^
A
A
A

Skændsler mellem brødre og søstre kan føre til depression

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

21 December 2012, 11:34

Nytår helligdage kommer nærmere, hvilket betyder, at der snart vil være smukke juletræer i vores lejligheder og julelys vil tændes. For børn er det nye år en speciel ferie fyldt med glæde og forventning om gaver fra julemanden, som han efterlader under juletræet.

Men forskere hævder, at selv en så lys ferie som nytår kan overskygges af endeløse skændsler mellem brødre og søstre. Hovedårsagen til sådanne skændsler og konflikter er at teenagere overtræder hinandens personlige rum og ikke kan dele ting eller retten til hvem der vil lægge sig ned for at spille et nyt spil. Derfor kan lige gaver under træet ikke bringe glæde, men kun for at forfølge en ny konflikt.

Under mange års forskning studerede forskere fra University of Missouri arten af konflikter, der opstår mellem unge, hvilket især gælder for brødre og søstre. Specialister kom til den konklusion, at der er to hovedtyper af konflikter. En af dem blusser op i baggrunden for barnets private rum og forsøger at tage ham til en anden. Sådanne sager påvirker barns følelsesmæssige sundhed og derfor bør forældre forsøge ikke at tillade konflikter på dette område mellem børn.

"Vores forskning viser, at konfliktsituationer i forbindelse med krænkelsen af det personlige rum er forbundet med lavt selvværd og selvtillid i voksenalderen", siger Nicole Campione-Barr, en specialist inden for psykologisk forskning. "Konstant følelsesmæssig rystelse kan føre et barn til dyb depression inden for få år."

Eksperterne observerede forholdet mellem 145 par brødre og søstre i tolv måneder, børnens gennemsnitsalder var 12-15 år. Teenagere blev tilbudt at evaluere forskellige varianter af konfliktsituationer og notere deres frekvens, intensitet og varighed. Der var to hovedårsager til skænderier mellem teenagere: krænkelse af personlige rum og skandaler, inflammering på grund af uretfærdighed og ulighed. Så sammenlignede forskerne svarene fra unge, deres tilstand, samt graden af angst og angst.

"På trods af at forældre forsøger at pacificere børn og tage en direkte rolle i løsningen af konflikten, siger forskerne, at voksne ikke bør blande sig," siger Dr. Campione-Barr.

Specialister anbefaler at indstille regler i huset, som alle skal følge uden undtagelse. Først og fremmest, før du går ind i en persons værelse, skal du sørge for at banke og bede om tilladelse til at komme ind. Det vil således være muligt at reducere udbrud af utilfredshed blandt unge væsentligt, som er særligt følsomme for indtrængen på deres område. Også for at reducere skændsler og konstante forsøg vil bidrage til at fordele ansvaret mellem børn og en tidsplan, i det mindste betinget, det ville hjælpe børn med at orientere sig selv, hvis tur er at sætte sig ned for et videospil mv.

I så fald, hvis forholdet mellem brødre og søstre er alarmerende og udover verbale Skirmish næver, og hvis forældrene ikke er under tvang at undertrykke den rasende teenagere, så er du nødt til at spare tid, samt en tur til en specialist så hurtigt som muligt.

Sterke og sunde relationer i familien er yderst vigtige i det senere liv.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.