^
A
A
A

Skændsler af elskere er forbundet med manglende søvn

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

06 November 2017, 09:00

Forskere har fundet ud af, at par, der ikke regelmæssigt får nok søvn, opstår skændsler meget oftere. Par, der giver en fuld søvn mindre end den anbefalede tid (ca. 8 timer) forværrer ikke kun deres helbred, men også deres forhold. En sådan konklusion kom fra psykologi specialister fra University of Ohio. De undersøgte mere end 40 par, der var i et forhold og periodisk skændte. Hvis både manden og kvinden sov ikke tid nok, kommunikerede de med hinanden mest i høje toner med tydelige notater af dårlig vilje. Hvis kun en person ikke sov ud af parret, blev faren for skænderi reduceret med omkring halvdelen.

Eksperter-psykologer i undersøgelsen betalt opmærksomhed med hensyn til tonen og fagter af mennesker skændes, og blodets indhold af interleukin-6, samt anti-inflammatorisk faktor protein (tumor nekrose): kredsløbssygdomme ændringer i disse stoffer ofte fører til udviklingen af forskellige kroniske sygdomme. Forskere har fundet ud af, at kun en sådan faktor som mangel på fuld søvn ikke påvirker stigningen i inflammatoriske markører. Som et resultat, dårlig og utilstrækkelig søvn, mænd og kvinder ofte kommer i konflikt med hinanden: Striden provokeret stress disorder, som igen påvirker negativt tilstanden af immunforsvaret. Hertil kommer, eksperter var i stand til at bevise, at kvalitet søvn påvirker en god stemning, og selv på en passende form for humor veludhvilet celler er til gavn for mange områder af hjernen - og især, i det område, der er ansvarlig for beslutningsprocessen. Det er næsten umuligt at finde den bedste vej ud af denne eller den situation uden at bruge logisk tænkning, ironi, vilje til at lytte til din modstander. Det er heller ikke tilfældigt, at unge forældre i de første måneder efter fødslen af et barn ofte går gennem en personlig krise. Årsagerne til dette er de samme: En mand og en kvinde skal bare sove godt og godt. Selvfølgelig fører mangel på søvn ikke altid til lignende resultater.

Beskriver resultaterne af undersøgelsen, forfatterne taler om, er en kronisk, langvarig mangel på søvn: den menneskelige krop er altid lider akkumuleret irritabilitet og negativitet, at før eller senere afspejles i holdningen til din partner. En søvnløs nat vil ikke skade kroppen meget, men allerede i flere nætter uden en kvalitetssøvn forværres opfattelsen af virkeligheden, blokerer behovet for kommunikation og hæmmer munterhed. Hvis søvnmangel bliver permanent, er personen allerede truet af mere alvorlige konsekvenser: isolation, apati og endda depression. I nogle mænd og kvinder kan seksuel attraktion falde, immuniteten kan forværre. Sådanne konsekvenser er virkelig alvorlige. Så er det værd at risikere dit helbred og kvaliteten af forholdet? Det er bedre at tale med hinanden og løse problemet, selv før det begynder at lave sine egne tilpasninger til dit liv.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.