^
A
A
A

Mejeriprodukter i kosten: at være eller ikke at være?

 
, Medicinsk redaktør
Sidst revideret: 23.11.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-indhold gennemgås medie eller kontrolleres for at sikre så meget faktuel nøjagtighed som muligt.

Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Bemærk at tallene inden for parentes ([1], [2] osv.) Er klikbare links til disse undersøgelser.

Hvis du mener, at noget af vores indhold er unøjagtigt, forældet eller på anden måde tvivlsomt, skal du vælge det og trykke på Ctrl + Enter.

30 December 2018, 09:00

Mange mennesker, der bekymrer sig om deres sundhed, forsøger at reducere mængden af animalske fedtstoffer i kosten på grund af nedlæggelsen af mejeriprodukter. Det er trods alt kendt, at sådanne fedtstoffer har en negativ indvirkning på det kardiovaskulære system. Forskere fra Polen advarede: fordelene ved at indtage kefir, yoghurt eller ost er meget større end den opfattede eller sandsynlige skade.

Eksperter har vist, at de patienter, der regelmæssigt indbefatter hårde oste eller fermenterede mejeriprodukter i deres kostvaner, er mindre tilbøjelige til at have slagtilfælde og kardiovaskulære komplikationer. Den eneste undtagelse kan være frisk mælk: Dette produkt har længe været forbundet med en øget risiko for at udvikle hjerte-sygdomme.

Dr. Maciej Banash, der repræsenterede Medical University i одód, analyserede de oplysninger, der blev opnået under amerikanske meningsmålinger. Drøftens tale på konferencen under det europæiske kardiologiske fællesskabsmøde i München kom som en overraskelse for mange.

Professoren påpegede nogle modsætninger i resultaterne af videnskabelige værker.

Sygdomme i hjertet og blodkar - for eksempel hjerteanfald og slagtilfælde - skyldes skade på vitale kar. Selv med fremkomsten af nye effektive medicinske teknikker, såsom tromboekstraktion eller trombolyse, fortsætter graden af dødelighed efter et slagtilfælde ekstremt højt. I USA siges slagtilfælde som en af de underliggende dødsårsager.

Lægerne troede i lang tid, at en stor mængde mættede fedtstoffer fra mejeriprodukter øgede risikoen for tidlig død - for eksempel fra et slagtilfælde eller onkologi. Men i dag er videnskabsmænd i stigende grad tilbøjelige til at tro på, at den fuldstændige udelukkelse af mejeriprodukter er forkert og ikke har en klar bevisbase. Evaluering af oplysninger opnået i løbet af tre dusin undersøgelser af voksne amerikanere, kun bekræftet: de produkter, der er fremstillet af komælk, er ikke så skadelige.

For cirka tyve år siden gennemførte Det Amerikanske Center for Kontrol og Forebyggelse af Patologier en omfattende undersøgelse, kendt som NHANES. I ti år har lægeundersøgere vurderet sundhedstilstanden, kost og livsstil hos næsten 25.000 frivillige, og sporer alle mulige farer. Analyse af de modtagne oplysninger blev udført af polske forskere. De kunne konstatere, at indtagelsen af eventuelle mejeriprodukter bidrager til at reducere dødelighedsprocenten med en hvilken som helst årsag med 2%. Og elskere af regelmæssige måltider af hård ost levede 8% længere end andre deltagere.

Derefter gennemgik forskerne kurset af yderligere tolv eksperimenter, analyserede oplysninger om mere end 600 tusind patienter fra forskellige dele af verden. På baggrund af resultaterne har forskerne lavet en interessant konklusion: fordelene ved mælkeprodukter er virkelig betydelige, hvilket måske ikke kan siges om frisk fuldmælk. At drikke ren mælk kan øge dødeligheden med 4%. Men fra naturlige yoghurt er ost, cottage cheese stadig ikke det værd.

Oplysninger offentliggjort på side https://medbe.ru/news/pitanie-i-diety/ne-ogranichivayte-molochnye-produkty/

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.