^

Hvad er en kvindelig kondom og hvordan man bruger den?

, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

Den kvindelige kondom er et af de nyeste præventionsmidler, selvom det ikke er en meget billig løsning. Det hedder Themis eller kondom. Hvis en mand ikke engang vil tale om midlerne til beskyttelse, og selve tanken om en mandlig kondom gør ham hysterisk, kan du tage sig af dig selv og købe en kvindelig kondom.

Hvornår og hvorfor blev kvindens kondom opdaget?

Hvor opfundet er det kvindelige kondom ikke sikkert kendt. Det er kun kendt, at dette enkle, men effektive middel blev opfundet i 1990, og det optrådte på verdensmarkedet først efter 3 år. Den første til at bruge det var USA. Kondom for kvinder solgte dårligt, indtil det blev placeret som et glimrende middel mod uønsket graviditet på grund af vold. Det var da, at kvinder begyndte at købe det, især når information om aids spredte sig over hele verden.

Den kvindelige kondom begyndte endda at variere: For at beskytte afrikanske kvinder mod vold kom opfinder Sonnet Ehlers op med en model med tænder. Han blev kaldt RAPEX. Så snart misbrugeren begik den første friktion, løb hans penis øjeblikkeligt på tværs af torner i offerets skede og blev såret. Mens voldtægten slog sig i smerte, kaldte offeret straks politiet og en ambulance.

Den sædvanlige kvindelige kondom er et glimrende værktøj, der beskytter mod seksuelt overførte sygdomme. Aids og uønsket graviditet. Dens pålidelighed er ikke ringere end den mandlige kondom og er 99,2% garanti - den højeste procentdel af alle eksisterende præventionsmidler. I begyndelsen blev kvindelige kondomer lavet af polyurethan, så begyndte de at gøre tyndere og mere holdbare latex. De lugter ikke så ubehageligt som polyurethan, og er desuden noget tyndere end mænd, hvilket gør det muligt for en kvinde og en mand at føle hinandens kønsorganer bedre.

Hvordan man bruger en kvindelig kondom?

Themis, eller den kvindelige kondom, er nem at bruge, men du skal først øve. Dette er et gennemsigtigt rør lavet af latex eller polyurethan, som har en diameter på ca. 8 cm og når en længde på 18 cm. Ringene er fastgjort i dens ender. En af disse ringe, som en tampon, indsættes forsigtigt i vagina, og den anden ring af Themisoma forbliver ved indgangen til vagina. For effekten af beskyttelse mod uønsket graviditet er det vigtigt, at femidet er korrekt indsat i vagina. Dens første ring skal altid være tilstødende til livmoderhalsen, bag skindbenet. Når en pige fjerner et kondom fra vagina, skal du dreje det ved den ydre ring flere gange. Så sperma vil forblive inde, og der vil ikke være nogen risiko for uønsket graviditet og infektioner.

Fjernelse af kondom fra vagina kan ikke straks - og dette er dets charme. Du kan ligge, slappe af, og hvis samleje ikke længere er planlagt, kan du tage det ud i 10 timer med en Themis. Dette skelner den kvindelige kondom fra hanen, som straks fjernes. Du kan ikke gå for langt: brug både kvindelige og mandlige kondomer på samme tid, fordi de kan skade hinanden. Ja, og ikke en behagelig følelse.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Fordele ved den kvindelige kondom

Deres masse Derfor fremmer FN's Kommission for AIDS aktivt dette emne for at beskytte kvinder mod infektioner og uønskede graviditeter. Kvinde kondom er god, fordi det kan installeres i vagina på forhånd, et par timer før samleje, end at holde romantik relationer. Den mandlige kondom skal udskrives og lægges i selve processen med et kærlighedsspil, og dette reducerer en smule smeltningen af begge dele. Er muligt. Derfor er mange mænd og kvinder ikke begejstret med brugen af mandlige kondomer.

Den kvindelige kondom er designet på en sådan måde, at den bidrager til en bedre stimulering af klitoris, hvilket øger kvindens excitabilitet. Dette er især godt for kvinder med svagt og medium seksuelt temperament, hvilket ikke er så nemt at "starte".

Den kvindelige kondom er meget god, fordi den kan bruges i enhver tilstand af den mandlige penis - selvom den ikke er oprejst.

Kondom for kvinder er udformet således, at den kan dække de fleste af kvinders eksterne kønsorganer, som også beskytter hende.

På grund af de miljøvenlige materialer, hvorfra kvindens kondom er lavet, kan den bruges af alle kvinder, selv allergier. Der er ingen kontraindikationer. Det eneste ændringsforslag: De, der er allergiske over for latex, bør købe et polyurethan kondom og omvendt: at polyuretan ikke accepterer, lad dem vælge latexprodukter.

trusted-source[9], [10], [11]

Er der nogen ulemper ved den kvindelige kondom?

  • Selvfølgelig er der ligesom enhver vare. Sammenlignet med den mandlige kondom er kvinden meget dyrere. Det koster fra 2 til 6 euro for 1 produkt.
  • Polyuretanskondomer har en ikke særlig behagelig lugt, især når de fjernes. Men det fordampes hurtigt.
  • Kvindelige kondomer er ikke særlig velegnede til dem med svage vaginale muskler. Under denne betingelse kan det falde ud.
  • Det er også umuligt at bruge et smøremiddel sammen med en kvindelig kondom, og det er særlig farligt at bruge benzinatum. Kombinationsgummi vil i kombination med olieolie løsne og blødgøre. Og så i det mest uventede og uplanlagte øjeblik kan kondom bryde.

Hvis du virkelig har brug for et smøremiddel, kan du købe kvindelige kondomer med smøremiddel.

trusted-source[12], [13]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.