^
A
A
A

Patienten kan indgå sygdommen ved hjælp af et ubehandlet stetoskop

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 30.05.2018
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

01 August 2017, 09:00

De fleste patienter har mulighed for at se, hvordan lægen håndterer armene, før de undersøges. Men blev stetoskopet behandlet efter den tidligere patient?

Specialister, der repræsenterer den professionelle sammenslutning af infektiøs og epidemiologisk overvågning, der er udarbejdet for at besvare dette spørgsmål. Som et resultat blev meget interessante oplysninger offentliggjort baseret på undersøgelser foretaget på klinikker i USA.

Eksperter hævder, at læger kun sjældent udsætter deres stetoskop for behandling - og selv da ikke alle nye patienter. Og dette, på trods af at en sådan foranstaltning anses for nødvendig for at forhindre udviklingen af nosokomielle infektioner. Ifølge instruktionerne til bekæmpelse af infektioner i den amerikanske CKZ skal alle instrumenter og apparater til genbrug, herunder stetoskoper, behandles på tvang.

"Et stetoskop bruges til at undersøge patienter flere dusin gange om dagen. Mængden af alle former for mikroorganismer, der afregner det, er potentielt farlig, da den direkte kan transmittere infektionen. Det ubehandlede stetoskop udgør en alvorlig trussel mod helbredet, ikke mindre end lægenes ubehandlede hænder, "siger Linda Green, leder af APIC.

Takket være forskernes handlinger blev der lanceret et projekt til dekontaminering af stetoskoper og forebyggelse af smitsomme sygdomme. Specialister har lavet et forslag om regelmæssigt at anvende løsninger og tørklæder på alkoholbasis: Samtidig er det vigtigt at begynde at bruge dem fra den studerendes periode.

Associeringsmedlemmer er chokerede over, at det overvældende antal lægerne helt ignorerer selve behovet for behandling af sådanne enheder. Derfor er behandlingen af et stetoskop for mange af dem blevet en innovation.

Repræsentanterne for epidemiologisk kontrol udførte pædagogisk arbejde med medicinske specialister, hvor de mindede om vigtigheden af forarbejdningsinstrumenter: sådanne regler har eksisteret i lang tid, og ingen aflyste dem.

Desværre viste de efterfølgende eksperimenter, der blev udført i løbet af de næste par måneder, at uddannelsesarbejdet næsten ikke blev modtaget af nogen: Et stort antal bakterier blev stadig fundet på overfladen af stetoskoperne.

"Vi har ikke ret til at tvinge lægerne til at behandle enheder på en ordnet måde. Vi kan kun oplyse, at et overvældende antal læger til dato ikke tager behørigt hensyn til behandlingen af stetoskopet og derved udsætter folk for stor risiko. Det er nødvendigt at ændre medicinsk arbejdskultur til bunden, fordi situationen næppe vil ændre sig på en anden måde. Vi appellerer til sundhedsafdelingen og fokuserer på denne kendsgerning, "- siger Dr. Green.

Eksperter foreslår, at overfladen af stetoskopet hyppigst sået sådanne patogener som Staphylococcus, Pseudomonas, Clostridium, samt antibiotika enterokokker.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.