænd med sadistiske seksuelle fantasier, er de prædiktive faktorer i forsøg på at gennemføre dem faktorer af social og følelsesmæssig isolation. Han gør et overbevisende argument: kernen i denne isolation ligger frustrationen af empati. Empathys lidelse omfatter to komponenter: anerkendelsen af andres følelser og det emotionelle svar på denne anerkendelse. Forstyrrelsen af en eller begge komponenter kan føre til reaktion af sadistiske seksuelle fantasier. Etiologien af denne lidelse kan både være organisk og relateret til udvikling.

Anbefalingerne i denne artikel er kun begrænset til identifikation og behandling af seksuelt overførte infektioner samt de forhold, der almindeligvis observeres i behandlingen af tilfælde af disse infektioner. Dækning af registrering af opnåede data og opnåelse af prøver til retsmedicinsk undersøgelse, behandling af tilfælde af potentiel graviditet samt mentalt og fysisk traume er ikke inkluderet i opgaverne i denne manual. Hos seksuelt aktive voksne med en eksisterende infektion er detekteringen af STD'er efter voldtægt normalt vigtigere for udlevering af psykologisk og medicinsk behandling til patienter, snarere end til retslige formål.

Trichomoniasis, chlamydia, gonoré og bakteriel vaginose er oftest diagnosticeret hos kvinder efter voldtægt. Da forekomsten af disse infektioner er høj blandt seksuelt aktive kvinder, betyder deres identifikation efter voldtægt ikke altid, at de er et resultat af voldtægt. Chlamydia og gonokokinfektioner kræver særlig opmærksomhed, da de kan forårsage en opadgående infektion. Derudover er der mulighed for infektion med viral hepatitis B, som kan forebygges ved vaccination efter voldtægt.

trusted-source[9], [10]

Undersøgelse af seksuelt overførte infektioner

trusted-source[11], [12]

Primær undersøgelse

Den primære undersøgelse skal indeholde følgende procedurer:

 • Kulturundersøgelse på N. Gonorrhoeae og C. Trachomatis prøver indsamlet fra alle penetrationssteder eller steder med mulig penetration.
 • Hvis kulturforsøg til detektion af chlamydia ikke er tilgængelige, er ikke-kulturelle tests nødvendige, især DNA-amplifikationstest, som tjener som en acceptabel erstatning. DNA-amplifikationstest har fordele på grund af deres høje følsomhed. Hvis ikke-kulturelle tests anvendes, skal det positive testresultat bekræftes ved en anden test baseret på et andet diagnostisk princip. IFA og UIF anbefales ikke, t. Når man bruger disse tests, opnås ofte falsk-negative og nogle gange falske positive resultater.
 • Fremstilling af en fugtig præparation og dyrkningstest på T. Vaginalis. Hvis der er vaginal udslip eller en ubehagelig lugt, bør det fugtige præparat også undersøges for tegn på BV eller infektion forårsaget af gærlignende svampe.
 • Umiddelbar serumtest for HIV, HSV og syfilis (se forebyggelse, hiv-risiko og opfølgende undersøgelse 12 uger efter voldtægt).

Opfølgningsundersøgelse

Selvom det ofte er svært for en person, der er blevet voldtaget til at klage over en klage inden for den første uge efter voldtægten, er en sådan undersøgelse afgørende for a) at opdage infektion med barnetræner, under eller efter voldtægt; b) til immunisering mod hepatitis B, hvis det er angivet og c) den fulde rådgivning og behandling af andre sygdomsbesvær. Af disse grunde anbefales det, at ofre for voldtægt undersøges og følges op.

trusted-source[13], [14], [15]

Efterfølgende undersøgelse efter voldtægt

Det er nødvendigt at gentage undersøgelsen for seksuelt overførte infektioner 2 uger efter voldtægt. Fordi raps fanget i kroppen af infektiøse midler ikke kan reproducere i tilstrækkelige mængder til at frembringe de positive resultater af laboratorieprøver i den indledende undersøgelse, så efter 2 uger bør gentages kulturforskning, studiet af våd forberedelse og andre test, hvis blot der havde været nogen forebyggende behandling.

