^
A
A
A

Tuberkulose er stadig den største fare

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

04 November 2016, 09:00

WHO er bekymret over, at de foranstaltninger, der er truffet for at fjerne tuberkuloseepidemien, ikke er så effektive, som de burde have været. Ifølge nye data bør regeringerne forbedre forebyggende foranstaltninger, metoder til påvisning og behandling af sygdommen. De globale mål omfatter reduktion af tuberkulosedødeligheden med 90%, reducering af nye infektioner med 80%. Ifølge Margaret Chan, generaldirektør for WHO, fortsætter spredningen af den smitsomme sygdom med at overstige de handlinger, som landene har taget, og for at forbedre situationen kræves det styrket og koordineret arbejde i alle lande.

Eksperter bemærkede, at et af problemerne er ulighed mellem lande, når patienternes adgang til diagnose og behandling er signifikant anderledes.

Bestræbelserne på at bekæmpe tuberkulose har bidraget til at redde mere end 3 millioner liv i 2015, men epidemiologiske overvågningsdata indikerer en hurtig udbredelse af sygdommen.

I løbet af det sidste år er over 10 millioner mennesker blevet smittet i verden, mere end halvdelen af de nye tilfælde var i Pakistan, Indien, Sydafrika, Indonesien Indien, Kina, omkring 2 millioner mennesker døde. Siden 2000 er dødsfaldet fra tuberkulose faldet med 22%, men sygdommen fortsætter stadig med at indtage en ledende stilling for hovedårsagerne til døden, og flere mennesker døde af infektion end hiv eller malaria.

Hovedproblemet er stadig diagnose - unødig påvisning af patienter fører til infektion. Det er også bemærket, at formen af stofresistent tuberkulose truer hele folkesundhedssystemet. Dybest set er denne formular fundet i Indien, Rusland, Kina. Diagnostiske problemer forhindrer vedtagelse af passende foranstaltninger til narkotikabestandig tuberkulose. I det sidste år har kun 5 patienter med denne form fået den nødvendige behandling.

Også værd at bemærke satser for helbredelse - på globalt plan er de ikke meget højere end 50%.

I WHO bemærkede, at for at redde menneskeheden fra epidemien til at anvende hurtige tests, nye stoffer. Investeringer og handlinger er ikke nok til i dag, og folk begynder at indse, hvad modstanden mod antimikrobielle stoffer fører til.

I løbet af det sidste år har ikke alle i nød haft mulighed for at få adgang til behandling og forebyggende indgreb. Alt dette skyldes manglende midler til bekæmpelse af tuberkulose-epidemien. I USA for at fordele det nødvendige beløb er det nødvendigt at øge indkomsten med 2 mia. Ellers i 3-4 år kan situationen forværres. For at gennemføre forskning til arbejde på nye lægemidler, diagnostiske metoder, forebyggende vacciner kræves der yderligere 1 milliarder dollar om året, men der er ikke nok ressourcer til at gennemføre alle planlagte aktiviteter.

WHO mindede lande om, at det er vigtigt at sikre den maksimale dækning af sundhedsvæsenet, at øge sundhedsfinansieringen, især i lande, hvor der er store infektionsmængder og dødsfald fra tuberkulose.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.