Serologiske test for syfilis og hiv-infektion bør udføres 6,12 og 24 uger efter voldtægt, hvis de indledende tests var negative.

trusted-source[16], [17], [18], [19]

Forebyggelse

Mange eksperter anbefaler rutinemæssigt at udføre forebyggende behandling efter voldtægt. De fleste patienter vil sandsynligvis drage fordel af dette, da yderligere overvågning af patienter, der er blevet voldtaget, kan være svært, og behandling eller forebyggelse kan sikre patienten mod mulig infektion. Følgende forebyggende foranstaltninger er rettet mod de mest almindelige mikroorganismer:

 • Vaccination mod GB, udført efter voldtægt (uden brug af GVIG) bør give tilstrækkelig beskyttelse mod HBV. Vaccination mod hepatitis B bør udføres til ofre for voldtægt under deres første undersøgelse. Efterfølgende doser af vaccinen skal gives 1-2 og 4-6 måneder efter den første dosis.
 • Antimikrobiell terapi: en empirisk ordning for chlamydia, gonoré, trichomoniasis og BV.

Anbefalede ordninger

Ceftriaxon 125 mg IM én gang

Plus metronidazol 2 g oralt en gang

Plus azithromycin 1 g oralt i en enkelt dosis

Eller Doxycycline 100 mg 2 gange om dagen i 7 dage.

BEMÆRK: For patienter, der har brug for alternative behandlingsformer, se de relevante afsnit i denne vejledning for specifikke smittefarlige stoffer.

Effektiviteten af disse ordninger for at forhindre gonoré, bakteriel vaginose af chlamydiosis efter voldtægt er ikke undersøgt. Lægen kan rådgive patienten om de mulige fordele såvel som den mulige toksicitet af de anbefalede lægemidler, da bivirkninger fra mave-tarmkanalen er mulige.

Andre observationer vedrørende patientstyring

Ved den første undersøgelse og, hvis vist, under opfølgningen, bør patienter høres om følgende spørgsmål:

 • Symptomer på STD'er og behovet for øjeblikkelig undersøgelse, når de opdages, og
 • Afvisning af seksuelle kontakter indtil forebyggende behandling er forbi.

Risikoen for at erhverve HIV-infektion

På trods af at der blev rapporteret om serokonversion af hiv-antistoffer hos personer, for hvem kun én risikofaktor var kendt - voldtægt, er risikoen for at erhverve hiv under voldtægt i de fleste tilfælde lav. I gennemsnit afhænger hyppigheden af HIV-overførsel fra en HIV-inficeret person med enkelt seksuel kontakt af mange faktorer. Disse faktorer kan omfatte typen af seksuel kontakt (oral, vaginal, anal); tilstedeværelse eller fravær af oral, vaginal eller anal trauma, stedet for ejakulation og antallet af vira i ejakulatet.

HIV med zidovudin (ZDV) efter infektion med til at reducere risikoen for hiv-smitte, som er blevet vist i små studier af sundhedspersonale, der havde perkutan eksponering for blod af HIV-smittede patienter. I et store prospektive undersøgelser af gravide kvinder behandlet med ZDV, en direkte beskyttende virkning af ZDV i fosteret og / eller spædbarn i form af reduceret 2/3 gange frekvensen af perinatal overførsel af HIV, uanset om en terapeutisk virkning lægemidlet har på virushøsten (det mængde) i moderens blod. Det er endnu ikke kendt, om disse resultater kan bruges til andre hiv-transmissionssituationer, herunder voldtægt.

I mange tilfælde af voldtægt er det umuligt at bestemme hiv-status for en person, der har begået voldtægt i tide. Beslutningen om at afholde prober kan afhænge af arten af raps, de tilgængelige oplysninger om omfanget af risikoen for HIV i opførslen af gerningsmanden (intravenøs brug eller knække, risikabel seksuel adfærd) og lokale HIV / AIDS epidemiologiske data.

Hvis det er kendt, at en person har begået raps, inficeret med HIV, antages det, at ved en sådan raps er der betydelig risiko for overførsel af hiv (fx vaginalt eller analt samleje uden kondom), og hvis patienten bedt om hjælp 24-36 timer efter raps , bør det tilbydes antiretroviral profylakse samt information om den ukendte effekt og kendte toksicitet af antiretrovirale lægemidler, der anvendes i denne situation. I andre tilfælde skal lægen diskutere med patienten funktionerne i denne situation og udvikle en individuel løsning. I alle tilfælde skal diskussionen indeholde oplysninger:

 • om behovet for hyppige medicin,
 • gennemfører kontrolundersøgelser
 • nøje overvågning af mulige komplikationer, og
 • om behovet for øjeblikkeligt at starte behandlingen.

Et forebyggende regime bør udarbejdes i overensstemmelse med retningslinjerne for produktion af slimhinder.

Seksuel chikanering af børn og voldtægt

Anbefalingerne i denne vejledning er begrænset til at identificere og behandle STD'er. Spørgsmålet om psykologisk bistand og de juridiske aspekter af voldtægt eller misbrug af børn er meget vigtige, men er ikke formålet med denne vejledning.

Identifikation af STDs årsagsmidler til børn efter nyfødte periode indikerer seksuelt misbrug. Der er dog undtagelser; for eksempel rektal eller kønslig chlamydial infektion hos små børn kan skyldes perinatal infektion i C. Trachomatis, som kan fortsætte i barnets krop i ca. 3 år. Derudover er kønsvorter, bakteriel vaginose og genital mycoplasma fundet hos både voldtægtede og ikke-voldtægtede børn. Der er flere måder at inficere med viral hepatitis B hos børn, den mest almindelige er husstandskontakt med en person, der har kronisk hepatitis B. Muligheden for seksuel vold bør overvejes, hvis der ikke er identificeret en klar risikofaktor for infektion. Hvis det eneste bevis for voldtægt er isoleringen af mikroorganismer eller tilstedeværelsen af antistoffer mod de forårsagende midler af STD'er, har resultaterne af undersøgelserne brug for bekræftelse og omhyggelig fortolkning. For at afgøre, om der har været seksuel tvang af børn, der har en infektion, der kan være seksuelt overført, er det nødvendigt at foretage en fælles undersøgelse af barnet med en læge med erfaring i at undersøge voldtægt.

Undersøgelse af seksuelt overførte infektioner

Undersøgelsen af børn, der har været udsat for voldtægt eller seksuel chikane, skal udføres på en sådan måde, at barnet minimeres. Beslutningen om undersøgelse af et barn til STD'er foretages i hvert enkelt tilfælde individuelt. Til situationer ledsaget af en høj risiko for infektion med STD patogener og obligatoriske indikationer for testning er følgende:

 • Det er kendt, at den påståede person, der begår voldtægt, har en STD eller har stor risiko for STD'er (mange partnere, en historie med STD'er)
 • Barnet har symptomer eller tegn på STD'er
 • Høj forekomst af STD'er i samfundet.

Andre indikatorer anbefalet af eksperter omfatter: a) tegn på genital eller oral penetration eller ejakulation, b) tilstedeværelse af STD'er hos brødrene eller søstre i det berørte barn eller andre børn eller voksne i hjemmet. Hvis et barn har symptomer, tegn eller tegn på en infektion, som kan overføres seksuelt, skal han eller hun undersøges for andre almindelige sygdomme. At få de nødvendige prøver kræver, at lægen har visse færdigheder og bør udføres for ikke at forårsage barnets psykiske og fysiske traumer. De kliniske manifestationer af nogle STD'er hos børn adskiller sig fra voksne. Undersøgelse og prøveudtagning skal udføres af en læge, der har særlig uddannelse og erfaring med at udføre lignende undersøgelser i voldtægtige børn.

Undersøgelsens hovedformål er at få bevis for forekomsten af en infektion i barnet, som han kunne have erhvervet seksuel transmission til. På grund af de juridiske og psykologiske konsekvenser af at opnå falske positive resultater er det imidlertid nødvendigt at anvende tests med høj specificitet. I sådanne situationer er det berettiget at anvende dyrere og tidskrævende test.

Undersøgelsesordningen afhænger af voldtægt eller seksuel chikane. Hvis dette skete for nylig, kan koncentrationen af smitsomme stoffer være utilstrækkelig til opnåelse af positive resultater. Ved det efterfølgende besøg i 2 uger er det nødvendigt at genprøve barnet og få yderligere prøver. Et andet besøg, under hvilket der tages serumprøver, er nødvendig, ca. Efter 12 uger; denne gang er tilstrækkelig til dannelse af antistoffer. En undersøgelse kan begrænses, hvis barnet har været udsat for vold i længere tid eller den sidste episode, der mistænkes for vold, opstod noget tid før lægeundersøgelsen.

Følgende er generelle anbefalinger til undersøgelsen. Tiden og metoden til yderligere kontakt med patienten bestemmes individuelt under hensyntagen til de psykologiske og sociale forhold. Opfølgningen kan udføres mere professionelt, hvis repræsentanter for retsvæsenet og børnebeskyttelsestjenesten deltager i det.

trusted-source[20], [21]

Indledende eksamen og eksamen efter 2 uger

Den indledende undersøgelse og om nødvendigt undersøgelsen efter 2 uger skal udføres som følger:

Inspektion, perianale og mundtlige områder for tilstedeværelse af kønsvorter og ulcerative læsioner. 

Kulturundersøgelse på N. Gonorrhoeae prøver opnået fra svælg og anus (hos drenge og piger), vaginal udledning i piger, urinrør hos drenge. Det anbefales ikke at få prøver fra livmoderhalsen hos piger i præpubertalalderen. I drenge i nærværelse af sekret fra urinrøret, kan der i stedet for en prøve opnået med en intraurethral tampon anvendes prøveprøver. For at isolere N. Gonorrhoeae bør kun standard dyrkningsmedier anvendes. Alle de opnåede N. Gonorrhoeae isolater skal identificeres ved mindst to metoder baseret på forskellige principper (fx biokemisk, serologisk eller patogen detektion). Isolater bør opbevares, da yderligere eller gentagne tests kan være påkrævet. 

Kulturundersøgelse i C. Trachomatis prøver opnået fra anus (hos drenge og piger) og vaginal udledning i piger. Der er begrænsede oplysninger om, at sandsynligheden for isolering af chlamydia fra urinrøret hos førpuberte drenge er for lavt, så en prøve fra urinrøret skal opnås, hvis der er sekret. Indhentning af prøver fra strubehovedet til studier i C. Trachomatis anbefales ikke til drenge eller piger, da chlamydia sjældent findes i dette område. Der er en sandsynlighed for vedholdenhed hos børn af infektion, der er erhvervet i perinatalperioden, og de dyrkningssystemer, der anvendes i nogle laboratorier, tillader ikke at skelne C. Trachomatis fra C. Pneumoniae. 

For at isolere C. Trachomatis er det nødvendigt kun at anvende standard systemer til dyrkning. Alle de opnåede C. Trachomatis-isolater skal bekræftes ved mikroskopisk identifikation af inklusionerne ved anvendelse af monoklonale antistoffer mod C. Trachomatis. Isolater skal bevares. Ikke-kulturelle tests for chlamydia er ikke specifikke nok til at blive anvendt til diagnose i tilfælde af mulig voldtægt eller misbrug af børn. Der er utilstrækkelige data til evaluering af mulighederne for DNA-amplifikationstest til diagnose hos børn, der muligvis er blevet voldtaget, men disse tests kan være et alternativ i situationer, hvor det ikke er muligt at udføre kulturdiagnose af chlamydia.

Kulturstudie og undersøgelse af et vådt præparat opnået med en vaginal tampon på T. Vaginalis. Tilstedeværelsen af nøgleceller i det våde præparat bekræfter tilstedeværelsen af bakteriel vaginose hos børn med vaginal udledning. Den kliniske betydning af påvisning af nøgleceller eller andre vejledende tegn på bakteriel vaginose i fravær af sekretioner er heller ikke klart. 

De resulterende serumprøver bør undersøges straks og opbevares til yderligere komparativ analyse, hvilket kan være nødvendigt, hvis resultaterne af efterfølgende serologiske test er positive. Hvis mere end 8 uger er gået siden den sidste episode af seksuel vold, bør serumet straks undersøges for antistoffer mod seksuelt overførte stoffer (T. Pallidum, HIV, HbsAg). Serologiske undersøgelser bør udføres under hensyntagen til situationen i hvert enkelt tilfælde (se undersøgelsen 12 uger efter voldtægt). Der er rapporter om detektion af antistoffer mod HIV hos børn, hvis seksuelle overgreb var den eneste risikofaktor for infektion. Serologiske reaktioner på hiv hos voldtægtede børn bør udføres afhængigt af sandsynligheden for infektion hos den eller de personer, der begik volden. Der er ingen data om effekten eller sikkerheden ved forebyggelse hos børn efter voldtægt. Immunisering mod hepatitis B bør anbefales, hvis historie eller serologiske fund tyder på, at det ikke blev udført rettidigt (se hepatitis B).

Undersøgelse 12 uger efter voldtægt

Undersøgelse omkring 12 uger efter den sidste mistænkelige episode af voldtægt anbefales til påvisning af antistoffer mod patogener, da denne tid er tilstrækkelig til dannelsen. Det anbefales at udføre serologiske test for at identificere T. Pallidum, HIV, HBsAg.

Forekomsten af disse infektioner varierer betydeligt i forskellige samfund, og risikoen for denne infektion i misbrugeren afhænger af dette. Desuden bør resultaterne på HBsAg fortolkes med forsigtighed, da hepatitis B-virus kan overføres både seksuelt og ikke seksuelt. Valget af testen skal udføres afhængigt af hvert enkelt tilfælde.

trusted-source[22], [23], [24], [25], [26], [27]

Forebyggende behandling

Der er få data til at bestemme risikoen for infektion af STD'er hos børn som følge af voldtægt. Det antages, at risikoen i de fleste tilfælde ikke er for høj, selv om dokumentationen for denne bestemmelse ikke er tilstrækkelig.

Det anbefales ikke at forebygge behandling af voldtaget børn i vid udstrækning gennemføres, da risikoen for at udvikle en stigende infektion hos piger er lavere end hos unge eller voksne kvinder og sædvanligvis nok regelmæssig observation. Men nogle børn eller deres forældre og plejere kan være mere bekymrede over STD'er, selvom risikoen er minimal, hvis sundhedsmedarbejder mener. I betragtning af denne omstændighed anses det i nogle medicinske institutioner muligt at gennemføre forebyggende behandling i disse tilfælde efter at have indsamlet materialet til undersøgelsen.

Varsel

I alle stater, i District of Columbia, i Puerto Rico, Guam, Jomfruøerne og i Samoa, er der en lov, der kræver, at alle voldtægtssager meddeles. I hver stat kan registreringsbehovene være lidt forskellige, men som hovedregel, hvis der er tilstrækkeligt stærke mistanker om voldtægt, er det nødvendigt at underrette de relevante tjenester. Medicinske arbejdere skal opretholde tæt kontakt med lokale børnebeskyttelsesmyndigheder og kende reglerne for registrering af tilfælde af voldtægt.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.